Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebna ocena podwozia - fotki
Autor Wiadomość
Grzegorz76 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3,2 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-10-2014, 19:47   Potrzebna ocena podwozia - fotki

Witam
Przymierzam się do kupna Pajero II z 96r Sprzedający na moją prośbę zrobił fotki spodu Czy z załączonych fotek da się określić stan ramy.
https://drive.google.com/folderview?id=0B6N2_OE6VWbLREM3SURTdFg5Mlk&usp=sharing

Pozdrawiam.
Grzegorz

lesmen 
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Wysłany: 23-10-2014, 21:27   

Z tych zdjęć nie ocenisz stanu ramy bo jej na nich praktycznie nie ma. Nie mówię już, że po zdjęciach stanu faktycznego ramy nie ocenisz. Niestety bez śrubokrętu i młotka nie da się:)

RR1111 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero II 3.0 24v
Wysłany: 24-10-2014, 00:34   

Rzeczywiście na tych zdjęciach ramy tam gdzie rdzewieje nie widać. Generalnie wszystko zależy od tego kiedy to było "psikane" bo jeżeli 3 lata temu to jest bardzo dobrze a jeżeli miesiąc temu to bardzo źle. Napisz gdzie to auto stoi to może ktoś podjedzie z młotkiem i wszystko będzie jasne.

Grzegorz76 
Forumowicz

Wysłany: 24-10-2014, 08:11   

Witam
Autko jest z Rzeszowa a ja mam tam ponad 500km

http://olx.pl/oferta/mits...html#523feb0f5a

lesmen 
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Wysłany: 24-10-2014, 14:58   

Ten samochód dobrze pół roku jest na ogłoszeniach a więc pewnie rodzynkiem nie jest.

tibam 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero?
Wysłany: 24-10-2014, 23:11   

też sie nim interesowałem;-)
W aucie świeci się jeszcze SRS - podobno po odłączeniu akumulatora oraz jak jest mokro świeci sie czasem ABS:-)

Ponoć w podwoziu nie ma nic do spawania, niemniej jakoś wygląda mi to na świeże psikanie jakimś bitexem w spraju

Grzegorz76 
Forumowicz

Wysłany: 26-10-2014, 06:56   

Sprawa nieaktualna. Postanowiłam dołożyć kasy i kupiłem Pajero III Narazie jestem zadowolony ale czas pokaże jak długo :-)
Pozdrawiam.

TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Wysłany: 27-10-2014, 14:50   

Grzegorz76 napisał/a:
Sprawa nieaktualna. Postanowiłam dołożyć kasy i kupiłem Pajero III Narazie jestem zadowolony ale czas pokaże jak długo :-)
Pozdrawiam.

Jeżeli zbiornik nie był wymieniony to pewnie nie zbyt długo :finga:

Grzegorz76 
Forumowicz

Wysłany: 28-10-2014, 19:19   

Niestety zbiornik nie był wymieniany na dodatek dzisiaj sprawdzałem filtr i jest w nim do badziewie o którym tak szeroko się mówi. Jutro zamawiam nowy bak bo szkoda pompy, zwłaszcza że jest świeżo po regeneracji. Znalazłem zbiornik za na e-pajero http://allegro.pl/zbiorni...4738296542.html Zadzwoniłem do człowieka i twierdzi, że te zbiorniki są pozbawione tej warstwy ochronne.j Może macie jakieś namiary na inne sprawdzone zbiorniki w podobnej cenie.
Pozdrawiam.

TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Wysłany: 28-10-2014, 20:32   

Grzegorz76 napisał/a:
Niestety zbiornik nie był wymieniany na dodatek dzisiaj sprawdzałem filtr i jest w nim do badziewie o którym tak szeroko się mówi. Jutro zamawiam nowy bak bo szkoda pompy, zwłaszcza że jest świeżo po regeneracji. Znalazłem zbiornik za na e-pajero http://allegro.pl/zbiorni...4738296542.html Zadzwoniłem do człowieka i twierdzi, że te zbiorniki są pozbawione tej warstwy ochronne.j Może macie jakieś namiary na inne sprawdzone zbiorniki w podobnej cenie.
Pozdrawiam.

No właśnie te kolego są sprawdzone, a jeżeli cena ma być podobna to po co inne namiary :?: :shock:
Na rynku nie ma tego zbyt wiele. Można dostać troszkę tańsze z badziewnego plastiku, lub dużo droższe z kewlaru decyzja należy do Ciebie.

Odpowiedz do tematu