Problem z Bluetooth |
Autor |
Wiadomość |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-02-2015, 19:21 Problem z Bluetooth
|
|
|
Panowie wiem, że jest podobny temat na ogólnym ale mój jest specyficzny...
Od zakupu auta miałem sparowany z zestawem głośnomówiącym bluetooth Samsunga S5. Od wtorku mam Iphone a 6 PLUS więc z listy wywaliłem samsunga i próbowałem sparować iphone a i zaczął się problem z wyskakujących komunikatem "Rejestracja urządzenia nie powiodła się".
Próbowałem od drugiej strony czyli telefon połączyć z zestawem ale również się nie udaje i nagle dziś podczas jazdy z desperacji spróbowałem ponownie i...się udało. Telefon widać w urządzeniach sparowanych a na nawigacji widnieje ikona bluetooth a . Niestety moje podniecenie nie trwało długo bo mimo tego wszystkiego dźwięk z telefonu nie jest przekazywany do głośników samochodu...
Telefon sparowany (łącznie z audio) , ikona bluetooth na NAVI a mimo to dźwięku podczas telefonowania brak w głośnikach. Czy ktoś wie co z tym zrobić? |
|
|
|
 |
sebowy
Forumowicz
Auto: OIII 2.2 4WD
|
Wysłany: 12-02-2015, 23:17
|
|
|
sprawdź może w sofcie telefonu...
u mnie np. po automatycznej aktualizacji systemu w tel.(HTC one M7) zauważyłem że jak zadzwoni telefon to wyskakuje panel z trzema opcjami 1. odbierz słuchawkę, 2.odbierz przez głośnik, 3. odbierz przez bluetooth czy samochód (jakoś tak - nie cytuję dokładnie). mam domyślnie zaznaczony pkt 3, więc po chwili komunikat znika i wszystko działa jak należy
ale o ile sobie dobrze przypominam , to spec od navi w salonie mi wspominał że jak bym nie mógł sparowac Iphona to mam podjechać
nie żebym coś sugerowal
sprawdz w ustawieniach telefonu, bo z tego co piszesz to muzyczka z tel. na głośniki leci? tylko z rozmowami problem? |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 12-02-2015, 23:24
|
|
|
Teoretycznie patrząc na komunikację to wszystko jest okej ale problem w tym,że telefon/bluetooth zamiast przekazywać dźwięk ze słuchawki do głośników nie robi tego i dźwięk zostaje w telefonie.
Wszystkie ikonki łącznie z bluetooth audio są widoczne na MMCS... |
|
|
|
 |
_tm_
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Cze 2014 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-02-2015, 23:28
|
|
|
losdamianos napisał/a: | Teoretycznie patrząc na komunikację to wszystko jest okej ale problem w tym,że telefon/bluetooth zamiast przekazywać dźwięk ze słuchawki do głośników nie robi tego i dźwięk zostaje w telefonie.
Wszystkie ikonki łącznie z bluetooth audio są widoczne na MMCS... |
Na ekranie iphone'a po nawiązaniu połączenia telefonicznego pojawia się kilka przycisków. Jednym z nich jest wybór trybu rozmowy: przez słuchawkę, głośnomówiący, zestaw BT. Próbowałeś w czasie rozmowy przełączyć na BT ? |
_________________ Mitsubishi Outlander III Intense+ 2.0 MIVEC CVT 4WD |
|
|
|
 |
sebowy
Forumowicz
|
Wysłany: 12-02-2015, 23:45
|
|
|
_tm_ napisał/a: | pojawia się kilka przycisków. Jednym z nich jest wybór trybu rozmowy: przez słuchawkę, głośnomówiący, zestaw BT. |
też mi się wydaje że to w tym trzeba po przełączać, ale komunikat jest tylko chwile przy próbie połączenia , wiec może nie zauważyłeś losdamianos... (przynajmniej u mnie tak jest )
_tm_ a w Iphone ? |
|
|
|
 |
_tm_
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2015, 00:01
|
|
|
sebowy napisał/a: |
_tm_ a w Iphone ? |
W iphonie ta opcja dostępna jest przez całą rozmowę. Z tym, że domyślne ustawienia są takie, że jeżeli telefon jest podłączony do zestawu głośnomówiącego to z niego automatycznie korzysta. ALE można to przestawić w opcjach (Accessibility > Call Audio Routing). Może losdamianos ma tam wyłączoną opcję "automatic" ? |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2015, 09:49
|
|
|
Jasne, że tego próbowałem, nawet od tego zacząłem. Obawiam się, że problem leży po stronie modułu bluetooth bo dziś próbowałem połączyć iphone a z zestawem bluetooth w Hyundaiu i30 i zrobiłem to w 10 sekund bez żadnego problemu...
|
|
|
|
 |
sebowy
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2015, 10:05
|
|
|
losdamianos napisał/a: | Obawiam się, że problem leży po stronie modułu bluetooth |
może najprościej jak podjedziesz do salonu gdzie kupowałeś, może jest tam jakiś "specjalista" od tych rzeczy.
I jak nie rozwiąże problemu to chociaż wskaże winowajcę , np.moduł i niech wymieniają |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2015, 19:10
|
|
|
Próbowałem połączyć Xperie z bluetooth i też nie działa więc bankowo moduł. Dzięki za sugestie |
|
|
|
 |
Karolewskiej
Mitsumaniak Karolewskiej
|
Wysłany: 19-02-2015, 11:34
|
|
|
Mam ten sam problem z Iphone 6. Niestety wedlug mnie to wina nowego softu w Iphone. Wczesniej dzialalo super. |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 19-02-2015, 11:58
|
|
|
Karolewskiej napisał/a: | Mam ten sam problem z Iphone 6. Niestety wedlug mnie to wina nowego softu w Iphone. Wczesniej dzialalo super. |
Widzisz u mnie działało przez jakiś czas a potem przestało tzn.telefon jest połączony z Bluetooth tylko przy połączeniu dźwięk zostaje w słuchawce zamiast w głośnikach auta... |
|
|
|
 |
sebowy
Forumowicz
|
Wysłany: 19-02-2015, 12:14
|
|
|
losdamianos napisał/a: | działało przez jakiś czas a potem przestało |
a fonik nie ściągnął sobie w ,,międzyczasie,, jakiejś aktualizacji/ulepszenia itp?
już tak kilka razy miałem... po zaktualizowaniu np. część apek nie chodziła
...podjedz do salonu to ci się wyjaśni gdzie szukać. |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 19-02-2015, 12:17
|
|
|
Właśnie jestem w salonie. Na każdym innym telefonie działa i muzyka i głos nie działa tylko mój iPhone |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 19-02-2015, 14:29
|
|
|
losdamianos, Z tego co mi wiadomo Apple iPhone 6 (iOS8) nie działa z systemem Mitsubishi Link System. System działa tylko z telefonami (iOS7) i starsze.
http://www.mitsubishilink...o=summary&ln=en |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
_tm_
Forumowicz
|
Wysłany: 19-02-2015, 14:36
|
|
|
Chyba mało wiarygodne to jest, bo wg tego zestawienia http://www.mitsubishilink...o=summary&ln=en iPhone 5S z iOS8 też nie powinien działać, a u mnie działa. |
|
|
|
 |
|