|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik ABS |
Autor |
Wiadomość |
archi_voo
Mitsumaniak electropope

Auto: CB4W 1996, CB4W 2000
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-05-2014, 23:56 Czujnik ABS
|
|
|
Dziś skończyłem wymianę amortyzatora i wahacza. Założyłem poliuretanowe tuleje - wszystko pięknie pomalowane, ale jak w każdej wojnie były ofiary. Nie mogłem wybić starego sworznia. W końcu w akcie desperacji postanowiłem odkręcić całą piastę aby wybić go w imadle. Aby to zrobić trzeba ściągnąć hamulec, i odczepić czujnik ABS i... ukręciłem śrubę od tegoż czujnika. Jest tak zapieczony, że i tak go nie wyciągnąłem. Później udało się zdjąć tarczę i przy lepszym dojściu wybić sworzeń, ale co z tym czujnikiem. Jest tam sporo rdzy, zdaje się, że bez uszkodzenia jest nie do wyjęcia. Udało się go komuś kiedyś wyjąć? Nie jest teraz przykręcony. Sam chyba nie wypadnie? Czy powinienem tam nawiercać i przykręcić? |
_________________  |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-06-2014, 10:38
|
|
|
Trzyma go korozja, dla świętego spokoju możesz próbowac rozwiercić i przykrecić, ale musisz uwazac aby go nie zepsuć |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Myszon
Forumowicz
Auto: Lancer V station wagon 1.6 16V
|
Wysłany: 02-06-2014, 22:59