Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] ECLIPSE 2G PYTANIE UTRZYMANIE, SPALANIE
Autor Wiadomość
DawidTcz 
Nowy Forumowicz

Auto: naraziezadne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-05-2014, 20:48   [2G 95-99] ECLIPSE 2G PYTANIE UTRZYMANIE, SPALANIE

Witam was wszystkich, bede malymi krokami przymierzal sie do zakupu 2g i mam do was pytanie jak z eksploatacja podstawowe; koszt wymiany sprzegla, klockow hamulcowych, rozrzadu, itp tak samo z prawdziwym spalaniem ile wasz misiek spala w miescie benzyny i czy oplaca sie montowac gaz, nic sie nie stanie? Z gory dzieki za odp :)

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: Toyota Yaris
Pomogła: 14 razy
Wysłany: 12-05-2014, 21:22   

sprzęgło +/- 450 zł Valeo
rozrząd +/- 600 zł kpl
klocki hamulcowe +/- 100 zł przód, 80 zł tył

LPG zawsze się opłaca montować... różnica w cenie między 10 litrow PB95 (52zł) a 12 litrów LPG (28zł) jest widoczna gołym okiem. Na instalację powinieneś przygotować sobie ok. 3000 zł.

DawidTcz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-05-2014, 21:45   

A orientujesz się może czy silnik przez lpg nie dostaje po dup.. ? Czy dobrym rozwiązaniem było by założenie nigdy nie miałem auta na gaz a wiele osób na gaz narzeka szczególnie na silnik ze szybciej się psuje chociażby to logiczne ze paliwo jest tłuste a gaz suchy.

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 12-05-2014, 23:19   

Z silnikiem wszystko będzie OK.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-05-2014, 07:32   

DawidTcz napisał/a:
Czy dobrym rozwiązaniem było by założenie nigdy nie miałem auta na gaz a wiele osób na gaz narzeka szczególnie na silnik ze szybciej się psuje chociażby to logiczne ze paliwo jest tłuste a gaz suchy.
To wszystko zalezy na jakiego instalatora trafisz, jeden instalator zamontuje, wyreguluje i będziecie się jedynie witać na corocznych przeglądach, a inny zamontuje i bedziesz co tydzień do niego jeździł bo jak nie kontrolka się będzie swiecić to coś innego sie bedzie dziac, tak czy inaczej bez obaw i z dystansem, bo nowe częsci tez lubia byc wadliwe.
Zadaj sobie też pytanie jak długo bedziesz jeździł autem i jak dużo kilometrow nim bedziesz robił, bo czasami to szkoda montować LPG.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

DawidTcz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-05-2014, 15:13   

Generalnie tylko po mieście, czasami i poza tylko chodzi mi o ekonomiczność, nie chce jeżdzić tylko na paliwie do kościoła i spowrotem i za chwile zaświeci się kontrolka. Jaka jest najlepsza instalacja do eclipse i czy opłaca sie kupić eclipsa z zamontowanym już gazem? pzdr

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 13-05-2014, 17:03   

Jeżeli celujesz w silniki wolnossące 4G63 lub 420 Chryslera to zestaw Tech 224 lub Stag 300, reduktor KME Silver i wtryskiwacze Hana bądź Barracuda będzie okej.

Czy się opłaca kupić Eclipse'a z LPG? Jeżeli to instalacja zamontowana max 4 lata temu na dobrych podzespołach - czemu nie. Większość to niestety źle dobrane instalacje (żeby było taniej) lub nawet mieszalnikowe II generacji... Lepiej kupić bez LPG, doprowadzić silnik do idealnego stanu i dopiero założyć instalację.

DawidTcz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-05-2014, 14:57   

madź napisał/a:
Jeżeli celujesz w silniki wolnossące 4G63 lub 420 Chryslera to zestaw Tech 224 lub Stag 300, reduktor KME Silver i wtryskiwacze Hana bądź Barracuda będzie okej.

Czy się opłaca kupić Eclipse'a z LPG? Jeżeli to instalacja zamontowana max 4 lata temu na dobrych podzespołach - czemu nie. Większość to niestety źle dobrane instalacje (żeby było taniej) lub nawet mieszalnikowe II generacji... Lepiej kupić bez LPG, doprowadzić silnik do idealnego stanu i dopiero założyć instalację.

ok dzieki za odpowiedz. :) a w jakich cenach patrzeć na dobry egzemplarz eclipsa bez gazu? ;p

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 23-05-2014, 15:08   

Trudno powiedzieć za ile można kupić dobry egzemplarz ale na te poniżej 10 000 bym nie patrzył. Ładny polift to myślę ok 15 000 za GS-a. GST albo GSX we wzorowym stanie wart jest nawet 25 000.

kzkpl 
Nowy Forumowicz

Auto: Chcę kupić ECLIPSE
Wysłany: 08-06-2014, 19:25   

Witam,
Jestem nowy na tym forum i nigdy nie miałem styczności z Eclipse. Noszę się z zamiarem kupna i z czasem założenia instalacji gazowej, ale nie wiem jakiej, chyba zrobię jak kolega wyżej napisał. Ale ważniejszym jest najpierw kupić samochód:D Chciał bym poznać wasza opinie o tej ofercie: http://allegro.pl/eagle-t...html#tabsAnchor

Mam nadzieję, że nie jest za tanio, a właściciel wydaje się być rozsądny i nie jest handlarzem.
Chciał bym prosić o pomoc forumowiczów w zakupie samochodu (ww. mi się podoba ale jak dobrze wiecie emocje ponad rozsądkiem- co jest złe dlatego piszę do was drodzy forumowicze). Proszę o podpowiedź na co zwrócić uwagę przy zakupie tego samochodu. Umówiłem się na wtorek/środę, a mam do właściciela ponad 600km, więc szkoda byłoby mojego czasu i pieniedzy aby sie okazało, że trup.

I takie pytanie może ktoś z okolic Płocka na tym forum mógłby ze mną oglądnąć tą Eclipse, bo jak ktos ma taka brykę to wie co i jak w tym samochodzie...

Miło by było jak by ktoś odpisał przed moim wyjazdem po ten samochód...

Dziękuję:)

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 08-06-2014, 22:36   

kzkpl napisał/a:
I takie pytanie może ktoś z okolic Płocka na tym forum mógłby ze mną oglądnąć tą Eclipse, bo jak ktos ma taka brykę to wie co i jak w tym samochodzie...

Napisz na forum regionalnym.

Odpowiedz do tematu