Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Bluetooth
Autor Wiadomość
Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2015, 19:21   Problem z Bluetooth

Panowie wiem, że jest podobny temat na ogólnym ale mój jest specyficzny...
Od zakupu auta miałem sparowany z zestawem głośnomówiącym bluetooth Samsunga S5. Od wtorku mam Iphone a 6 PLUS więc z listy wywaliłem samsunga i próbowałem sparować iphone a i zaczął się problem z wyskakujących komunikatem "Rejestracja urządzenia nie powiodła się".
Próbowałem od drugiej strony czyli telefon połączyć z zestawem ale również się nie udaje i nagle dziś podczas jazdy z desperacji spróbowałem ponownie i...się udało. Telefon widać w urządzeniach sparowanych a na nawigacji widnieje ikona bluetooth a . Niestety moje podniecenie nie trwało długo bo mimo tego wszystkiego dźwięk z telefonu nie jest przekazywany do głośników samochodu...

Telefon sparowany (łącznie z audio) , ikona bluetooth na NAVI a mimo to dźwięku podczas telefonowania brak w głośnikach. Czy ktoś wie co z tym zrobić?

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 12-02-2015, 23:17   

sprawdź może w sofcie telefonu...
u mnie np. po automatycznej aktualizacji systemu w tel.(HTC one M7) zauważyłem że jak zadzwoni telefon to wyskakuje panel z trzema opcjami 1. odbierz słuchawkę, 2.odbierz przez głośnik, 3. odbierz przez bluetooth czy samochód (jakoś tak - nie cytuję dokładnie). mam domyślnie zaznaczony pkt 3, więc po chwili komunikat znika i wszystko działa jak należy :mrgreen:
ale o ile sobie dobrze przypominam , to spec od navi w salonie mi wspominał że jak bym nie mógł sparowac Iphona to mam podjechać :oops:
nie żebym coś sugerowal :wink:
sprawdz w ustawieniach telefonu, bo z tego co piszesz to muzyczka z tel. na głośniki leci? tylko z rozmowami problem?

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2015, 23:24   

Teoretycznie patrząc na komunikację to wszystko jest okej ale problem w tym,że telefon/bluetooth zamiast przekazywać dźwięk ze słuchawki do głośników nie robi tego i dźwięk zostaje w telefonie.
Wszystkie ikonki łącznie z bluetooth audio są widoczne na MMCS...

_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 12-02-2015, 23:28   

losdamianos napisał/a:
Teoretycznie patrząc na komunikację to wszystko jest okej ale problem w tym,że telefon/bluetooth zamiast przekazywać dźwięk ze słuchawki do głośników nie robi tego i dźwięk zostaje w telefonie.
Wszystkie ikonki łącznie z bluetooth audio są widoczne na MMCS...

Na ekranie iphone'a po nawiązaniu połączenia telefonicznego pojawia się kilka przycisków. Jednym z nich jest wybór trybu rozmowy: przez słuchawkę, głośnomówiący, zestaw BT. Próbowałeś w czasie rozmowy przełączyć na BT ?

sebowy 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2015, 23:45   

_tm_ napisał/a:
pojawia się kilka przycisków. Jednym z nich jest wybór trybu rozmowy: przez słuchawkę, głośnomówiący, zestaw BT.

też mi się wydaje że to w tym trzeba po przełączać, ale komunikat jest tylko chwile przy próbie połączenia , wiec może nie zauważyłeś losdamianos... (przynajmniej u mnie tak jest )
_tm_ a w Iphone ?

_tm_ 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2015, 00:01   

sebowy napisał/a:

_tm_ a w Iphone ?

W iphonie ta opcja dostępna jest przez całą rozmowę. Z tym, że domyślne ustawienia są takie, że jeżeli telefon jest podłączony do zestawu głośnomówiącego to z niego automatycznie korzysta. ALE można to przestawić w opcjach (Accessibility > Call Audio Routing). Może losdamianos ma tam wyłączoną opcję "automatic" ?

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2015, 09:49   

Jasne, że tego próbowałem, nawet od tego zacząłem. Obawiam się, że problem leży po stronie modułu bluetooth bo dziś próbowałem połączyć iphone a z zestawem bluetooth w Hyundaiu i30 i zrobiłem to w 10 sekund bez żadnego problemu...
:doubt:

sebowy 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2015, 10:05   

losdamianos napisał/a:
Obawiam się, że problem leży po stronie modułu bluetooth

może najprościej jak podjedziesz do salonu gdzie kupowałeś, może jest tam jakiś "specjalista" od tych rzeczy.
I jak nie rozwiąże problemu to chociaż wskaże winowajcę , np.moduł :( i niech wymieniają :shock:

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2015, 19:10   

Próbowałem połączyć Xperie z bluetooth i też nie działa więc bankowo moduł. Dzięki za sugestie

Karolewskiej 
Mitsumaniak
Karolewskiej

Wysłany: 19-02-2015, 11:34   

Mam ten sam problem z Iphone 6. Niestety wedlug mnie to wina nowego softu w Iphone. Wczesniej dzialalo super.

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2015, 11:58   

Karolewskiej napisał/a:
Mam ten sam problem z Iphone 6. Niestety wedlug mnie to wina nowego softu w Iphone. Wczesniej dzialalo super.

Widzisz u mnie działało przez jakiś czas a potem przestało tzn.telefon jest połączony z Bluetooth tylko przy połączeniu dźwięk zostaje w słuchawce zamiast w głośnikach auta...

sebowy 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2015, 12:14   

losdamianos napisał/a:
działało przez jakiś czas a potem przestało

a fonik nie ściągnął sobie w ,,międzyczasie,, jakiejś aktualizacji/ulepszenia itp?
już tak kilka razy miałem... po zaktualizowaniu np. część apek nie chodziła
...podjedz do salonu to ci się wyjaśni gdzie szukać.

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2015, 12:17   

Właśnie jestem w salonie. Na każdym innym telefonie działa i muzyka i głos nie działa tylko mój iPhone :|

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 19-02-2015, 14:29   

losdamianos, Z tego co mi wiadomo Apple iPhone 6 (iOS8) nie działa z systemem Mitsubishi Link System. System działa tylko z telefonami (iOS7) i starsze.
http://www.mitsubishilink...o=summary&ln=en :(

_tm_ 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2015, 14:36   

tyku napisał/a:
losdamianos, Z tego co mi wiadomo Apple iPhone 6 (iOS8) nie działa z systemem Mitsubishi Link System. System działa tylko z telefonami (iOS7) i starsze.
http://www.mitsubishilink...o=summary&ln=en :(

Chyba mało wiarygodne to jest, bo wg tego zestawienia http://www.mitsubishilink...o=summary&ln=en iPhone 5S z iOS8 też nie powinien działać, a u mnie działa.

Odpowiedz do tematu