Mocowanie radia Galant |
Autor |
Wiadomość |
ViBeZ
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-10-2014, 19:29 Mocowanie radia Galant
|
|
|
Siema panowie.
Takie pytanie.. głupawe..
W Galancie w miejscu Radia tam w środku jest taka metalowa/aluminiowa ramka w kształcie literki "U" i nie kumam jak radio do tej ramki przykręcić. Czy w ogóle ma być do niej przykręcone? W tej chwili po poprzednim właścicielu radio jest tylko wrzucone w tą dziure i sobie luźno lata, a ja bym to chciał zrobić na sztywno. Jak to zrobić? Zwykłe radyjko CD nie fabryczne. Szukałem jakiś zdjęci czy info ale nic nie ma na ten temat chyba. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 821 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20979 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 18-10-2014, 19:51
|
|
|
Prawdopodobnie musisz dokupić kieszeń dedykowaną do swojego radia.
Starą zdemontować i założyć taką jak powinna być.
Możliwe, że masz jeszcze kieszeń od ori radia, coś takiego:
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
ViBeZ
Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2014, 20:03
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Prawdopodobnie musisz dokupić kieszeń dedykowaną do swojego radia.
Starą zdemontować i założyć taką jak powinna być.
Możliwe, że masz jeszcze kieszeń od ori radia, coś takiego:
Obrazek |
Tak. Dokładnie coś takiego tam mam. Czyli mam to ustrojstwo wywalić i...?? Podpowiedzcie jak zrobiliście u siebie. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 821 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20979 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 18-10-2014, 20:16
|
|
|
ViBeZ napisał/a: | Podpowiedzcie jak zrobiliście u siebie. |
Musisz poczekać na kogoś kto to przerabiał w galu, bo ja mam MSS .
ViBeZ napisał/a: | Czyli mam to ustrojstwo wywalić i...?? |
Jeśli radio ma luzy na boki i góra-dół to może wystarczy do tego zamontować kieszeń od nowego radia .
Najlepiej niech się wypowiedzą w temacie właściciele galantów . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 19-10-2014, 09:32
|
|
|
ViBeZ napisał/a: | W Galancie w miejscu Radia tam w środku jest taka metalowa/aluminiowa ramka w kształcie literki "U" i nie kumam jak radio do tej ramki przykręcić. |
Jedynie musisz dokupić kieszeń nic nie trzeba wymontowywać , jakie radio 1- din
Np http://allegro.pl/kieszen...4692061062.html |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
ViBeZ
Forumowicz
|
Wysłany: 19-10-2014, 10:34
|
|
|
milo napisał/a: | ViBeZ napisał/a: | W Galancie w miejscu Radia tam w środku jest taka metalowa/aluminiowa ramka w kształcie literki "U" i nie kumam jak radio do tej ramki przykręcić. |
Jedynie musisz dokupić kieszeń nic nie trzeba wymontowywać , jakie radio 1- din
Np http://allegro.pl/kieszen...4692061062.html |
Tak. Typowy współczesny radioodtwarzacz.
Chyba wiem już o co chodzi. Mam zostawić w środku tą ramkę, radio wpakować w kieszeń i żeby trzymało się na tych zatrzaskach po boku? Dobrze kombinuje?
A jeszcze bym chciał zamontować CB Radio. Radio na górze , a CB na dole w takiej kieszeni jak na zdjęciu.
http://www.mse.pl/459-821...jimmi-johnn.jpg
Ktoś tak montował? Na tej czarnej kieszeni też widać po boku zatrzaski do zagiecia. Montować na tej samej zasadzie?
Troche to dziwne wszystko bo w każdy poprzednim aucie miałem radia przykręcone na jakiś śrubach
Łatwy temat dla złodzieja w Mitsu. Troche siły i radio jego |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 19-10-2014, 11:21
|
|
|
ViBeZ napisał/a: | Mam zostawić w środku tą ramkę, radio wpakować w kieszeń i żeby trzymało się na tych zatrzaskach po boku? Dobrze kombinuje? |
Wkładasz kieszeń zatrzaskuje się a następnie radio
ViBeZ napisał/a: | Na tej czarnej kieszeni też widać po boku zatrzaski do zagiecia. Montować na tej samej zasadzie? |
Tak
ViBeZ napisał/a: | Łatwy temat dla złodzieja w Mitsu. Troche siły i radio jego |
Jeśli jeszcze przykręcisz od wewnątrz nakrętka m-5( każde radio posiada od tyłu ) to na pewno będzie mega utrudniony demontaż |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
Sunderland86
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 11 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Posty: 1050 Skąd: Ostróda
|
Wysłany: 19-10-2014, 23:02
|
|
|
milo napisał/a: | ViBeZ napisał/a: | Łatwy temat dla złodzieja w Mitsu. Troche siły i radio jego |
Jeśli jeszcze przykręcisz od wewnątrz nakrętka m-5( każde radio posiada od tyłu ) to na pewno będzie mega utrudniony demontaż |
Naprawa/wymiana deski i ewentualnych elementów wyposażenia będzie droższa niż to radio. |
_________________ 28.04.2014 [*]
 |
|
|
|
 |
mastach
Mitsumaniak A69 Satellite Silver

Auto: '03 Galant 2.5 V6 A/T Edition
|
Wysłany: 12-12-2015, 18:59
|
|
|
milo napisał/a: | Jeśli jeszcze przykręcisz od wewnątrz nakrętka m-5( każde radio posiada od tyłu ) to na pewno będzie mega utrudniony demontaż |
Zgadza się, należy radio przykręcić śrubkami M5 po bokach do fabrycznego profilu na radio.
Dostęp do niego z możliwością wyjęcia dla wygody możliwy po demontaży konsoli środkowej na desce (najpierw maskownica pod mieszkiem biegów, potem na dole będą śruby konsoli centralnej i dalej już nie za mocno wyciągać konsolę -> zatrzaski).
To najlepsza opcja, gdyż będzie problem z montażem kieszeni (nie zmieści się na szerokość) do fabrycznego profilu.
Kwestia złodziejstwa to osobny problem.
Pozostaje dodatkowe AutoCasco przy droższych sprzętach lub ubezpieczenie przy zakupie (dodatkowa opcja do 5 lat obejmuje także kradzież radia z auta i wymianę na nowy lub zwrot kosztów w przypadku każdej, nawet z powodu użytkownika, usterki radia). |
|
|
|
 |
|