|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd P1498 |
Autor |
Wiadomość |
Jaco84
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero V80
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-05-2014, 09:41 Błąd P1498
|
|
|
Witajcie,
Ostatnio borykam się z pojawiającym się błędem DPF, po podpięciu pod komputer wyświetlany jest błąd P1498 (Przepełnienie filtra DPF), filtr dpf został u mnie usunięty fizycznie i ze wsadu ECU.
Przez 10K KM było wszystko ok aż tu nagle taka niespodzianka.
Pierwszym przypuszczeniem było to że komputer wskazał z racji naliczenia sadzy przez komputer na przepełnienie filtra udałem się więc do ASO gdzie wykonano procedurę wymiany filtra i wszystkie dane związane z naliczoną sadzą zostały usunięte.
Po przejechaniu 300KM błąd powrócił.
Jeżeli byłby to błąd we wsadzie ECU błąd powinien powrócić ale po 10K KM a nie po 300.
Pojawia się pytanie czy to przypadkiem nie uszkodzenie jednego z czujników (temperatury lub ciśnienia) w układzie wydechowym.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem lub jest w stanie powiedzieć co poza faktycznym przepełnieniem filtra może wywoływać podany kod błędu?
Z góry dzięki za wszelkie uwagi. |
|
|
|
 |
znojas
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DiD 2008 DPF 170 KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2020, 19:57
|
|
|
Witam mam podobny błąd wiem że to już szmat czasu ale nie mam koncepcji co może być przyczyną. Możesz powiedzieć co było u ciebie przyczyną i czy uporales się z problemem. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|