Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MITSUBISHI GALANT AVANCE 2.5v6 Sandomierz
Autor Wiadomość
ulferus 
Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-07-2014, 16:24   MITSUBISHI GALANT AVANCE 2.5v6 Sandomierz

Witam to znowu ja :)

Niestety ktoś sprzątnął mi Galanta z Siedliszcza od Radka ale znalazłem coś takiego.
Może ktoś wie więcej o tym galu ?

Gal z Sandomierza

Kod:
Witam.

Posiadam do zaoferowania swoje prywatne auto które kupiłem po naprawdę długich poszukiwaniach, jest nim Mitsubishi Galant sedan z silnikiem 2,5 v6, pełna wersja AVANCE (zawieszenie Eibach, układ wydechowy, kute felgi, wykończenie wnętrza, ospojlerowanie) kolor CZARNA PERŁA, rok produkcji 2000 (rejestracja 2001), silnik 2,5 v6 benzyna, auto odkupiłem osobiście od 2 właściciela (1 posiadał auto 1,5roku) w Niemczech którym była kobieta i używała auta tylko latem co wyjaśnia przebieg auta 122000tyś km, sam prywatnie zrobiłem nim ok. 10tyś poza terytorium Pl, w kraju max 1500km. Nie posiadam książki serwisowej gdyż właścicielka po prostu używała innego warsztatu (posiadam wszelkie fv i dokumenty z ostatnich lat, w 2008r przebieg który mogę udowodnić to 50tyś, oczywiście wszystko do wglądu).

Auto wyposażone jest w:

- climatronic (sprawny w 100%)

- zegary height contrast

- skórzana kierownica i drążek zmiany biegów.

- komputer pokładowy

- elektryczne/podgrzewane lusterka

- welurowa tapicerka (kolor niebiesko-czarny i bardzo rzadkie kolorystycznie wykończenie charakterystyczne dla wersji AVANCE)

- 4 x poduszka powietrzna

- abs - system kontroli trakcji

- 4 x elektryczne szyby

- podgrzewana przednia i tylna szyba

- centralny zamek z pilotem

- wspomaganie kierownicy

- regulacja kierownicy

- regulacje foteli - immobiliser

- dzielona tylna kanapa

- trzecie światło stopu

- 2 x podłokietnik

- halogeny

- oryginalne nagłośnienie w idealnym stanie

- oryginalne alufelgi AVANCE 17” wraz z oponami letnimi 215/45/ZR17 na których przejechałem max 5tyś, kupione nowe za kwotę 2000zł.

- automatyczna skrzynia biegów z funkcją TIPTRONIK w idealnym stanie.

- myśle że istotne rzeczy wymieniłem, na pewno o czymś zapomniałem ale znawcy auta wiedzą co jeszcze jest w aucie.

Posiadam 3 oryginalne kluczyki, auto bezwypadkowe i bez śladów korozji (najładniejsze jakie widziałem do sprzedania w De, posiadałem już 3 mitsubishi Galant) i chyba czas na zmiany . Galanta kupiłem w marcu br. i w 95% użytkowałem go poza granicami Pl co tłumaczy fakt iż nie jest zarejestrowane w Pl, cały czas na De rejestracjach. Stan zawieszenia i pozostałych elementów Super, polecam.

Chętnie zamienię sie za tańsze auto, (ok6-7tys), potrzebuje ok 5000zl. Rozważę każda ofertę.

Wiadomo że nie ma aut idealnych (z uśmiechem patrząc na większość ogłoszeń :-)) mój samochód wymaga zerknięcia na:

- pasek alternatora powoli zaczyna wymagać zainteresowania

- rolka prowadząca pasek alternatora powoli zaczyna być słyszalna

- przednie tarcze mimo iż nie są stare mają delikatne bicie (standard w MITSUBISHI GALANT), nie ruszałem ich bo nie przeszkadza mi to, czekałem na koniec klocków a do tego jeszcze daleko. - mała rysa na przednim zderzaku (nie problem ale jest)

- pasuje zmienić olej (ponad 7tyś zrobione), zalany 5w40.

Preferuje kontakt telefoniczny (często nie mogę rozmawiać więc proszę o wyrozumiałość i SMS, na pewno się odezwę) na numer 731-879-360 lub proszę wysłać e-mail z zapytaniem lub ofertą zamiany.

Opcja Kup Teraz tylko i wyłącznie po wcześniejszych oględzinach auta, zainteresowanym klientom prześle dodatkowe zdjęcia w wysokiej rozdzielczości, dodam tylko że w aucie nie paliłem papierosów (myślę że wcześniej też nikt nie palił), tapicerka jest w idealnym stanie, nie prana/poprzecierana/pobrudzona. Nie dawno sprawdzałem szczelność klimatyzacji, wymieniłem akumulator na nowy BOSH. samochód nie wymaga wkładu finansowego oprócz tego co napisałem. Jeżeli szukasz takiego modelu auta to gorąco polecam.

