[EA5A/W 2.5] Silnik po wymianie gaśnie po 20 sekundach |
Autor |
Wiadomość |
dorianps2
Forumowicz

Auto: CLS 550 oraz Nissan Maxima 3.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-12-2014, 10:00 [EA5A/W 2.5] Silnik po wymianie gaśnie po 20 sekundach
|
|
|
Heja! Problemów z moim samochodem ciągle niemało. Po przeszło dwóch miesiącach od kiedy padł mi silnik, kupnie jednego silnika który okazał się zatarty, a następnie kupnie kolejnego silnika ale tym razem z polecenia forumowiczów, myślałem że w końcu auto niedługo będzie jeździć. Niestety.
Wspaniali mechanicy (Boże, nie chce mieć już nigdy więcej nic wspolnego), po zamontowaniu silnika w końcu odpalili auto. Silnik w stanie dobrym, nic nie puka, nie kopci, wszystko wskazuje na to że jego stan jest faktycznie taki jak Pan sprzedawca mi opisywał.
Niestety, po odpaleniu auta, motor pracuje około 20 sekund i samoczynnie gaśnie. I tak za każdym razem. Nagle złącze diagnostyczne nie dostaje napięcia (przynajmniej tak mi to mechanicy opisywali) przez co nie mogą zobaczyć błędów. Za każdym razem wywala im bezpiecznik 10a od diagnostyki. Czyli prawdopodobnie jakie zwarcie albo cholera wie co.
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym przy wymianie silnika? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-12-2014, 22:10
|
|
|
Ma się rozumieć, że poprzedni silnik sie zatarł więc zostałw stawiony drugi silnik z osprzętem ze starego silnika, jedyne co w takim przypadku jest mozliwe to uszkodzenie instalacji elektrycznej (skoro powoduje zwarcie i zgaśniecie silnika) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
lutekwwl
Forumowicz pan życia i śmierci

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 228 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 04-12-2014, 23:04
|
|
|
Może jest gdzieś izolacja od kabelka przetarta? |
|
|
|
 |
KsiadzRobak
Forumowicz
Auto: Lancer
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Wrz 2014 Posty: 1029 Skąd: ecki
|
Wysłany: 05-12-2014, 08:25
|
|
|
Raz miałem taki przypadek, że silnik gasł po paru minutach (czasem szybciej) od odpalenia - im był cieplejszy tym szybciej. Była to uszkodzona panewka, najpierw starta a potem obrócona. |
|
|
|
 |
dorianps2
Forumowicz

Auto: CLS 550 oraz Nissan Maxima 3.5
|
Wysłany: 05-12-2014, 09:10
|
|
|
Wyjaśniło się. Poodłączali wszystko i dalej to samo. W końcu poszli głębiej i co? Od tego stania do samochodu przeprowadziły sie MYSZY! i sobie poprzeżerały kable. No normalnie ręce opadają. I znów czekanie na auto kiedy to zrobią. |
_________________ Amatorski pokaz mojej srebrnej strzały: https://www.youtube.com/watch?v=s8-LaHM_PT8 388 koni i 530Nm
oraz amatorski pokaz czarnego czołgu: https://www.youtube.com/watch?v=6v1dK8dmkXo 265 koni i 346Nm |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-12-2014, 21:02
|
|
|
W którym miejscu uszkodzona wiązka |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|