|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czyszczenie klimatyzacji nieprzyjemny zapach |
Autor |
Wiadomość |
marco06
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-10-2014, 11:08 Czyszczenie klimatyzacji nieprzyjemny zapach
|
|
|
Witam,
od jakiegoś czasu z nawiewów czuć nieprzyjemny zapach, jakby stęchlizna, zwłaszcza przy wyłączonej klimie. Po włączeniu zapach trochę ustępuję. Klimę czyściłem 2 razu w tym roku i dwa razy wymieniałem filtr, zapach niestety pozostał Kanał odpływowy też jest raczej drożny bo przy włączonej klimie kapie woda z rurki. Jakieś sugestie? |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 01-10-2014, 14:39
|
|
|
marco06 napisał/a: | Klimę czyściłem 2 razu w tym roku i dwa razy wymieniałem filtr, zapach niestety pozosta |
W jaki sposób czyszczone było |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
marco06
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
|
Wysłany: 01-10-2014, 15:03
|
|
|
Pierwszym razem w serwisie Mitsu w Szczecinie (nie wiem jak), drugim razem samemu ogólno dostępnym środkiem w sprayu do czyszczenie i dezynfekcji klimy. Chcę jeszcze pojechać na ozonowanie klimy, może to pomoże, chociaż najpierw chciałem zasięgnąć opinii, może coś nie działa jak należy |
|
|
|
 |
|
|