|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 1.6 GLX 95' - zmiana całej budy |
Autor |
Wiadomość |
Jozek
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 GLX 95'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-05-2014, 16:40 Lancer 1.6 GLX 95' - zmiana całej budy
|
|
|
Witam,
Jestem zainteresowany zrobieniem przekładki silnika + zawieszenia (całkiem niedawno wymieniane). Całej historii co, jak i dlaczego nie będę przytaczał, gdyż nie chcę Was drodzy forumowicze zanudzić. Powiem tylko, że samego nadwozia nie opłaca mi się naprawiać a mam straszny sentyment do tego auta.
W związku z tym mam parę pytań.
1. Czy silnik, ewentualnie elementy zawieszenia pasują do innych modeli Mitsubishi? Głównie miałbym na uwadze Colta i Galanta.
2. Czy znacie jakieś portale/miejsca itp., gdzie mógłbym szukać ofert aut z problemami z silnikiem? (Poza takimi stronami jak otomoto, mobile, allegro)
3. Może ktoś z Was forumowicze ma ofertę dla mnie?
3. Chętnie przyjmę rady od osób, które takie przekładki już robiły.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 27-05-2014, 21:17
|
|
|
Jozek napisał/a: | Całej historii co, jak i dlaczego nie będę przytaczał, gdyż nie chcę Was drodzy forumowicze zanudzić. |
My chętnie poczytamy
Jozek napisał/a: | 1. Czy silnik, ewentualnie elementy zawieszenia pasują do innych modeli Mitsubishi? Głównie miałbym na uwadze Colta i Galanta. |
Colt to skrócona wersja Lancera, mechanika jest ta sama. nawet wnętrze pasuje. Galant to ina konstrukcja.
Jozek napisał/a: | 2. Czy znacie jakieś portale/miejsca itp., gdzie mógłbym szukać ofert aut z problemami z silnikiem? (Poza takimi stronami jak otomoto, mobile, allegro) |
Raczej nie ma takich miejsc, jedyna rada to wyszukiwanie aut na części w wymienionych portalach i pytanie sprzedających czy mają i w jakim stanie budę.
I Witamy |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Myszon
Forumowicz
Auto: Lancer V station wagon 1.6 16V
|
Wysłany: 28-05-2014, 12:54
|
|
|
Może lepiej kupić coś zdrowego w całości i przekładać to co nadaje się do wymiany?
Takie okazje się zdarzają jednak trzeba być cierpliwym.
To co Ci zostanie możesz sprzedać i bilans wyjdzie na +. |
|
|
|
 |
jean_1
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 4WD 4G63 Power
|
Wysłany: 03-07-2014, 22:49
|
|
|
A czy w ogóle da się coś przełożyć ??
Dziś stanąłem przed zadaniem założenia sobie centralnego zamka do mojego "nowego" Lancelota ... i co ?? i jestem w kropce. Mam oryginalne wiązki, siłowniki i inne takie tam szpeje zdobyte kiedyś gdzieś tam , ale skubańce japońce wypuszczając wersję bez centralnych zamków zrobili extra drzwi bez dziur na kable w słupkach i w drzwiach ...
Coś nie halo
W innych samochodach zawsze spotykałem się z dziurami zaślepionymi gumą czy też kawałkiem plastiku a tu kicha i żenada, bez wiertarki nie podchodzić, a marzyło mi się przełożyć zawieszenie i napędy od kombi 4x4.... a tu już na wstępie taki zonk.
A tak mi się to auto podobało , bo stare i fajne ... moja sympatia po woli wygasa ...
A może ktoś chce odkupić zdrowego sedana ??
No dobra ... misie z foteli ściągnę
Dostałem w pakiecie jak kupowałem ... więc jeszcze są
|
|
 |
Jozek
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 GLX 95'
|
Wysłany: 31-08-2014, 13:21
|
|
|
Pytanie na szybko czy silnik od Lancer 1.6 GLX 95' będzie pasował do Colta CJ0 97'? |
|
|
|
 |
lejm
Mitsumaniak
Auto: Colt CA0 1.6 16V 4G92
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 40 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 01-09-2014, 23:04
|
|
|
Nie będzie pasował. W CJ0 silnik jest obrócony o 180 stopni względem lancera z 95 roku. |
|
|
|
 |
|
|