|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Petycja w sprawie ratowania Szpitala w Dziekanowie Leśnym |
Autor |
Wiadomość |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-06-2014, 16:14 Petycja w sprawie ratowania Szpitala w Dziekanowie Leśnym
|
|
|
Na ogół takie akcje całkowicie zlewam, jednak tym razem sprawa dotyczy instytucji innej niż wszystkie, dlatego pozwalam sobie umieścić tego posta.
Ostatnimi czasy miałem nieprzyjemności korzystać, wraz z synem, z usług różnych szpitali i w większości z nich jest po prostu źle. Pacjent albo jest traktowany jak kolejny numer w nfz-towskim spisie chorób, albo przeszkadza lekarzom i pielęgniarkom w czasie który oni spędzają w pracy, generalnie instytucje te w moim odczuciu nie skupiały się na dziecku. Jednak raz karetka zabrała mojego syna do szpitala w Dziekanowie Leśnym, bo w Bielańskim nie było miejsc (sic!). Miejsce to od początku zaskoczyło nas bardzo na plus, bo lekarze najpierw zajęli się przebadaniem dziecka, zapewnieniem mu dobrych warunków, a nie zadawaniem kretyńskich pytania z cyklu na którym mieszkamy piętrze, jak to ma miejsce na izbie przyjęć chociażby wspomnianego przeze mnie szpitala bielańskiego. Potem nie było problemem dla pań pielęgniarek otworzyć oddział o godzinie 22 bym mógł dowieźć dziecku i żonie najpotrzebniejsze rzeczy. Jest to jedyny szpital gdzie lekarze sami proponowali przeprowadzenie różnych badań, jeżeli istniał chociaż cień podejrzenia, ze mogą pomóc w ustaleniu przyczyny choroby. W innych szpitalach możecie mi wierzyć, lub nie ale większość badań musi „wymarudzić” rodzic bo lekarze sami z siebie starają się oszczędzać na tomografii czy rezonansie.
I co chyba najważniejsze, lekarze w tym szpitalu cały czas podchodzili do naszego syna z uśmiechem, jak nie było potrzeby to nie budzili go tylko dlatego że jest obchód, zachowywali się po prostu troskliwie, co też niestety nie jest normą.
No i teraz w ramach restrukturyzacji są plany by likwidować większość oddziałów w tym szpitalu. Generalnie restrukturyzacje to dobry pomysł, tylko pytanie czy akurat szpitale mają być instytucjami przynoszącymi zyski ? Myślę że właśnie dzięki temu że Szpital w Dziekanowie jest deficytowy, może świadczyć usługi na takim poziomie. Dlatego by nie spełniły się słowa klasyka że tu pozostanie tylko „kamieni kupa” podpiszcie proszę petycję zajmuje to minutę.
http://www.petycje.pl/10629
Pamiętajcie proszę tylko by potwierdzić podpis – link do tego przychodzi mailem.
Z góry Wam wszystkim dziękuję i życzę miłego dnia |
|
|
|
 |
|
|