|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Grandis zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 06-06-2014, 17:24 Grandis zawieszenie
|
|
|
Witam. Może ktoś kiedyś "walczył " i przerobił temat. W miarę wyraźne głuche uderzenia, przy np jeździe około 60-80 słyszalne raczej na większych nierównościach (przy małych prędkościach na dużych wybojach również), wyraźnie słyszalne po lewej i prawej stronie. Dodam, że wahacze są ok, końcówki i drążki również, stabilizator ok. Zawias w Grandku nie jest zbyt skomplikowany, ale boję się, że tym sposobem wymienię wszystko
Zostały mi się tylko mocowania górne amorków wraz z łożyskami i tuleje belki. Z tąd moje pytanie, czy ktoś spotkał się już z czymś takim? Jeśli nie poduszki amortyzatorów, to czy są któreś tuleje belki, które są np. słabsze i częściej "lecą" bo jest ich chyba 6 i nie chciałbym wymienić wszystkich na chybił trafił... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
PanSascha
Forumowicz

Auto: Wagon na Węgiel GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2013 Posty: 77 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 06-06-2014, 19:06
|
|
|
Ja stawiam na tuleje belki jeśli już cokolwiek mam mądrego powiedzieć.
Przy amortyzatorach i uszkodzonych łożyskach/poduszkach czułbyś dyskomfort na kierownicy także na równym przy skręcaniu. |
_________________ nie mógł żech się powstrzymać |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 06-06-2014, 21:18
|
|
|
Objawy o których piszesz powodują zużyte amortyzatory. Ja wymieniłem przy 150 tys. Teraz mam przejechane juz 200 tys i jest nadal cicho jak po wymianie. Odrazu kup i wymień łączniki stabilizatora. |
|
|
|
 |
|
|