Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Funkcje kluczyka
Autor Wiadomość
BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-08-2014, 21:50   Funkcje kluczyka

A ma ktoś pomysł, czy przytrzymanie przycisków kluczyka może mieć jakieś inne funkcje niż normalne krótkie wciskanie?

Jak wciska się krótko, to dioda na kluczyku miga krótko raz no i działają wtedy funkcje zamykania i otwierania centralnego zamka plus składania i rozkładania lusterek (dlaczego lusterka dopiero za 3 wciśnięciem, to też mnie to zastanawia :) ).

No a jak się wciśnie i przytrzyma przez ok 2 sekundy, to dioda na kluczyku najpierw miga raz, a potem 2 razy. Ale żadnego dodatkowego efektu to nie daje :) .

"Przypadek? Nie sądzę..." :) Słyszał ktoś o domykaniu i otwieraniu szyb w Grandisie, kluczykiem lub zamkiem?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 21-08-2014, 22:02   

Pewnie wystarczy przeczytać instrukcję obsługi auta :)

BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Wysłany: 22-08-2014, 00:00   

Słusznie tutaj zabezpieczyłeś się trybem przypuszczającym, zaczynając od "pewnie" :) ...
Nie ma takich informacji w książce niestety.

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Wysłany: 24-08-2014, 10:06   

Przejrzałem instrukcje i niema innych funkcji oprócz składania lusterek po 3 krotnym naciśnięciu guzika.

Osobiście uważam, że dobrze że jest to po 3-krotnym naciśnięciu bo zamyka i otwiera się często drzwi i nie za każdym razem trzeba szarpać te lusterka.

jogi_23 
Forumowicz

Auto: grandis 2.0 did bsy
Wysłany: 24-08-2014, 11:01   

O składanie lusterek już pytałem na forum i nikt nawet nie raczył napisać czy ktoś posiada taką funkcję. Też jestem ciekawy jak to jest z tymi lusterkami.

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Wysłany: 24-08-2014, 11:49   

jogi_23 napisał/a:
O składanie lusterek już pytałem na forum i nikt nawet nie raczył napisać czy ktoś posiada taką funkcję. Też jestem ciekawy jak to jest z tymi lusterkami.

ale w jakim sensie jak to jest?

u mnie działają, tzn. składają się z pilota jak również z przycisku w środku auta.

jogi_23 
Forumowicz

Auto: grandis 2.0 did bsy
Wysłany: 24-08-2014, 13:26   

Strzeliłem gafę. Chodziło mi o domykanie szyb z pilota.

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Wysłany: 24-08-2014, 19:34   

domykania szyb niema z pilota (chyba że ktoś założył alarm prywatnie z taką funkcją) natomiast jest zastosowana również ciekawa opcja, zaraz po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki, orientujesz się że masz szyby nie zamknięte to możesz wrócić do samochodu i jeszcze możesz je zasunąć bez wkładania kluczyka (chyba tylko jeden raz lub ograniczenie czasowe, jeszcze nie wiem do końca).

Po prostu przez jakiś czas od wyjścia z samochodu, można dosunąć szyby bez włączania zapłonu, bardzo wygodna opcja.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 24-08-2014, 21:09   

Domykanie szyb u Ciebie powinno dać się zrobić podobnie jak w Carismie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=65935

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 24-08-2014, 23:20   

takie rzeczy to w grupie VAG :wink: można programować w module komfortu różne cuda,ale ogólnie w japońcach tak jak fabryka zrobi nic dodatkowo nie wyczaruje się.W Grandku dodatkowo jest tylko składanie lusterek w pilocie.

Odpowiedz do tematu