|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wskażniki:Kompas/temperatura,przechyłomierz,wysokościomierz. |
Autor |
Wiadomość |
trusi
Nowy Forumowicz
Auto: opel frontera b
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-05-2014, 23:35 Wskażniki:Kompas/temperatura,przechyłomierz,wysokościomierz.
|
|
|
Witam , mam do podłączenia zespół wskażników mitsubishi pajero II a dokładnie kompas z czujnikiem geomagnetycznym MB775277 i termometr z czujnikami; wewnętrznym i zewnętrznym. Z tego co udało mi się ustalić to w 14sto pinowej wtyczce do zespołu wskażników, pin 2 czarno-czerwony przewód do czujnika geomagnetycznego masa, więc na płytce czujnika widzę masę na zewnętrznym od lewej strony pinie, według kolejności pierwszym. Pin 7 czerwono-czarny przewód do czujnika geomagnetycznego zasilanie,więc na płytce czujnika widzę zasilanie na zewnętrznym od prawej strony pinie,według kolejności czwartym. Problem stanowi drugi i trzeci pin czujnika geomagnetycznego ponieważ nie wiem na którym pinie jest sygnał kompasu N-S a na którym sygnał kompasu E-W. Jedyną rzeczą którą wiem to, że z wtyczki od wskażników z 8 pinu do pinów czujnika geomagnetycznego 2 lub 3 prowadzi przewód zielono-czerwony z sygnałem N-S, a z 9 pinu do czujnika geomagnetycznego przewód zielono-żółty z sygnałem E-W. Proszę o pomoc podłączenia drugiego i trzeciego pinu czujnika geomagnetycznego gdzie N-S a gdzie E-W. Co do czujników temperatury wewn. i zewn. to czy można je zastąpić termistorem NTC B25/85 1kohm??? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 04-05-2014, 06:11
|
|
|
A csemu nie posluzysz sie oryginalnym przewodem? Czujniki mozna zastapic termistorami. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
trusi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-05-2014, 10:59
|
|
|
Ponieważ oryginalnego przewodu nie mam a jak bym miał nie było by tematu.
[ Dodano: 04-05-2014, 11:01 ]
kolego Zbyszek jakimi termistorami??? takimi jak napisałem??? NTC B25/85 1kohm???
[ Dodano: 04-05-2014, 11:09 ]
Potrzebuję chociaż kolory przewodów na drugim i pierwszym pinie przychodzącym do czujnika geomagnetycznego. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 04-05-2014, 19:43
|
|
|
Nie masz wogole kabla? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
trusi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-05-2014, 01:08
|
|
|
[/quote]
[ Dodano: 05-05-2014, 01:17 ]
Szanowny kolego tomek5 dzięki twojej spostrzegawczości,nie zadawaniu zbędnych pytań i podesłaniu linku rozpracowałem do końca podłączenie kompasu z czujnikiem geomagnetycznym i resztą instalacji multi-metru |
|
|
|
 |
|
|