|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Stuknięcie przy przyspieszaniu |
Autor |
Wiadomość |
pojara08
Nowy Forumowicz
Auto: PIV 3.2 did 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-09-2014, 11:16 [3.2 DID] Stuknięcie przy przyspieszaniu
|
|
|
Witam terenowiczów. Przy nagłym przyśpieszaniu moją Pojarą słychać stuknięcie, ciężko stwierdzić skąd dochodzi coś jakby któraś poduszka ale po sprawdzeniu u mechaniora wszystkie wyglądają ok. Może jakieś sugestie co sprawdzić, czy naciągnięty łańcuch w reduktorze może dawać takie oznaki?. Druga sprawa to tylne hamulce, podczas hamowania słychać cykliczne cyknięcia, mechanik twierdzi że klocki mają luz w jarzmie i owe nadają się do wymiany.Jakiś czas temu awaryjnie wymieniano mi w niemczech klocki i założyli bosha, ale sprawdzałem przeznaczenie po numerze i pasują do pojary Pytanie czy takie rzeczy się zdarzały bo jarzma wyglądają na solidne i nie chce mi się wierzyć w tą teorie. |
_________________ Always pojara |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 11-09-2014, 20:50
|
|
|
Jeszcze krzyżaki wału mogą dawać znać o sobie w ten sposób, |
|
 |
skotny
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 15-09-2014, 20:47
|
|
|
jezeli chodzi o cykniecia w hamulcach sprawdz czy czasami nie masz minimalnie luznych lozysk na piastach,u mnie tak przynajmniej bylo |
|
|
|
 |
mikello
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DID A/T 2008,
|
Wysłany: 14-09-2015, 00:40
|
|
|
Miałem to w PIII gdzieś z tyłu, po sprawdzeniu wszystkie luzy i poduszki były ok, przyczyna nieznana. Słychac to również było przy nagłym zdjęciu nogi z gazu i ponownym wciśnieciu.
Mam podobnie w PIV więc może trzeba się z tym pogodzić |
_________________ Mikello |
|
|
|
 |
|
|