|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z pasem bezpieczeństwa kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
wix [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2007, 18:00 problem z pasem bezpieczeństwa kierowcy
|
|
|
Witam!
Jako że jestem tu nowy to się przedstawię: jestem Wojtek z Gliwic, mam 19 lat. Niedawno mój ojciec kupił od znajomego Galanta (w dowodzie jest wpisane że z 1995 roku, ale to dlatego że jest to składak) z generacji produkowanej do 93 roku.
Od niedawna mamy problem z pasem bezpieczeństwa kierowcy. Nie da się go zapiąć. Próbowałem rozebrać obudowę zapięcia, ale nie dałem rady, trochę trudny dostęp tam jest. Czy miał ktoś podobny problem i zna łatwą metodę naprawy lub zna ktoś sposób na rozebranie tej obudowy, względnie wykręcenia całego zapięcia (wraz z płaskownikiem)? Z obserwacji wnioskuję, że płaskownik ten jest przykręcony dużą śrubą do ramy fotela, widoczną po odgięciu plastikowej osłony szyny siedzenia. Myślałem nad odkręceniem tej śruby, ale boję się że mi się za dużo rzeczy rozsypie i będę musiał rozbierać kawał wnętrza tudzież wymontowywać fotel... A niestety nie bardzo mam warunki do takich prac.
Dziękuję za odpowiedzi, w razie czego mogę odpowiedzieć na dodatkowe pytania tudzież zrobić zdjęcia.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 06-02-2007, 20:00 pas bezpieczeństwa kierowcy
|
|
|
Witam.Generalnie tych żeczy nie powinno się naprawiać . Proponuje poszukać takiego zapięcia urzywanego wyjąci fotel iwymienić (fotel mocowany jest na cztery śruby) .Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wix [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2007, 21:34
|
|
|
Tak też zrobiłem - wymienione i szafa gra |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2007, 22:06
|
|
|
A u mnie coś słabo zwijają sie pasy, szczególnie z tyłu, można coś z tym zrobić?
Jeśli tak to jak do tego się dostać? |
|
|
|
 |
|
|