Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Firmy oferujące wywalczenie dopłaty do odszkodowania z OC.
Autor Wiadomość
Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-05-2014, 13:42   Firmy oferujące wywalczenie dopłaty do odszkodowania z OC.

Macie jakieś doświadczenia w kontaktach z takimi firmami ?

olgierto 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2,4 MIVEC
Wysłany: 26-05-2014, 16:14   

kiedyś byłem przedstawicielem firmy DAS ale tu ubezpieczasz się na przyszłość a jak nie miałeś ubezpieczenia DAS to skontaktuj się z EuCO Europejskie centrum odszkodowań.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 26-05-2014, 17:43   

Uwex napisał/a:
Macie jakieś doświadczenia w kontaktach z takimi firmami ?

Podobno warto. Wszystko zależy chyba od kwoty odszkodowania i konkretnej firmy. Niektórzy są skuteczni.
Taki tam przykład z brzegu od wujka Google :arrow: http://www.votum-sa.pl/?g...CFQeWtAod4REAwA

Uwex 

Wysłany: 26-05-2014, 19:05   

mjsystem- wiem, że w necie ogłasza się ich sporo, ale warto by było poznać jakieś konkretne opinie (mam nadzieję, że ktoś z forum), bo nie do końca wierzę w to co można znaleźć w sieci.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 26-05-2014, 19:14   

Uwex napisał/a:
mjsystem- wiem, że w necie ogłasza się ich sporo, ale warto by było poznać jakieś konkretne opinie (mam nadzieję, że ktoś z forum), bo nie do końca wierzę w to co można znaleźć w sieci.

No własnie mam potwierdzone i udane sytuacje. :wink: Nie znam jednak firm, którym powierzono sprawę :wink:

Uwex 

Wysłany: 27-05-2014, 07:58   

mjsystem napisał/a:
potwierdzone
- no to thx :)

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 27-05-2014, 09:01   

To ja znowuż mam mniej pozytywne wspomnienia ze współpracy z jedną z takich firm.

Miałem kiedyś kolizję z duńczykiem (na terenie Polski). Jako, że auto duńczyka wylądowało na dachu, to na miejsce została wezwana policja. Nikomu nic się nie stało, więc sprawa skończyła się mandatem dla duńczyka i spisaniem notatki. Niestety, policjant dał ciała, spisał tylko niepełną nazwę ubezpieczyciela (Tryg) bez numeru ubezpieczenia. Okazało się, że ubezpieczycieli o takiej nazwie jest trzech.
Cóż, więc aby oszczędzić sobie zachodu, skierowałem się do firmy zajmującej się "ściąganiem" kasy z OC. Panie mnie zapewniły, że w przeciągu tygodnia, góra dwóch uzyskam potrzebne informacje. Minął tydzień, później drugi a tu żadnych wiadomości. Dzwoniłem, pytałem się, panie mnie zapewniały, że sprawa jest w toku i już zaraz dostanę odpowiednie informacje. Po miesiącu wkurzyłem się, powiedziałem, że sam sobie poradzę i zakończyłem współpracę (plus, że nic nie zapłaciłem).

A teraz ciekawostka: mi po chwili namysłu załatwienie tej sprawy zajęło jeden dzień. Znalazłem adresy mailowe tych trzech ubezpieczycieli, nabazgrałem maila po angielsku z opisem sytuacji i wysłałem. Na drugi dzień miałem odpowiedź od jednego z nich, że dana osoba nie jest ich klientem, ale od razu zapytali dla mnie kolegów z konkurencji i napisali u kogo duńczyk jest ubezpieczony. Po kolejnych dwóch dniach miałem potwierdzenie z tamtej firmy, że faktycznie tak jest.
Dodatkowo wysłałem wcześniej list do tego duńczyka (na szczęście policja spisała chociaż jego dane) i też po jakimś czasie napisał mi swoje dane na maila.

