Dodatek do Outlandera II Snorkel ? |
Autor |
Wiadomość |
Szadi
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 12-08-2017, 01:07 Dodatek do Outlandera II Snorkel ?
|
|
|
Dodatek do Outlandera II Snorkel
Witam na pewnym bliznaczym rumunskim forum widzalem fotografie jak ktos zamontowal
do Outlandera II snorkel moze to dziwne ale fajnie wyglada widzalem kiedys dacie duster z snorklem to czemu by nie miec Outlandera z takim osprzetem..mnie sie podoba tylko czy jakis wandal na osiedlu by mi nie urwal tego ..
Fotka pogladowa autora wklejona z rumunskiego forum link ponizej
http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=11248 << link do posta z fotografiami
http://www.fts4x4.com/en/...detail&aid=726# oraz tu ktos mial taki projekt |
|
|
|
 |
gifek
Forumowicz
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2017, 10:33
|
|
|
Rozumiem, że myślisz o montażu tylko dla poprawienia walorów estetycznych?
W takiej sytuacji zdecydowanie odradzam:)
1. Koszt zakupu pewnie będzie oscylował w okolicach 1-2k zł
2. do montażu musisz wywiercić otwór w błotniku najczęściej o wielkości 5-7cm + 4 śruby montażowe.
3. mocowanie do słupka również odbywa się na blachowkręty
4. zawsze może znaleźć się żartowniś który będzie chciał sprawdzić czy na pewno dobrze go przymocowałeś...
Zmoty z tego nie zrobisz a w normalnych warunkach - element całkowicie nie przydatny.
OFC decyzja należy do Ciebie
Ja w swojej terenówce mam zrobiony snorkel z rury kanalizacyjnej fi 50, ale Tobie takiego rozwiązania nie będę rekomendował. Miłego dnia |
|
|
|
 |
Szadi
Forumowicz
|
Wysłany: 16-08-2017, 21:40
|
|
|
gifek napisał/a: | Rozumiem, że myślisz o montażu tylko dla poprawienia walorów estetycznych?
W takiej sytuacji zdecydowanie odradzam:)
1. Koszt zakupu pewnie będzie oscylował w okolicach 1-2k zł
4. zawsze może znaleźć się żartowniś który będzie chciał sprawdzić czy na pewno dobrze go przymocowałeś...
Zmoty z tego nie zrobisz a w normalnych warunkach - element całkowicie nie przydatny.
OFC decyzja należy do Ciebie
|
Nie wiem z kád ta cena 1-2k . tu zestawy widzalem po max 90£ i to takie safari a te tansze byly po 50-60 £ z przesylka juz
no a co do zartownisia w mojej okolicy no to moze sie taki na pewno zjawic bo w pasacie mi dla zarciku ukradli jedna felge.. od tak . a znajomemu tez w tej dzielnicy gwozdziem cale auto ..
Pomysle o tym montarzu snorkla chcialem zrobic outlanderka na alla off road . choc nie jezdze w wodzie po lusterka od tego sa disco i inne
ale moim zdaniem fajnie by wygladal i przyciagal wzrok;) |
|
|
|
 |
gifek
Forumowicz
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2017, 12:43
|
|
|
Szadi napisał/a: |
Nie wiem z kád ta cena 1-2k . tu zestawy widzalem po max 90£ i to takie safari a te tansze byly po 50-60 £ z przesylka juz
no a co do zartownisia w mojej okolicy no to moze sie taki na pewno zjawic bo w pasacie mi dla zarciku ukradli jedna felge.. od tak . a znajomemu tez w tej dzielnicy gwozdziem cale auto ..
Pomysle o tym montarzu snorkla chcialem zrobic outlanderka na alla off road . choc nie jezdze w wodzie po lusterka od tego sa disco i inne
OK, jeżeli to jest tak niski koszt to zwracam honor
oryginalny snorkel safari np do Jepa kosztuje 2,1-2,4k pln dlatego zasugerowałem się tą ceną.
co do przyciągania uwagi to taka sama zaleta jak i wada ale to już według uznania.
Co do disco to nie jest auto do topienia po klamki tylko jako stojak w serwisie
Daj znać jaką podejmiesz decyzję i koniecznie zdjęcia w przypadku realizacji projektu. |
|
|
|
 |
Szadi
Forumowicz
|
Wysłany: 17-08-2017, 22:10
|
|
|
gifek napisał/a: | Szadi napisał/a: |
OK, jeżeli to jest tak niski koszt to zwracam honor
oryginalny snorkel safari np do Jepa kosztuje 2,1-2,4k pln dlatego zasugerowałem się tą ceną.
co do przyciągania uwagi to taka sama zaleta jak i wada ale to już według uznania.
Co do disco to nie jest auto do topienia po klamki tylko jako stojak w serwisie
Daj znać jaką podejmiesz decyzję i koniecznie zdjęcia w przypadku realizacji projektu. |
Pomysle o tym snorklu jeszcze.. moze podczas pobytu w PL podjade do warsztatu i mi to zalorza albo gdzies w mitsu bo kusi mnie taki gadzet ;]
Widzalem na zlotach kilka disco w Pl i tu w irlandi i smigaly w blotku i wodzie fakt lubia sie psuc ale jak kazde auta.. |
|
|
|
 |
|