Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Wkład lusterka od strony kierowcy.
Autor Wiadomość
niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 15:01   [MSS ALL] Wkład lusterka od strony kierowcy.

Witam!

Jakiś czas temu zauważyłem, że mi lewe lusterko nie grzeje. Nowy wkład w sklepie przy ASO kosztuje 220 zł. Na allegro można nabyć za ok 90 zł. Czy ktoś z Was może wymieniał to sam?
Czy trzeba rzeczywiście wymienić cały wkład czy lepiej najpierw rozebrać i zobaczyć - może kabelek jakiś się odlutował czy coś? Nigdy tam nie zaglądałem więc będę wdzięczny za jakąś pomoc. Mam nadzieję, że o tym nie było choć do końca sprawdzić nie mogę bo strona działa dziś ... łagodnie mówiąc źle.

Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 06-10-2014, 20:48, w całości zmieniany 1 raz  

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-01-2008, 15:31   

Było :) ale nie na tym forum, na nieistniejącym już :)
Nie pomogę w sprawie rozbiórki lusterka ale od tego sprawdzenia bym zaczął. Natomiast jeśli trzeba wymieniać to można zakupić wkład uniwersalny i zdaje się, że można zakupić (tylko w tej chwili nie widze tego na allegro) maty grzejne do lusterek też uniwersalne. Wkład przyciąć do właściwego wymiaru, mata i ten plasticzek oryginalny, w którym tkwi oryginalne szkło lusterka.
Zdaje się, że ten temat przerabiał Stefan, jego trzeba by pytać o szczegóły.
Acha! Oświeciło mnie nieco... w sprawie rozbiórki to chyba trzeba poprostu "wyszarpać" wkład lusterka z całej obudowy. Tak przynajmniej wynika ze zdjęć na allegro samego wkładu i mojego doświadczenia po lekkim puknięciu się lusterkami z innym autem. Wkład wyskoczył z zatrzasków, a po dopchnięciu ustawił się na swoją pozycję.

Pozdrawiam
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 15:50   

Dzięki - pewnie w weekend poszarpię się z lusterkiem i zobaczymy efekt.

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2008, 21:14   

Nie ma co sie szarpac zajrzyj do Service Manuala dokument 51 Exterior.pdf strona 51-21. Tam sa obrazki i instrukcje w jezyku angielskim.

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2008, 21:58   

No tak ... A manuala nawet mam na dysku i nie zajrzałem - ech.
Dzięki i pozdrawiam.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 18-01-2008, 13:00   

Jeśli lusterko jest takie jak w Carismie to zobacz do mojej galerii bo kilka dni temu rozbierałem lusterko i obfotografowałem wnętrze:

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 21:36   

saphire napisał/a:
Jeśli lusterko jest takie jak w Carismie to zobacz do mojej galerii bo kilka dni temu rozbierałem lusterko

Dzięks - w SS jest baaaardzo podobnie. Rzeczywiście trwa to chwilę - nawet palcami da radę zdjąć z zaczepów. Prąd do lusterka dochodzi więc chyba wymiana wkładu będzie konieczna. Ale 220 zł to moim zdaniem przesada (ASO). Coś pokombinuję

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 09:54   

niutiger - zrób tak jak radzi Ci Moominek i kup kawałek maty grzejnej uniwersalnej, przytnij żeby pasowała i już - robiłem kiedyś coś takiego w Micrze. 220 zł za kawałeczek maty to DUŻA przesada.

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 10:14   

slo_mo napisał/a:
niutiger - zrób tak jak radzi Ci Moominek i kup kawałek maty grzejnej uniwersalnej, przytnij żeby pasowała i już - robiłem kiedyś coś takiego w Micrze. 220 zł za kawałeczek maty to DUŻA przesada.

No wiem ale pogoda wybitnie nie sprzyja pracom przy samochodzie. A garażu u mienia niet.
Ale nie jest to usterka bardzo kłopotliwa więc chyba poczekam i pobawię się z matą jak pogoda pozwoli.

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 11:02   

Miałem a właściwie mam ten sam problem i też z lewej strony. Kiedyś poruszyłem ten problem na forum. Rozebrałem lusterko, sprawdziłem okablowanie, kostki - wszystko. Prąd dochodzi do maty co sprawdziłem czujnikiem - niezawodna żarówka ;-) , ale styki były strasznie "zasyfiałe" jakimś szarym nalotem... wyczyściłem je fosolem, środkiem dla elektroników o nazwie "IPA", nożem, czym się dało. I efekt był taki, że trochę zadziałało - słabiej niż z prawej strony... i nie chciało mi się drugi raz wszystkiego rozbierać a i zima jakoś odleciała.... jeśli przyczyną jest to co opisałem to wkrótce znów rozbiorę lustro i wymienię końcówki na nowe i zobaczę. Politycznie PO zdrawiam

[ Dodano: 05-02-2008, 11:05 ]
dlugiad napisał/a:
Nie ma co sie szarpac zajrzyj do Service Manuala dokument 51 Exterior.pdf strona 51-21. Tam sa obrazki i instrukcje w jezyku angielskim.

skąd wziąc te instrukcje?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 05-02-2008, 12:12   

U mnie też lewe nie grzeje. Ale zaczekam, aż będzie ciepło i przeczyszczę styki, ew. naprawię ścieżki. Nie chce mi się wydawać 220 PLN, a używane może się też szybko sypnąć.

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 13:28   

cns80 napisał/a:
U mnie też lewe nie grzeje. Ale zaczekam, aż będzie ciepło i przeczyszczę styki, ew. naprawię ścieżki. Nie chce mi się wydawać 220 PLN, a używane może się też szybko sypnąć.

Ja kupiłem uniwersalną matę grzewczą za 7 zł bo moja wyglądała kiepsko. Też poczekam na pogodę i odkleję starą matę, przeczyszczę styki no i przykleję nową. Powinno działać.

[ Dodano: 05-02-2008, 13:30 ]
Andy Lee napisał/a:

skąd wziąc te instrukcje?

O tu są http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3453

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 13:38   

dzięki za info

[ Dodano: 05-02-2008, 13:43 ]
nie mogę otworzyć strony ;-(

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 05-02-2008, 14:16   

Serwisówki w tym tygodniu nie chodzą. Jest o tym informacja na głównej stronie :P

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 14:42   

dzięki wielkie za wysyłkę. pobrałem manuala z jakiejś ruskiej stronki i jest ok
dzięki

[ Dodano: 11-02-2008, 23:21 ]
czy kotś ma pojęcie dlaczego nie mogę otworzyć w "manualu" zakładki dot. lusterek bocznych?

Odpowiedz do tematu