Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: fj_mike
21-10-2014, 21:03
Poszukuję galanta :)
Autor Wiadomość
Rdek 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA2A Sport Edition
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-10-2014, 20:45   Poszukuję galanta :)

Jako iż jestem na forum nowy więc na wstępie witam wszystkich :)
Chciałbym się stać szczęśliwym posiadaczem galanta lecz z czytania forum jestem niemal pewny że za mało o tych autach wiem i przyda mi się pomoc fachowców w wyborze ;)
A więc poszukuje gala z LPG do 6-7 tysięcy (czy to w ogóle możliwe w tej cenie?)
Silnik 2.0 lub 2.5 V6 z manualną skrzynią. I koniecznie nie kombi.
Znalazłem na OLX coś takiego :
Galant
Od dłuższego czasu tam wisi. Mógłby ktoś rzucić okiem i ocenić lub podać jakąś własną sugestię co do kupna?
Z góry dziękuję za pomoc :)

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 20-10-2014, 21:07   

No ja naprawdę nie wiem, co Ty robisz jeszcze przed komputerem, zamiast brać taksówkę i zasuwać do Katowic :)
Auto z przebiegiem 2700 km w takiej cenie to jak za darmo ;)

A serio, to moja mała uwaga (oczywiście, nikt nie musi się z tym zgadzać) :
Nie kupuj zagazowanego auta !!!! Instalacji LPG nie zakłada się po to, żeby po prostu wydać pieniądze czy dla szpanu, tylko po to, żeby jeździć za rozsądną cenę. Ale to się opłaca, jeśli ktoś dużo jeździ. Bo bez sensu jest, żeby instalacja LPG zwracała się przez 3 czy 5 lat.
Chcesz jeździć na LPG - kup benzynę, i sam zagazuj. Wtedy na pewno wiesz, co masz.

I jeszcze jedno - sprzedający mieszka w Katowicach, a auto na zdjęciach ma rejestrację LUB. Dziwne cokolwiek...nieprawdaż ? Już pomijajm, że zdjęcia są tak zrobione, że nic na nich nie widać.

Rdek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-10-2014, 21:11   

Na olx są 3 ogłoszenia z tym samochodem, zdjęcia faktycznie fatalne a przebieg na każdym ogłoszeniu z przecinkiem w innym miejscu. Z tego ci wiem gaz do gala minimum 2 tysiące.
Samochód ma służyć jak na razie na dojazd do szkoły 25km w jedną stronę codziennie.
Musiałbym znaleźć gala za 5K w benzynie co chyba nie będzie zbyt łatwe :/

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 20-10-2014, 21:12   

Nie kupuj zagazowanego...nie rozumiem takiego podejścia :)

Kupiłem zagazowanego, sumiennie prowadzona książka, wymiany filtrów + regulacja co 10 tys., śmigałem nim rok bez najmniejszych problemów. 4 tys na instalacje ktoś wyłożył za mnie, bo różnice w cenach aut PB/LPG nie są aż tak drastycznie różne, żeby pokryć koszt dobrej instalacji do V6 :)

apg2312 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-10-2014, 21:33   

misza116 napisał/a:
Nie kupuj zagazowanego...nie rozumiem takiego podejścia :)

Wyraźnie przecież napisałem, że
Cytat:
(oczywiście, nikt nie musi się z tym zgadzać)

Jest to moje prywatne, osobiste zdanie, i wolno mi takie mieć.
Montaż instalacji sekwencyjnej kosztuje w tej chwili ok. 2100-2500 zł (dowiadywałem się, bo mam w planach założenie do Carismy). To nie jest jakaś zawrotna kwota, tym bardziej, że jeśli ktoś sporo jeździ zwraca się to w szybkim czasie.
Ale kupować używane auto z LPG, jest to IMHO zbyt wielkie ryzyko. No chyba, że kupujesz od kogoś znanego Ci osobiście i zaufanego. Kogoś, kto - jak sam piszesz - serwisował wszystko regularnie. I auto, i instalację LPG. Niestety, sporo osób uważa, że dopóki jeździ, dopóty nie ma sensu jechać do gazownika na regulację i konserwację...bo po co niepotrzebnie wydawać pieniądze ? Już sam przegląd techniczny aut z LPG jest droższy, trzeba (a przynajmniej powinno się) częściej wymieniać instalację zapłonową, a jeszcze wydawać kasę na gazownika ?
Ale jak pisałem - jest to moje osobiste zdanie, a że w Polsce ponoć jest demokracja, to i takowe wolno mi mieć :)

Shockwave 
Mitsumaniak

Auto: Galant ea2a
Wysłany: 20-10-2014, 21:40   

Koszt pomalowania auta i instalacji lpg jest wyższy niz cena jaka sprzedający chce za galanta ;)
Jedź i oglądaj jeśli masz blisko. Ale za 4.5tys bym sie fajerwerków nie spodziewał.
Na spalanie 10l lpg po mieście nie licz, 12-13l jest bardziej realną wizja dla tego silnika.
Sam bym zobaczył z chęcią tego miska, bo jesli jest to sprawny gal (po konserwacji, pomalowany bez tony szpachli) i w dodatku ciekawie wygladjacy sport edition to cena jest jak za wrak galanta ;)