Cena do delikatnej negocjacji ale uprzedzam że mogę zejść klientowi na transport lub te malutkie mankamenty nic więcej, po prostu wole je mieć w garażu niż oddać za bezcen. Proszę o poważne oferty. Auto do obejrzenia w pobliżu SANDOMIERZA (10km).
[/code]

abdul 
Forumowicz

Auto: Laguna GT
Wysłany: 13-07-2014, 20:55   

nie jestem pewien na 100% ale chyba ten Galant byl do sprzedania jakies 2 miesiace temu na komisie w Mielcu za 10500

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 14-07-2014, 03:18   

Szczerze ?
Pomijam sam samochód, chociaż w tym artystycznym opisie jest sporo reklamowego bełkotu.
Ale przejrzałem sobie komentarze tego sprzedawcy, i jest to typowe konto z "nabitymi" sztucznie pozytywami. Bo o czym świadczy kilkukrotna sytuacja, że jest po kilka-kilkanaście pozytywów od jednego sprzedawcy tego samego dnia, i to za kupno przedmiotów po 3, 5 czy 8 zł ?
Co do samego samochodu - wiadomo, że każde auto z Niemiec jest unfall frei ;) . Zdjęcia robione są tak, żeby prawie nic nie było widać. W przebieg nieszczególnie wierzę. Niby wszystko jest do sprawdzenia, zarówno historia auta w Niemczech, jak i stan techniczny tutaj. Ale też do ceny samochodu dolicz sobie koszt przerejestrowania na polskie tablice - sama akcyza to 18,6 % od ceny kupna samochodu (pojemność ponad 2000 ccm).

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 14-07-2014, 10:00   

jak się w końcu z nim skontaktuje to wstawię VIN...
przebieg mnie niepokoi i brak książki serwisowej.

Opłaty opłatami damy radę ale bardziej stan mnie interesuje.

radek8622 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Wysłany: 14-07-2014, 15:36   

podkolorowany opis jak dla mnie.fotel pasażera jakoś brudny albo wytarty mało zdjęc jak by coś było do ukrycia...

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 14-07-2014, 15:39   

ulferus napisał/a:

Ale przejrzałem sobie komentarze tego sprzedawcy, i jest to typowe konto z "nabitymi" sztucznie pozytywami. Bo o czym świadczy kilkukrotna sytuacja, że jest po kilka-kilkanaście pozytywów od jednego sprzedawcy tego samego dnia, i to za kupno przedmiotów po 3, 5 czy 8 zł ?

świadczy to o tym, że gość kupił u kogoś kilkanaście rzeczy po kilka zł, żeby kupić tanio i oszczędzić na przesyłce
ileż to razy tak robiłem?? hmmm nie wiem
druga kwestia - 15 pozytywów od jednej osoby daje na allegro 1 pkt, nie więcej

co za świat, żeby oceniać handlarza aut, po komentarzach na allegro :mrgreen: :mrgreen:

ulferus napisał/a:

przebieg mnie niepokoi i brak książki serwisowej.

brak książki = kręcony przebieg
może trafi się jeden przypadek na tysiąc, że będzie inaczej.
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 14-07-2014, 18:11   

od zeszłego tygodnia nie moge się dodzwonić - jeszcze kilka dni postaram się podzwonić i jak tak będzie dalej odpuszczam

jak mi się uda poproszę o więcej zdjęć środka + komory silnika
coś jeszcze panowie ?

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 14-07-2014, 20:47   

tomek84 napisał/a:

co za świat, żeby oceniać handlarza aut, po komentarzach na allegro :mrgreen: :mrgreen:

A jak inaczej możesz ocenić wiarygodność sprzedawcy ? To auto, to jest PIERWSZA rzecz, którą gostek SPRZEDAJE. Wszystkie pozytywy są za kupno dupereli za kilka złotych. Popatrz, że gość ma 52 punkty, i 123 pozytywne komentarze. Czasami warto sobie wszystko dokładnie przejrzeć.
Dla mnie ten "sprzedawca" mimo swoich punktów i pozytywów jest po prostu niewiarygodny.

ulferus napisał/a:
od zeszłego tygodnia nie moge się dodzwonić

Już samo to, że z człowiekiem nie idzie się skontaktować przez telefon, też o czymś świadczy. I to nie na korzyść...

