Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Spószczanie paliwa
Autor Wiadomość
Dziadzia1 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-11-2014, 14:07   [Cari 1.8 GDI] Spószczanie paliwa

Witam proszę o pomoc nie wiem jak spószczać paliwo z Carismy 1.8 Gdi 98 r wkładałem różne węże pompki itp ale nic to nie daje leci paliwo ale troszke z powietrzem i przestaje jak mogę ściągnąć paliwo ktoś próbował poradził by mi ktoś jak ściągnąć paliwo proszę o szybką poradę

kamir 
Mitsumaniak
TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Wysłany: 03-11-2014, 16:16   

Sprawdź TEN temat.

Pozdrawiam
Kamir

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 03-11-2014, 20:31   

Proszę! To aż bije po oczkach Spuszczanie a nie spószczanie, starajmy się chociaż w tematach nie robić błędów bo po woli upodabniamy się do forum VAG, gdzie takie perełki są na porządku dziennym. Co do samego problemu są dwa rozwiązania, odkręcić pod siedzeniem blachę 4 wkręty krzyżaki, odkręcić dużą plastikową nakrętke, i wyciągnąć pompę paliwa, później ze dwa metry węża ogrodowego, robisz tzw. "lewar" Tak jak się spuszcza wino z gąsiorów, drugi sposób to podłączenie pompy na krótko, obydwa sposoby wypróbowałem i wiem że "lewar" szybciej ogarnąć, jedyny problem to gumowa uszczelka pompy i ta duża nakrętka, musi odpowiednio "siedzieć" inaczej można zniszczyć uszczelkę. Przy podlaczaniu na krótko, można spalić pompę, albo samochód jako że opary benzyny są wybuchowe.

MichciuGT 
Mitsumaniak

Auto: Galant Kombi 6A13
Wysłany: 03-11-2014, 20:59   

Przepraszam rasiak1980, ale tak samo bije po oczach brak w ogóle chęci poszukania podobnego tematu.

Mam tylko nadzieje że chodzi tylko o sprzedanie własnego samochodu ;)

Przy okazji, mogłeś sobie kupić interfejs na ftdi... jest cały temat o evoscanie i sprawdzić sobie jakie jest wysokie ciśnienie i dzięki temu wiedziałbyś czy jest to wina pompy czy czujnika ;)
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go.
Ostatnio zmieniony przez MichciuGT 03-11-2014, 21:01, w całości zmieniany 1 raz  

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 03-11-2014, 21:00   

rasiak1980 napisał/a:
Proszę! To aż bije po oczkach Spuszczanie a nie spószczanie, starajmy się chociaż w tematach nie robić błędów bo po woli upodabniamy się do forum VAG, gdzie takie perełki są na porządku dziennym.

Proponuję "wypompowanie" - nie będzie takich problemów ;) Chociaż pewnie ktoś i tak by napisał to słowo przez "ą".
Ale masz w 100% rację. Pisania z błędami nawet już na różne dysfunkcje mózgowe nie można zwalić, bo WSZYSTKIE przeglądarki internetowe mają moduły sprawdzania pisowni. To po prostu zwykłe lenistwo, i olewanie innych użytkowników.
Sorry za OT.

Odpowiedz do tematu