|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma 1.8GDI] wymiana uszczelki pod pokrywa zaworów |
Autor |
Wiadomość |
rocketman19
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 99r. ver. 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2014, 15:07 [Carisma 1.8GDI] wymiana uszczelki pod pokrywa zaworów
|
|
|
Witam wszystkich, wali mi drugą świece od lewej olej i wydedukowalem ze to przez uszczelki wiec kupilem komplet (ta duża prostokątna i małe okrągłe na swiece) i mój problem zaczyna się w tym momencie, mianowicie, jak zdjąć te pokrywę zaworów? Odkręcam osłonę silnika i Kolektor mi wszystko blokuje i nie wiem jak go odkręcić. Poratuje ktoś? |
|
|
|
 |
ross
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 309 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 22-11-2014, 16:56
|
|
|
Prawdopodobnie trzeba demontować głowicę aby wymienić okrągłe uszczelki - górę silnika rozrząd i wałki rozrządu , mnie też olej wycieka w otwory świec ,miałem pęknięty izolator na zewnątz i przestał palić domniemam że wina tkwiła w nieodpowiednim montażu przez poprzedniego właściciela lub wycieku oleju. |
_________________ Ross |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|