[CJ1A 1.3] Centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

Auto: colt 1.3 2009r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-01-2015, 00:34 [CJ1A 1.3] Centralny zamek
|
|
|
Jakis czas temu zakupilismy autko ,zamek kierwowcy byl jakis nijaki i trzeb abylo przytrzymac kluczyk dluzej aby zaknac drzwi kierowcy i pasazera(centralny z kluczyka) dzis zona mowi ze juz nie mogla zamkanac auta jak pojechala na zakupy .Zajrzalem tam ale nic nie odkrylem po za tym ze jak zamykam drzwi kierowcy ton pyka cos w okolicy kierownicy ,bodajrze pod nogami kierowcy i jest tam puszeczka z bezpiekami ,a na niej narysowne sa obrazki za co jaki bezpiecznik odpowiadai jest szyba z kuczem i bezpiecznik 20A.Gdy ten bezpiecznik wyjme i wloze spowrotem i wsadze kluczyk w zamek drzwi i zamkne to rygluja sie drzwi kierowcy i pasazera ,ale tylko do czasu otwarcia ,bo gdy znowu chce zamknac auto to juz tylko od kierowcy drzwi sie zamykaja ,zas pasazera trzeba tez zamknac z kluczyka .
Niemwiem wogole o co chodzi juz z tym bylo ok .
A kluczyk mam taki jak w temacie :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90576
on w srodku ma baterie i kawalek plytki ,czyzby to byl immo ? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 03-01-2015, 09:13
|
|
|
Należaloby sprawdzić poprawność sterowania modułem centralnego oraz sam moduł |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

|
Wysłany: 03-01-2015, 14:43
|
|
|
robertdg napisał/a: | Należaloby sprawdzić poprawność sterowania modułem centralnego oraz sam moduł | a gdzie jest ten modul wogole ? czy to jest taka niebieska puszeczka ,wpinana przy nogach kierowcy w druga czarna taka wielka i do tej niebieskiej dochodzi wtyka ........
Jak odlacze ta wtyczke biala i podlacze spowrotem to zamkna sie drzwi przez centralny ,ale jak juz otworze to niema mozliwosci juz zamkniecia spowrotem . |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 03-01-2015, 19:56
|
|
|
Nie mam pewnosci jak w modelu CJ jest zamontowana oryginalna centralka, zamienne centralki z reguły montowane sa w okolicach kolumny kierowniczej |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

|
Wysłany: 04-01-2015, 18:24
|
|
|
robertdg napisał/a: | Nie mam pewnosci jak w modelu CJ jest zamontowana oryginalna centralka, zamienne centralki z reguły montowane sa w okolicach kolumny kierowniczej | ,jest cos koloru niebieskiego wpinane w puszke carna i do tej niebieskiej wchodza kable . |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 04-01-2015, 18:29
|
|
|
Zrób zdjęcia, jezeli sa etykiety to jak najbardziej byleby były czytelne |
 |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 05-01-2015, 07:39
|
|
|
No tak nie moglem znależc bo wg katalogu jest to opisane jako brzęczyk, podejrzewam jednak że jest to element alartmu zintegrowany z ETACS, w manualu nnawet nie ma specyfikacji jak diagnozowac ten element, można go odpiąć od skrzynki bezpieczników i sprawdzić czy przypadkiem nie dostała sie do jego wnetrza wilgoć - patrzać po obrazku powinno sie dac to rozebrac bez uszkodzenia |
 |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

|
Wysłany: 05-01-2015, 08:27
|
|
|
robertdg napisał/a: | patrzać po obrazku powinno sie dac to rozebrac bez uszkodzenia | mozna ,tam jest plyta i na niej kilka elementow i nic wiecej ,otwieralem to juz . robertdg napisał/a: | bo wg katalogu jest to opisane jako brzęczyk | co ,jak po co ? robertdg napisał/a: | podejrzewam jednak że jest to element alartmu zintegrowany z ETACS, | alarmu,a gdzie reszta nic wiecej niema ,mogl ktos zdemontowac ? robertdg napisał/a: | można go odpiąć od skrzynki bezpieczników | no ,mozna ,ale co najdziwniejsze to po odpieciu wtyczki samej od niego i wpieciu jej spowrotem ,centralny dziala od strony kierowcy i zamyka drzwi jedne i drugie ,ale zeby bylo ciekawiej to tylko za pierwszym razem ,po otwarciu i probie zamkniecia juz nie dziala . |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 05-01-2015, 20:56
|
|
|
Rozumiem o czym piszesz, może da sie to sprawdzić siedzac w kabinie czy tam na tej płytce akiś drobny przekaźnik sie nie wiesza, prace przekaźnika można wyczuć pod reka. |
 |
|
|
|
 |
|