kontrolka EPS wspomagania, urwana antena |
Autor |
Wiadomość |
michalcolt
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2015, 16:42 kontrolka EPS wspomagania, urwana antena
|
|
|
Cześć, niedawno kupiłem swojego colcika. Troche km już zrobiłem i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony no może poza ta okropną skrzynią biegów Wertowałem wczoraj instrukcje i zastanowiła mnie jedna sprawa (czy u was też tak jest ;p) Po przekreceniu kluczyka standardowo zapalają się wszystkie kontrolki testuje sie i kontrolki gasna .. poza EPS. W instrukcji jest wpis że ta kontrolka powinna tak jak inne się jednak po chwili wyłączyć. Po włączeniu silnika kontrolka eps gaśnie i nie ma już problemu, wspomaganie tez chodzi bardzo dobrze. Może to być początek jakiegoś problemu ze wspomaganiem? ... druga sprawa to złamała się antenka i gwint oczywiście został w tej podstawce na dachu, macie jakiś sposób na poradzenie sobie z tym problemem bez zdejmowania podsufitki? |
|
|
|
 |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 03-02-2015, 16:58
|
|
|
dokładnie to samo miałem dzisiaj Tak miałem tez zima zeszłego roku. Cos pewnie przymarzło lub zabrudziło sie od soli. |
|
|
|
 |
michalcolt
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ3
|
Wysłany: 06-02-2015, 12:21
|
|
|
sprawdziłem czy nie ma błędów w komputerze w związku z tym EPS i pusto więc chyba problemu nie ma. Ciekawe czemu to się tak zachowuje. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 11-02-2015, 21:25
|
|
|
u mnie EPS gaśnie dopiero po uruchomieniu silnika.
może układ jako taki działa dopiero po uruchomieniu, czyli jak nie działa to pali kontrolkę? |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
lech55
Forumowicz
Auto: Space Star 1,2l 2018r,był Colt
Pomógł: 7 razy Dołączył: 02 Lis 2014 Posty: 200 Skąd: Chojnów
|
Wysłany: 11-02-2015, 22:30
|
|
|
Kupiłem używaną antenę na Allegro i znajomy mechanik ją zamontował. Odchylił przy tym tapicerkę od strony klapy bagażnika. A kontrolki gasną po testowaniu przez komputer. Być może masz uszkodzony ten moduł.
PS. Tutaj masz podgląd jak wygląda antena http://allegro.pl/mitsubi...5025089104.html |
|
|
|
 |
|