McCoy 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi SE 2,5V6 /99
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 14-07-2014, 21:49   

Tak sobie czytam te wasze brednie i niedowierzam,ze dorosli ludzie maja takie myslenie.Komentarze allegro...jaka to jest skala co do wiarygodnosci sprzedazy auta? Oceniacie po zdjeciach,chcecie kupic tanio.Pozniej jeden z drugim pisze,ze kupil tanio u handlarza i wladowal kasy wiecej niz sam zakup auta.A to fotel brudny,a to przebieg krecony,a to klima nie dziala czy walą popychacze albo po dachowaniu,zalaniu lub spotkaniu z czolgiem.Żenada!!Chcecie kupowac tanio auta w wersjach avance lub sport edition to macie handlarzy dobrodziejów.Ja za swojego SE od pierwszego wlasciciela zaplacilem 3500euro.Do tego rejestracja i rozrzad na dzien dobry.Niemiec powiedzial...sprzedaje bo trzeba wymienic rozrzad,a tutaj ta usluga w ASO jest bardzo droga.Przebieg przy zakupie 75tys.km. I co z tego? Kto w polsce kupi takiego Galanta za takie pieniadze? Jak w pl z marazami handlarzy avance kosztuje 13tys.zl. Polacy sami kreuja rynek aut uzywanych.Chca tanio,z malym przebiegiem,bezwypadkowy za cene gdzie na zachodzie takie auta kosztuja czasami dwa razy wiecej niz w kraju czarodziejów.

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 14-07-2014, 22:20   

McCoy napisał/a:
Tak sobie czytam te wasze brednie i niedowierzam,ze dorosli ludzie maja takie myslenie.Komentarze allegro...jaka to jest skala co do wiarygodnosci sprzedazy auta? Oceniacie po zdjeciach,chcecie kupic tanio.Pozniej jeden z drugim pisze,ze kupil tanio u handlarza i wladowal kasy wiecej niz sam zakup auta.A to fotel brudny,a to przebieg krecony,a to klima nie dziala czy walą popychacze albo po dachowaniu,zalaniu lub spotkaniu z czolgiem.Żenada!!Chcecie kupowac tanio auta w wersjach avance lub sport edition to macie handlarzy dobrodziejów.Ja za swojego SE od pierwszego wlasciciela zaplacilem 3500euro.Do tego rejestracja i rozrzad na dzien dobry.Niemiec powiedzial...sprzedaje bo trzeba wymienic rozrzad,a tutaj ta usluga w ASO jest bardzo droga.Przebieg przy zakupie 75tys.km. I co z tego? Kto w polsce kupi takiego Galanta za takie pieniadze? Jak w pl z marazami handlarzy avance kosztuje 13tys.zl. Polacy sami kreuja rynek aut uzywanych.Chca tanio,z malym przebiegiem,bezwypadkowy za cene gdzie na zachodzie takie auta kosztuja czasami dwa razy wiecej niz w kraju czarodziejów.

słuchaj nie czepiam się do gościa za komentarze ... mógłby miec nawet 1 - wystawił to wystawił.
po 2 liczę się z wydatkiem 20 tys bo wiem nawet jak kupie za 10 tys to trzeba będzie trochę władować żeby doprowadzić do stanu użytkowego :)
Już ponad rok szukam i jest problem - przeszła mi okazja w zeszłym roku od Radka i do tej pory żałuje.
Wiem że samochód 14 letni powinien mieć ponad 200 tysi najechane - wole mieć i 300 tys z udokumentowanym przebiegiem i książką serwisową itp niż cuda na wianku i 100 tysi kręcone.

Dzisiaj dorwałem się do niego sms - czekam na foty + vin ... w 2008 ponoć miał 50 tys kilometrów i koleś twierdzi że może to udowodnić. Poczekamy zobaczymy - na spokojnie.

strzelec82 
Nowy Forumowicz

Auto: Avance 2,5 v6
Wysłany: 14-07-2014, 23:59   

Sprzedaje swoje auto które użytkowałem a gdzie oryginalne tablice?te na aucie powinny mieć chociaż ślady po znaczkach naklejkach to są tablice robione w budkach koło niemieckich urzędów komunikacji po drugie w Niemczech galant który ma 14 lat nie wiadomo ile nie będzie kosztował jest nie ekonomiczny drogi w utrzymaniu czyli serwis paliwo i podatek drogowy przede wszystkim 14 lat w Niemczech to żadna rewelacja Niemców stać na nowsze bardziej ekonomiczne auta

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 15-07-2014, 00:03   

bez obejrzenia nie kupię ...
chyba w końcu się wnerwię poszukam szwajcarka jakiegoś ... ;)

strzelec82 
Nowy Forumowicz

Auto: Avance 2,5 v6
Wysłany: 15-07-2014, 00:08   

Po roku szukania proponuję kupić nowe auto pewnie spełni wymagania, weź sobie jakiegoś kumatego majstra i obejrzyj samochód forum to wróżenie z fusów

meydey000 
Mitsumaniak
meydey

Auto: ea5w v6 se; magnum 480 dxi eev
Wysłany: 15-07-2014, 01:28   

albo ten gal miał zmieniany zderzak albo jest to 99'. zderzak jest od avansa z 99'

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 15-07-2014, 07:48   

ulferus napisał/a:

albo ten gal miał zmieniany zderzak albo jest to 99'. zderzak jest od avansa z 99'

nie zderzak a halogeny
i jest wszystko OK, to jest rocznik modelowy 99, a produkcja 99-00
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Odpowiedz do tematu