|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2,5V6 Ostrów Maz. 1999r, sprzedany |
Autor |
Wiadomość |
Creinar
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2014, 22:24 [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Ostrów Maz. 1999r, sprzedany
|
|
|
Witam wszystkich,
Od lat, szukając samochodu dla siebie, wracam do tego samego modelu i jest to właśnie Mitsubishi Galant z tej serii.
Trafiłem ostatnio na poniższe ogłoszenie, ale jako że nie jestem specjalistą od motoryzacji i entuzjazm z pewnością zaciemnia mi umysł pomyślałem że spytam was co myślicie o tym egzemplarzu.
Uważacie że auto warte jest tej ceny?
Czy dobrze mi się wydaje, że do ceny trzeba doliczyć wszelkie opłaty za sprowadzenie?
Co właściwie znaczy "Nardi Torino"? Z tego co dotąd wyczytałem wnioskuję że chyba tylko ładną kierownicę ...
------------------------------------- EDIT
Niestety, samochód został już sprzedany
Jeszcze raz chciałem wszystkim podziękować za pomoc.
Pozostaje mi dalej szukać Galanta V6 w jasnej skórze.
GALANT 2.5 V6_MANUAL_NARDI TORINO
Kod: |
WITAM. MAM DO ZAOFEROWANIA PIĘKNEGO MITSUBISHI GALANTA Z NAJBARDZIEJ POSZUKIWANYM SILNIKIEM W SWOJEJ KLASIE 2.5 V6 O MOCY 163KM!!! SAMOCHÓD SPROWADZONY Z NIEMIEC GDZIE UŻYTKOWANY BYŁ PRZEZ PIERWSZEGO I JEDYNEGO WŁAŚCICIELA, 2 DNI W KRAJU, 100% BEZWYPADKOWY!!! WSZYSTKIE SZYBY SĄ ORGINALNE, STAN TECHNICZNY I WIZUALNY PERFEKCYJNY!!! NIE WYMAGA ŻADNEGO WKŁADU FINANSOWEGO, UDOKUMENTOWANY PRZEBIEG!!! POSIADA KSIĄŻKĘ SERWISOWĄ!!! SILNIK SUCHY I BEZ NAJMNIEJSZYCH WYCIEKÓW, PRACUJE BARDZO ŁADNIE I CICHUTKO, WNĘTRZE W SUPER STANIE, JEST CZYSTE I PACHNĄCE BEZ JAKICHKOLWIEK PRZETARĆ I PRZEPALEŃ!!! ZAWIESZENIE SZTYWNE I NIEWYBITE, PROWADZI SIĘ IDEALNIE!!! AUTO NAPRAWDE GODNE UWAGI!!! POLECAM
|
Dane techniczne:
Rok produkcji: 1999
Przebieg: 212.000km
Skrzynia biegów: manualna
Pojemność skokowa: 2500 cm3
Moc silnika: 163km
Rodzaj paliwa: benzyna
Typ nadwozia: sedan/limuzyna
Liczba dzrzwi: 4/5
Kraj pochodzenia: Niemcy
|
WYPOSAŻENIE:
SKÓRZANA TAPICERKA
DREWNIANA KIEROWNICA NARDI TORINO
KLIMATRONIC
TEMPOMAT
ALUFELGI 17"
EL. SZYBERDACH
EL. REG. FOTELI
PODGRZEWANE FOTELE
CZUJNIKI PARKOWANIA
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
4X AIR BAG
ABS
4x EL. SZYBY
EL. LUSTERKA
EL. REG. ŚWIATEŁ
CENTRALNY ZAMEK
PODGRZEWANE LUSTERKA
IMMOBILISER
RADIO
HALOGENY
REG. WYS. KIEROWNICY
2x PODŁOKIETNIK
ALARM
LAKIER PERŁA
KPL. DOKUMENTÓW
STAN PERFEKCYJNY
|
|
Ostatnio zmieniony przez Creinar 29-05-2014, 12:26, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 28-05-2014, 22:49
|
|
|
Gal raczej z 98 a nie z z 99 bo przed fejsem. Ładnie wyszykowany ,polerka zrobiona bo świeci się ja ta lala. Po opłatach wyjdzie 11 tysi może więcej nawet. Plus oleje, filtry, rozrząd- kolejny tysiak .
[ Dodano: 28-05-2014, 22:50 ]
jak dla mnie drogo
[ Dodano: 28-05-2014, 22:54 ]
silnik myty i ten dziwny nalot na kielichach |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 29-05-2014, 00:03
|
|
|
Creinar, 99 to może być co najwyżej data pierwszej rejestracji.
Nie jestem znawcą od Nardi sprzed liftu, ale jak dla mnie to tu jest tylko przełożona kierownica. U mnie wersja po I lifcie, dodatkowo podłokietnik obity beżową pseudo skóra, nakładki drewniane na dźwigni od ręcznego i na drążku zmiany biegów(at).
Patrząc po fotelach przebieg może być realny. Przydałby się zdjęcia nadkoli tylnych i informacja czy były już robione, zdjęcia podłogi bagażnika. Warto byłoby też przyjrzeć się tym kielichom na żywo. Może to być tylko konserwacja, albo maskowanie rudej Warto by sprawdzić czy nie były one już robione.
Moim zdaniem, jeżeli auto trzyma się kupy mechanicznie, nie jest zlepione z trzech i nie zardzewiało, aż nad to(nie licząc nadkoli tylnych i kielichów, bo to prędzej czy później wyjdzie w każdym Galancie) to warto. Popatrz na mobile.de po ile tam stoją takie Galanty dolicz koszt sprowadzenie i zarobek handlarza oraz to, że zawsze coś urwiesz i sam oceń czy to drogo.
