|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2,5 V6 Raszyn, Sedan, prośba o ocene. |
Autor |
Wiadomość |
rafal223
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-12-2014, 18:39 [EAx 97-04] Galant 2,5 V6 Raszyn, Sedan, prośba o ocene.
|
|
|
Witam, jestem zainteresowany Galantem, konkretnie tą sztuką:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C35409335.html
Rozmawiałem z właścicielem, w jego rękach od pół roku, jako trzecie auto w domu, zrobił nim pare tysiecy, wszelkie wymienione rzeczy zrobił tuż po kupnie, gaz 6cio letni włożony przez poprzedniego właściciela (podobno gazownik), także poprzedni właściciel zrobił tylne nadkola, zrobił to dobrze - tak twierdzi obecny właściciel, a także wymieniał rozrząd. Obecnie powoli się kończą tylne klocki, tarcze, wydech końcowy nieoryginalny, instalacja STAG tylko tyle właściciel wiedział.
Nr VIN: JMBSREA5AVZ000693
Proszę o ocene tego auta, może ktoś miał styczność? Chciałbym za dwa dni jechac je oglądać, a blisko nie mam - 550km w jedna strone.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
dmi
Mitsumaniak

Auto: Avance 2.5 V6 A/T
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Posty: 475 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 25-12-2014, 01:58
|
|
|
ze zdjęć mogę napisać iż:
- rdza łapie kielichy(standard)
- poci się spod korka oleju(standard)
- wg. mnie tylna klapa ma złe spasowanie(może świadczyć o dzwonie z tyłu ale nie musi)
- przednia maska za bardzo odstaje względem błotników
Co do koloru auta to oryginalny kolor ? Szczerze nie spotkałem się z takim jeszcze. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-12-2014, 10:01
|
|
|
dmi napisał/a: | Co do koloru auta to oryginalny kolor ? Szczerze nie spotkałem się z takim jeszcze. | Oryginalny, występował bardzo często w przedliftach. |
|
|
|
 |
rafal223
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-12-2014, 10:27
|
|
|
No to wstępnie nie jest źle, o poceniu się wiem, właściciel powiadomił, to raz, a dwa, że wymieniał też którąś z uszczelek i niestety bez lepszych efektów.
Czyli miernik w rękę i chyba pojadę zobaczyć co i jak - co do samego mierzenia auta czego się spodziewać? Jakich grubości?
Nie wymagam, żeby 17 latek nie miał jakiejś stłuczki oczywiście, zależy mi na ogólnie dobrym aucie, w późniejszym czasie doprowadze je do adekwatnego stanu |
|
|
|
 |
John24
Mitsumaniak

Auto: EA5A 03 M\T
|
Wysłany: 25-12-2014, 10:39
|
|
|
Zwroc uwage na przednie jak i tylne podluznice,pa przedni z wnekami tam tez moze znajdowac sie korozja. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-12-2014, 21:16
|
|
|
rafal223 napisał/a: | Nie wymagam, żeby 17 latek nie miał jakiejś stłuczki oczywiście | Wreszcie normalne podejście... |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 26-12-2014, 00:08
|
|
|
rafal223 napisał/a: |
Czyli miernik w rękę i chyba pojadę zobaczyć co i jak - co do samego mierzenia auta czego się spodziewać? Jakich grubości? |
Biorac pod uwagę, że auto było wielokrotnie malowane to różnych.
Tylne błotniki moga mieć grubo, bo szpachlowane są dużo wyżej niz przy standardowej naprawie "rantów".
Możesz zanurkować pod tylny zderzak (pas tylny krzywy nosi ślady naprawy).
Tylne drzwi po obu stronach zbytnio wciagnięte do środka.
Maska przód odkręcana parokrotnie, błotniki także.
Miernikiem zbyt dużo nie zdziałasz - chyba że dysponujesz solidnym sprzętem.
jak jakimś badziewiem za kilka stówek to lepiej weź magnes - dokładnośc pomiarowa zbliżona.
Przyglądnij sie podłodze, patrz na rozwój rdzy (wspomniane kielichy), szukaj napraw blacharskich, podlicz sobie ile trzeba wydać na wymianę tego co trzeba (jakies elementy zawieszenia, akumulator, opony - co tam zobaczysz) i decyduj.
Auto ma już tyle lat, że podstawa to proste nie zgnite nadwozie i jak najmniej kosztowne wymiany.
Ja bym sie przejechał, dokładnie go obejrzał i ponegocjował coś na miejscu . |
|
|
|
 |
telewizoor
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Wrz 2014 Posty: 397 Skąd: Jurków/Kraków
|
Wysłany: 26-12-2014, 15:09
|
|
|
Może trochę offtop, ale dlaczego wszyscy gazownicy robią taki burdel z tapicerki w bagażniku? |
|
 |
rafal223
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-12-2014, 20:21
|
|
|
Autko okazało się być całkiem dobre, w zasadzie udało się zakupić w dobrej cenie, a niespasowana tylna klapa, to wynik przyparcia do murka, grubsza rysa, nadkola malowane, nawet wlascieciel wskazał miejsca odciec, przednia maska także niespasowana, aczkolwiek obydwa reflektory stanley, więc chyba nie jest źle.. jest parę detali do zrobienia, ale myślę, że sobie poradzę i zasięgne pomocy na forum ;+)
Dziękuję za pomoc, temat można zamknąć. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
telewizoor
Forumowicz
|
Wysłany: 27-12-2014, 14:35
|
|
|
Zdjęcie bagażnika, najbardziej widać po prawej stronie - wyrwana tapicerka na całym obwodzie i po prostu tak odstaje. |
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
telewizoor
Forumowicz
|
Wysłany: 28-12-2014, 11:14
|
|
|
Serio? To przepraszam... myślałem że jak oni coś tam grzebią to zostawiają takie oberwane... W takim razie mitsu dało dupy robiąc taki badziew w bagażniku. |
|
 |
|
|