Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Carisma - pytanie
Autor Wiadomość
zeboo
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 01:35   Carisma - pytanie

jest sobie takia Cari:
http://www.gratka.pl/moto...e0cfdb010520e3b
Ogladalem ja dzis na gieldzie i oto moje refleksje:
Auto wyglada ladnie wszystkie szpary proste, rowne. Wyglada na bezwypadkowa, wszystkie szyby oryginalne z tego samego rocznika. Wnetrze w miare ok, w paru miejscach poprzypalane od papierosow, kierownica lekko wytarta, ale chyba wspolmiernie do przebiegu ~160tk.
Natomiast mocno mnie zaniepokoila dolna czesc silnika (blok?) jest cala mocno zardzewiala i widac ze warstwa antykorozyjna odchodzi razem z rdza + w kabinie byl zardzewialy dynks do otwierania wlewu paliwa. Czy te auta maja prawo miec cos takiego? Wydaje mi sie ze nie (stal w wodzie - po powodzi?), bo sam jezdze 2x starsza mazda i moj silnik wyglada lepiej. Ale moze maja taka przypadlosc

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 08:33   

carisma rdzewieje az milo

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2007, 12:34   

mi carisma rdzewieje w takich miejsach gdzie generalnie jest jakies uszkodzenie lub jest brak ocynku (lub jakis spaw). Wiec najwiecej objawow mam przy listwach progowych, zaraz za chlapaczami z przodu oraz troche z tylu, przy oswietleniu tablicy rejestracyjnej (ale tutaj o ile mi wiadomo brak jest ocynku i tutaj mam najwiecej ognisk...), tam gdzie ewentualnie kilka lat temu dostala kamieniem (ale to raczej żadko, bo np na masce nie, tylko na tylnim, prawym blotniku) oraz przy dzinksach od oswietlenia wnetrza, ktore sa przy drzwiach. I jedyny inny element to w przedniej masce, jest z blachy zrobione takie cos polokraglego do zamka to to tez mam zardzewiale oraz mocowanie od tego kija podtrzymujacego maske. A tam poza tym to brak rdzy, czy to w komorze czy gdzies indzie. Ale kupowalem fotele od anglika ktory stal na dworzu to prowadnice od foteli byly cale rude.
Ale jak np patrze na swoje auto od spodu to jestem zachwycony, podloga wyglada prawie jak nowa :)
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 12-02-2007, 13:12   

A u mnie nie rdzewieje :lol: i w żadnym razie dzwigienka do otwierania nie powinna być zardzewiała, albo gościu nie dbał o autko albo nie wiem co.
Z zardzewiałych rzeczy to mam trochę wachacze od dołu ale to wiadomo, i śróby od skręcania układu wydechowego, poza tym mam dwa zadrapania az do białego na tylnym słupku i przez 1.5 roku ani śladu rudej więc nie jest tak źle.
ARTURO miał pecha :cry:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 13:20   

Student napisał/a:
ARTURO miał pecha
\

ja i tysiace innych :D

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 12-02-2007, 14:18   

Cytat:
ja i tysiace innych :D

eee i tak szczescie ze carisma nei wychodzila od forda :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 12-02-2007, 17:52   

arturro napisał/a:
ja i tysiace innych

a co powiecie o Mercach....wozy za MASE kasy i tez rdzewieja :wink: ...o fordach juz nie wspomne :D
Ja np. nie moge nic zlego powiedziec o zabezpieczeniu antykorozyjnym w Carismie. Odpukac nic sie nie dzieje, 0 rdzy (tfu, tfu).
pozdroo

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 12-02-2007, 19:32   

Jak rdza ja je od wewnątrz to może uczyła się pływać w czasie jakiegoś potopu?

zeboo
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 01:13   

wiecej rdzy w kabinie nie widzialem. Ale bardziej mnie zszokowal zardzewialy silnik. czegos takiego jeszcze nie widzialem

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 13-02-2007, 18:32   

No to ja obstawiam że to jednak topielec jakiś :badgrin:

slawek123
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 08:56   

Napewno topielec, ja mam Cari z 2000r i silnik błyszczy :) żadnej rdzy. Auto trzymam pod blokiem i jak to pod naszymi blokami różni ludzie czaem pukna drzwiami czaem jakiś dzieciak rowerkiem przejedzie zbyt blisko :) są małe zadrapania i też żadnej rdzy, jest ok. Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi