Rajd Prząśniczka 2005 |
Autor |
Wiadomość |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-10-2005, 22:48 Rajd Prząśniczka 2005
|
|
|
niestety już jest troszke drożej, ale nadal mozna sie zapisać
Mianowicie 22.10.2005 w Łodzi wystartuje kolejny już Rajd Prząśniczka. Jest to wielki rajd z tradycjami, pierwszy odbył się w 1976 roku. Co fajne, że pozwalał zdobyć rangę do wyższych licencji, a tym samym pozwalał powoli wkręcać się amatorskim załogom do zawodowej kariery rajdowej.
Rajd przez lata gościł wiele sław min. ś.p. Marian Bubilewicz, Krzysztof Hołowczyc, Maciej Wisławski, Wiesław Stec, Marek Varisella, Janusz Wojtyna, Romuald Chałas - dzisiaejszy szef Automobilklubu Polskiego.
W rajdzie mogą brać udział każde załogi amatorskie. Warunkiem przystapienia jest posiadanie pilota, ważnego OC, NNW, kasków i sprawnego wozu.
Na starcie od lat pojawiają się załogi od "malucha" przez "porszelonezy" fiaty 125p aż po takie potwory jak Audi Quattro czy też Lancia Delta, słowem nie ma faworyzacji.
Tegoroczny rajd jako pierwszy będzie w dużej częsci rajdem nocnym.
Na całą trasę przypadło ok 80% nawierzchni asfaltowych i 20% szutrowych. Ściganie rozpocznie się 22 października na parkingu pod hipermarketem na ul. Szparagowej o godz. 16 a zakończy ok 2 w nocy. Łącznie do pokonania jest ok 100 km, oraz kilka prób zręcznościowych na zamkniętych parkingach w całym mieście.
Rajd ma na celu dobrą zabawę a nie "wyścig szczurów"
Bardzo żałuję z dwóch powodów, że późno się dowiedziałem i ponadto 22 bm będę w Lublinie u L.U. Squad , bo tak pewnie bym był na miejscu na bierząco.
Impreza jest fajne i już nie raz widziałem jak to wygląda, warto sie tak pobawić. Dla zwycięzców oczywiście są przewidziane nagrody
więcej info na stronieAutomobilklubu Łódzkiego
echhhhh....może za rok
lista zgłoszeń
 |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 21-10-2005, 00:00
|
|
|
Aj tak !! Prząśniczka to świety rajd (KJS) . Gdyby nie spot z moimi ukochanymi mordami - mitsumaniakami to może też bym sie zjawił . Ale cóż może za rok zrobimy sobie spota w Łodzi i przy okazji zaliczymy Prząśniczkę ( jakąś ) |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 21-10-2005, 00:04
|
|
|
Czym chata bogata, to za rok zdominujemy impreze |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2005, 00:22
|
|
|
polsaler napisał/a: | Ale cóż może za rok zrobimy sobie spota w Łodzi i przy okazji zaliczymy Prząśniczkę ( jakąś ) |
jestem za |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2005, 20:45
|
|
|
oj... sentyment mam . w starych dobrych czasach zaliczylem trzy eliminacje w/w KJS-a i to tez niezlym ..mini potworkiem czyli mazda 323 GTR wtedy po raz pierwszy doswiadczylem do jakiego odcienia bieli mozna rozgrzac turbinke |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 30-10-2005, 22:47
|
|
|
A co się z tą rzeczoną Mazdą stało |
Just think...
. |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2005, 18:37
|
|
|
mazdeczke sprzedalem z marszu nawet do domu nie dali mi wrocic. jest na tyle charakterystyczna ze jeszcze jakis czas temu widzialem ja w wawie i znajomy tez mi mowil ze ja widzial...radochy bylo duzo do czasu jak wsatwilem regulacje plynna cisnienia doladowania i dogralem z chipem...ulala niestety weryfikacja napędow byla najszybsza ripostą jaka mnie spotkała... czlowiek sie uczy.. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 02-11-2005, 09:51
|
|
|
Słynna "główka" |
Just think...
. |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2005, 23:46
|
|
|
Prorok czy co? Na szczescie nadaje sie od modelu BF 1,6 T 4x4a do tych mialem dojscie. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 06-11-2005, 17:31
|
|
|
piotrmas napisał/a: | nadaje sie od modelu BF 1,6 T 4x4a |
Ale jest słabsza. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2005, 23:46
|
|
|
juz nie zdarzylem sprawdzic . moze dlatego ze po sladach zuzycia wygladala na bardzo zdrową a jak sie raz urwie to juz unika sie nawrotow na suchym betonie i odkrecaniu prawym noznym klawiszem jak jeszcze leci do tyłu przeciązenie hahah chyba ze 3G i mowie o owej "główce" jak i o zagłowkach za nasza |
|
|
|
 |
|