|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozrusznik nie daje znaku życia |
Autor |
Wiadomość |
szatan666
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2014, 22:25 Rozrusznik nie daje znaku życia
|
|
|
Witam , dzień wczesniej duzo jezdzilem odpalalem auto wiele razy , dziś wsiadam do auta , chce jechac do pracy a tu cisza rozrusznik nie działa wogole , ani go nie słychac ani nie czuć ,
Czy ktoś wie po ktorych kablach płynie prad do rozrusznika i gdzie jest wysokoprądowy przekażnik go załączający ? i cewka tego przekażnika ? zebym mógł pomierzyć czy do cewki prad dochodzi
Kiedy probuje odpalać słysze tylko przekażnik za schowkiem pasażera i w okolicach głośnika , rozrusznik milczy. Slysze tez pompe paliwa . Auto unieruchomione na ulicy
Czy moża go potraktować ostro kablem plusowym z Aku ? Nie za bardzo da sie go młotkiem trzepnąć bo jest na nim jakaś osłonka blaszana, mam nadzieje ze to co zlokalizowalem to jest rozrusznik , po prawej stronie silnika na wysokosci ramy.
Dobrze że mam mmmmmotór , jest czym do roboty jezdzić. Crazy monday |
|
|
|
 |
szatan666
Forumowicz

|
Wysłany: 03-06-2014, 22:33
|
|
|
Ok , wlazłem pod auto , stukanie pukanie nic nie daje , , po podpieciu na ostro tez nie startuje slychac tylko cykanie , gdzie dorwałeś te szczotki ? nie mieszkam w Pl ale moze wysyłkowo bym je kupił. Oczywiscie wpierw musze go rozebrać i obczaić czy to napewno szczotki. |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
|
|
|
 |
szatan666
Forumowicz

|
Wysłany: 07-06-2014, 21:18
|
|
|
Ok operacja przeprowadzona pomyślnie , winne były szczotki , jedna sie skonczyła , druga zatarła i nie wrociła , trzecia nie dotykała bo zsuneła sie sprezynka ją dociskająca .
Wyczysciłem wirnik bo był zasyfiony , doprowadziłem szczotki i sczotkotrzymacz do normalnego stanu i rozrusznik zagadał , auto odpaliło i wrociło na swoje miejsce parkingowe
tomek5 rozumiem że te szczotki które podałeś pasują do 3.0 , 181 KM , 96 rok ??? . Koleżanka mi je przywiezie z Polski. |
|
|
|
 |
|
|