Podsumowując: być może panie z tamtej firmy są dobre w samym wywalczaniu większej kasy, jednak jeśli potrzeba coś więcej - to już nie potrafią nic zdziałać.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 27-05-2014, 11:30   

volve napisał/a:

Podsumowując: być może panie z tamtej firmy są dobre w samym wywalczaniu większej kasy, jednak jeśli potrzeba coś więcej - to już nie potrafią nic zdziałać.

Ja jestem prawie przekonany, że mają z 20 rożnych wzorów pism tylko dane zmieniają :P Mają pewnie tez mniej więcej granice wyznaczone kiedy to towarzystwo machnie ręką, a kiedy odmówi ryzykując sprawę w sądzie.

Kolega korzystał, niby się mu nic nie stało ale był u lekarza, coś go tam kark bolał, coś kolano i jakiś tam tysiak przez taką firmę wpadł na konto, a w sumie tylko podpisał upoważnienie.

olgierto 
Forumowicz

Wysłany: 27-05-2014, 11:38   

jeżeli chodzi o uszczerbek na zdrowiu to musi być to udowodnione (zdjęcia, wypisy ze szpitala itp) bez tego nikt nie ruszy sprawy. Jeżeli chodzi o mniej poważną sprawę mając dokumentację dot wypadku (kosztorysy, faktury zakupu części wtym tuningowych itp) warto samemu pisać do ubezpieczyciela ;) to samo zrobi firma zajmująca się odszkodowaniami. Do takich firm warto jednak przy poważniejszych sprawach gdy trzeba iść do sądu.

Uwex 

Wysłany: 28-05-2014, 15:40   

Zobaczymy czy będziemy korzystać z którejś z tych firm. Młodzież miała "przyjemność" spotkać golfiarza, który cofając na parkingu nie sprawdził czy nikt nie jedzie i uderzył w Celicę - lewy przód- uszkodzony błotnik, lampa, krawędź drzwi (tylko obtarcie), pęknięte naroże zderzaka (na szczęście dokładka nie ruszona) oraz lekkie wgniecenie na prawym błotniku- przy próbie ucieczki w prawo- dalej nie dało się odskoczyć, stały jakieś słupki.

olgierto 
Forumowicz

Wysłany: 28-05-2014, 15:44   

w takim wypadku musi być też notka z policji inaczej bedzie cieżko

Uwex 

Wysłany: 28-05-2014, 15:52   

olgierto- niekoniecznie- protokół spisany, sprawa zgłoszona w firmie ubezpieczeniowej sprawcy, zgłoszenie przyjęte i potwierdzone, że wypłacą odszkodowanie.
Wstępnie ustalone, że na kosztorys. Bezgotówkowo- po zasięgnięciu opinii fachowców- nie warto w starszym aucie, bo można sporo dopłacić, a do tego przy takiej formie rozliczenia szkody, nie da się już skorzystać z pomocy firm, o których mowa w temacie.

olgierto 
Forumowicz

Wysłany: 28-05-2014, 16:49   

to nie rozumie tematu jeśli wszystko załatwione

Uwex 

Wysłany: 29-05-2014, 09:39   

olgierto napisał/a:
...wszystko załatwione

Napisałem, że "wstępnie ustalone ... ".
Załatwione, ale na warunkach ubezpieczyciela, czyli sporo za mało (wstępne dane na telefon). Prawdopodobnie będę chciał wizyty ich rzeczoznawcy- zobaczymy co on wyczaruje. Więc pytanie o rzeczone firmy chyba zasadne, prawda ?

olgierto 
Forumowicz

Wysłany: 29-05-2014, 12:19   

jeżeli uważasz że za mało to musisz zrobić dokumentację. Dobrze też udać sie do niezależnego rzeczoznawcy. Jak masz faktury na zakup dodatków, które uległy zniszczeniu również się przydadzą. Z całą dokumentacją udaj się do ubezpieczyciela

Odpowiedz do tematu