Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ Cari 1.6 benz 2000r] źle wskazuje ilość pozostałych km
Autor Wiadomość
marcinelbla 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 2000r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 14-08-2014, 18:16   [ Cari 1.6 benz 2000r] źle wskazuje ilość pozostałych km

Komputer źle wskazuje mi ilość pozostałych kilometrów do przejechania.
Miałem 1/2 baku pokazywał mi 400km, po przejechaniu kilku kilometrów spadło mi z 400 na 250, zdjąłem klemę i znów po założeniu wskoczyło koło 400, na pustym baku pokazał mi ponad 200km(nie potrzebnie zdjąłem klemę bo by mi źle nie pokazywało), zatankowałem i znów prawie 400.

W czym może być problem?

Edit: Czy w mojej Cari jest kontrolka rezerwy?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 14-08-2014, 22:00   

Kontrolka się zapala jak wskazówka jest poniżej ostatniej kreski. Na wskazanie możliwego do przejechania dystansu ma wpływ kilka czynników i nie jest to super dokładne. Często zatankowanie paliwa za około 50zł nie powoduje żadnej reakcji komputera. Ja osobiście jeżdżę tylko z włączonym średnim spalaniem.

marcinelbla 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 2000r
Wysłany: 14-08-2014, 22:45   

Tankuje po 20l, jest możliwość zresetowania jakoś tego komputera? Może klemę akumulatora znów odłączę,

zastanawiam się czemu po odłączeniu około po 2 dniach dopiero działało auto zamykanie szyby, tj po jednym kliknięciu.

Da rade jakoś podłączyć domykanie szyb z pilota?

ps. kolega w omedze ma też komputer i tam mu pokazuje dokładnie.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 15-08-2014, 07:03   

Wskazanie tego dystansu w Carismie zależy od ilości paliwa i od.stylu jazdy i nie da się go wyzerować. Po odłączeniu akumulatora komputer musiał pewnie zebrać dane aby mógł to obliczyć lub jeśli nie masz oryginalnego radia, to czasem występują różne problemy z komputerem.
Zamykanie szyb się programuje poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku po całkowitym zamknięciu lub otwarciu.
O domykaniu szyb jest spory temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=65935

Odpowiedz do tematu