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 20-10-2014, 21:58   

apg2312 napisał/a:
Montaż instalacji sekwencyjnej kosztuje w tej chwili ok. 2100-2500 zł (dowiadywałem się, bo mam w planach założenie do Carismy). To nie jest jakaś zawrotna kwota, tym bardziej, że jeśli ktoś sporo jeździ zwraca się to w szybkim czasie.
Ale kupować używane auto z LPG, jest to IMHO zbyt wielkie ryzyko. No chyba, że kupujesz od kogoś znanego Ci osobiście i zaufanego. Kogoś, kto - jak sam piszesz - serwisował wszystko regularnie. I auto, i instalację LPG. Niestety, sporo osób uważa, że dopóki jeździ, dopóty nie ma sensu jechać do gazownika na regulację i konserwację...bo po co niepotrzebnie wydawać pieniądze ? Już sam przegląd techniczny aut z LPG jest droższy, trzeba (a przynajmniej powinno się) częściej wymieniać instalację zapłonową, a jeszcze wydawać kasę na gazownika ?
Ale jak pisałem - jest to moje osobiste zdanie, a że w Polsce ponoć jest demokracja, to i takowe wolno mi mieć

Święte słowa :D

Rdek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-10-2014, 22:09   

Shockwave napisał/a:
Koszt pomalowania auta i instalacji lpg jest wyższy niz cena jaka sprzedający chce za galanta ;)
Jedź i oglądaj jeśli masz blisko. Ale za 4.5tys bym sie fajerwerków nie spodziewał.
Na spalanie 10l lpg po mieście nie licz, 12-13l jest bardziej realną wizja dla tego silnika.
Sam bym zobaczył z chęcią tego miska, bo jesli jest to sprawny gal (po konserwacji, pomalowany bez tony szpachli) i w dodatku ciekawie wygladjacy sport edition to cena jest jak za wrak galanta ;)

W tym sęk że mam 270km w jedną stronę i nie bardzo opłaca mi się jechać tylko go zobaczyć w ciemno. na spalanie liczę te 12-13 bo to raczej norma. z opisu wynika że wszystko cycuś glancuś, a cena znowu podejrzanie niska chyba że koleś faktycznie chce się szybko pozbyć i to jest okazja :P w końcu czasem się zdarzają :D A może ktoś z okolic mógłby go oglądnąć?

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 20-10-2014, 22:13   

Rdek napisał/a:
A może ktoś z okolic mógłby go oglądnąć?

poproś na pod forum regionalnym

Shockwave 
Mitsumaniak

Auto: Galant ea2a
Wysłany: 20-10-2014, 22:19   

Ale okolic czego ? bo w jednym ogłoszeniu jest że Katowice w drugim Wrocław a w 3-cim Opole...
http://olx.pl/oferta/jedy...html#5c4eac45b0
http://olx.pl/oferta/gala...html#5c4eac45b0
http://olx.pl/oferta/praw...html#5c4eac45b0
Rdek napisał/a:
cena znowu podejrzanie niska chyba że koleś faktycznie chce się szybko pozbyć i to jest okazja

Okazja z cycuś glancuś to by była cena około 10tys jak nei więcej za naprawdę sprawnego, zadbanego i wolnego or rdzy sporta
Zadzwoń, zapytaj może juz przez telefon wyczaisz czy to jakaś ściema lub może gościu wie co jest nie halo z galem i chce go popchnąć za śmieszne pieniądze. za 4.5 tys to można szukać galanta poprzedniej generacji. Ale kto wie ;)

apg2312 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-10-2014, 22:21   

Katowice to ja mam za miedzą ;) , ale o Galantach niewielkie mam pojecie niestety. Musiałby to być ktoś, kto ma Gala, wie, gdzie zajrzeć, gdzie stuknąć, gdzie kopnąć.
Tego sprzedawcy i tak do środy nie ma w Katowicach, wg opisu jest w Opolu.
Więc możesz także na forum regionalnym opolskim się zapytać.

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 21-10-2014, 01:48   

apg2312 napisał/a:

Wyraźnie przecież napisałem, że
Cytat:
(oczywiście, nikt nie musi się z tym zgadzać)

Jest to moje prywatne, osobiste zdanie, i wolno mi takie mieć.
Ale jak pisałem - jest to moje osobiste zdanie, a że w Polsce ponoć jest demokracja, to i takowe wolno mi mieć :)

Ale czy ja Ci tego zdania zabraniam ? ;) Jak sam pisałeś, jest demokracja, więc pozwoliłem sobie z niej skorzystać ;)

Pewnie, że można sekwencje za 2 tys. Tylko jak mam mieć taką, to wolę tą za 4 tys. porządnie serwisowaną. Po roku jazdy z taką gazownią kupiłem auto, instalacja jeszcze rok na gwarancji, pięknie utrzymana, i na porządnych częściach. Odwołam się znów do demokracji - ja wolę taką, niż nową za 2 kafle :)

meydey000 
Mitsumaniak
meydey

Auto: ea5w v6 se; magnum 480 dxi eev
Wysłany: 21-10-2014, 04:21   

Shockwave napisał/a:

a gdzie Ty masz sport edition? w tym aucie jest tylko zderzak od sporta i tylko zderzak.
ze zdjęć to jest to lepianka kilku gali. każda część od innego.
od kiedy wychodziły gale vr6 :shock:

daj sobie spokój z tym szkutem. więcej włożysz żeby to jeździło niż teraz jest wystawione.
wejdź sobie w dział "Nasze Miśki" i przeczytaj temat "galant... czyli jak się wszedłem na minę i jak ją rozbrajam" może da Ci coś do myślenia.

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 21-10-2014, 21:03   

Rdek, zapoznaj się z zasadami tego działu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

Ten z ogłoszenia to przedliftowy GLS, kolor turkus. Lampy tylne zmienione na poliftowe.

Ogłoszenie nie jest aktualne, zatem zamykam.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi