[CSx Ogólne] Uszkodzona stacyjka - Problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
mumia626
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
|
Wysłany: 17-02-2014, 15:28 [CSx Ogólne] Uszkodzona stacyjka - Problem z odpalaniem
|
|
|
Witam,
mam problem z zacinająca się stacyjką, czyszczenie nic nie dało mechanik stwierdził, że konieczna jest wymiana jednak do lancera akurat nie mogę nic znaleźć.
Stąd moje pytanie czy może nie pasują stacyjki od innych modeli, dodam że potrzebuje stacyjki wraz z kostką, pętlą od immobilizera i jednym kluczykiem.
Drugim problemem jest, że misiek czasami nie chce odpalić niema znaczenia czy silnik jest ciepły czy zimny, czy jest mróz czy pada deszcz, czasami 2 tygodnie odpala bez problemu a czasami cały dzień nie mogę go odpalić wszystkie czujniki, przekaźniki sprawdzone jedynie raz komputer pokazał błąd immobilizera. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to chętnie wysłucham bo niechce wymieniać części w ciemno.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-02-2014, 18:21
|
|
|
Oddaj stacyjke do ślusarza naprawi ją, ewentualnie skieruj się do ASO po nowa stacyjke, bo w zamienniku tej częsci nie dostaniesz, kupno używki to taka sama loteria jaką możesz mieć w aucie. Problem z odpaleniem może być związany z błedem immo ktory się pojawil, trzeba sprawdzić obwód immo. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
mumia626
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-02-2014, 18:45
|
|
|
Dzieki za odp. moja jest w opłakanym stanie i mechanik stwierdził że nic jej już nie pomoże a w ASO Krzyknęli za samą wkładke 1550
Największy problem jest w tym że u mechanika odpala za każdym razem |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 17-02-2014, 19:32
|
|
|
mumia626 napisał/a: | czyszczenie nic nie dało mechanik stwierdził, że konieczna jest wymiana |
Tak spytam, od czego jest ten mechanik . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
TOA
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 DOHC Sport '03
|
|
|
|
 |
mumia626
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2014, 21:21
|
|
|
Mechanik jest mechanikiem który potrafi naprawiać a nie tylko wymieniać części oszczędził mi juz kilka złotych. Kostka to inny problem bo plastik w który wchodzi "grot"od wkładki jest wyrobiony, a wkładka jest do wymiany bo nawet bez kostki się zacina i ciężko wyjąć kluczyk. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 18-02-2014, 21:38
|
|
|
Jeśli zacina się wkładka czyli nie można na samym początku przekręcić klucza, to spokojnie da się to naprawić, jeśli jednak jest coś nie tak z mechanizmem blokady kierownicy, to nie wiem czy warto z tym grzebać bo lepiej aby kierownica się nie zacięła podczas jazdy. Jeśli chcesz po taniości i wina leży w blokadzie, to można ją całkiem usunąć ale nie będzie wtedy oczywiście samej blokady.
Zresztą uważam, że dla wprawnego złodzieja takie zabezpieczenia jak blokada kierownicy czy też fabryczny immobiliser nie stanowią żadnego problemu a tylko wpędzają w spore koszta samego właściciela pojazdu jeśli coś się w tych zabezpieczeniach uszkodzi. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 19-02-2014, 11:48
|
|
|
mumia626 napisał/a: | Mechanik jest mechanikiem który potrafi naprawiać a nie tylko wymieniać części oszczędził mi juz kilka złotych. |
Chodziło mi czy to mechanik specjalizujący się w stacyjkach itp., czy ogólnie od naprawy aut . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
mumia626
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-02-2014, 21:34
|
|
|
Bardziej ogólnie. Dzisiaj przyszła stacyjka, jutro wymiana zobaczmy czy coś to pomoże. |
|
|
|
 |
Grendol
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 16V VII kombi bęzyn
|
Wysłany: 06-03-2015, 17:14
|
|