Mógł np wyglądać tak: http://suchen.mobile.de/a...Features=EXPORT
albo tak: http://suchen.mobile.de/a...Features=EXPORT |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-05-2014, 06:39
|
|
|
Nardi Torino w Galancie to głownie dodatki typu kierownica, lewarek zmiany biegów, dźwignia ręcznego, etc
Jak wcześniej wspomniane, rocznik co najwyżej 1998
Kielichy pod maską sa spryskane konserwacją, w jakim celu to trzeba sie przekonac na miejscu.
Na pokrywie silnika widac jakieś stróżki, czy ktos wpadł na pomysł jej konserwowania czy też to sa wycieki, trzeba to zweryfikować
Na prawym boku możliwe, że było coś malowane albo zmieniane bo na zdjęciu widac gre odcieni koloru, a może zdjęcie kłamie
Lakier nie jest perłowy a metaliczny
Na lewym reflektorze jest jakaś mgiełka, może prauje od środka
Antena sie nei chowa do końca
Po lewej stronie coś wisi pod zderzakiem (może być oberwana osłona boczna skrzyni)
Tylne prawe przwi najprawdopodobniej wgniotki nad listwą ozdobną
Przednie prawe drzwi mozliwe zagniecenia parkingowe na linii klamki
Zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzacego pusty
Trzeba obejrzeć na zywo i zweryfikować stan faktyczny, wziąśc ze sobą zaprzyjaznionego blacharza lub mechanika i targować się jeżeli auto będzie odpowiadało |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
|
Wysłany: 29-05-2014, 10:36
|
|
|
jak dla mnie drogo bo jakiś czas temu chłopaki z Czapli mieli Avance kolor jakiś ciemny (granat lub czarny) w skórach rok 99 lub 00 do roboty były reperaturki za takie same pieniądze a oni raczej parchow nie wystawiają. |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 29-05-2014, 11:29
|
|
|
Fotel kierowcy całkiem ładnie wygląda, ale zastanawia mnie na ile łatwo przekłada się w galu poszycie fotela, gdyby np handlarz przełożył z pasażera jakiegoś angola. Bo cały przełożony fotel od angola miałby mniej regulacji - da się od razu poznać.
Pytam o poszycie tez dlatego, że chętnie bym swoje zdjął i obszył częściowo skórą, ale to już na inny wątek |
|
|
|
 |
Creinar
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 29-05-2014, 12:05
|
|
|
Dzięki za wszystkie opinie, wysłałem już zapytanie do sprzedającego z prośbą o zdjęcia i więcej informacji odnośnie kielichów i nadkoli.
Jak tylko coś dostanę to dodam do tematu.
------------------------------------- EDIT
Niestety, samochód został już sprzedany
Jeszcze raz chciałem wszystkim podziękować za pomoc.
Pozostaje mi dalej szukać Galanta V6 w jasnej skórze. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-05-2014, 14:02
|
|
|
Siedzisko ok, ale zazwyczaj jak ta "skóra" pęka, to i siedzisko i boczek oparcia, dlatego pytam o przekładkę poszycia, bo oparcie pasazera nie ma regulacji lędźwiowej. |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
|
Wysłany: 29-05-2014, 14:36
|
|
|
Creinar
na allegro wyszedł Nadri w jasnych papach i gazem sobie sprawdź |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-05-2014, 18:17
|
|
|
tomek84, znalezienie jednego siedziska wcale nie jest takie proste, wiem bo ostatnio szukałem, choć nie twierdzę, że niemożliwe. Przełożenie to tak jak mówiłeś 10 minut roboty. Jeżeli to był ten przypadek za 250 ojro to może komuś by się chciało bawić, natomiast jeżeli kosztował ponad tysiaka to szczerze w to wątpię. Tym bardziej, że te fotele są naprawdę wytrzymałe. |
_________________ Jest:
Był:
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
|
Wysłany: 01-06-2014, 09:29
|
|
|
tomek84 napisał/a: | misza116 napisał/a: |
Siedzisko ok, ale zazwyczaj jak ta "skóra" pęka, to i siedzisko i boczek oparcia, dlatego pytam o przekładkę poszycia, bo oparcie pasazera nie ma regulacji lędźwiowej. |
tożto mówię, przekładasz siedzisko całe
robisz 2 dodatkowe dziury na regulację wysokości fotela (poza tymi dziurami jest takie samo)
w oparciu robisz 1 dziurę na wajchę od regulacji odcinka lędźwiowego i gotowe
no i jeśli mowa o skórach, to przekładasz cały fotel anglika, bo ten ma pełną regulację w fotelu pasażera (mowa o sterowanych elektrycznie)
wszystkie fotele niesterowane elektrycznie są symetryczne poza regulacją, ale to jest tylko 3 dodatkowe nacięcia i już masz siedzisko i oparcie przystosowane do europejskiego stelaża |
To się nie zrozumieliśmy, bo dla mnie siedzisko = samo siedzisko, bez oparcia, a Ty pisałeś o całym siedzisku = cały fotel. Wszystko teraz jasne
Są wytrzymałe? Bardzo ciężko już teraz znaleźć nie popękany fotel, chociaż w porównaniu z taką półskórą w Volvo np to faktycznie gal jest pancerny. |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-06-2014, 14:41
|
|
|
misza116, sam sobie odpowiedziałeś Jak są dobrze traktowane te fotele są w stanie wytrzymać >300k i dalej wyglądać nieźle. To chyba niezły wynik patrząc, że mają 15 lat |
_________________ Jest:
Był:
|
|
|
 |
|
|