|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z32A 1.1] zapalona kontrolka silnika |
Autor |
Wiadomość |
tiomil
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi COLT 1.1 2005
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-02-2015, 19:43 [Z32A 1.1] zapalona kontrolka silnika
|
|
|
Witam serdecznie, opiszę w całości mój problem aby dokładniej zdiagnozować przyczynę.
Więc zapaliła się mi kontrolka silnika w moim colcie 1.1 rok produkcji 2004. Pierwsza porada na którą się natknąłem sugerowała odpięcie klemy i zresetowanie błędu - błąd faktycznie znikł ale do czasu po paru dniach pojawił się ponownie - sytuacja ta powtórzyła się trzy razy w myśl zasady że nic bez przyczyny się nie dzieje pojechałem do mechanika i podpoiłem komputer by zdiagnozować przyczynę komputer pokazał błąd:
"zbyt wysokie lub zbyt niskie napięcie pedału gazu"
ale po usunięciu błędów kontrolka zgasła i tak jeździłem dwa dni aż dziś po odpaleniu samochód zaraz zgasł odpaliłem jeszcze raz zapaliła się kontrolka i silnik był wyraźnie słabszy. Zamierzam jeszcze raz udać się na podpięcie samochodu do komputera jeżeli pokaże się ten sam błąd wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana pedału gazu na inny i tu moje pytanie czy ktoś miał podobny problem i czy taki manewr przyniósł pożądany efekt? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 19-02-2015, 23:31
|
|
|
jedz do serwisu niech sprawdza/zrobia aktualizacje softu w sterowniku - koszt od 100 do 150 zl. U mechanika nie podlanczej tak czesto bo sypnie sie komp a wtedy nie odpalisz auta |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|
|