|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana paska rozrzadu, pytanie? |
Autor |
Wiadomość |
Kamil1987
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2015, 18:20 Wymiana paska rozrzadu, pytanie?
|
|
|
Witam...
Dzis odpalajac rano samochod, dziwnie chodził, otworzyłem maske i cos mi taka spalenizna smierdzialo, okazało sie ze 1/4 paska rozrzadu praktycznie nie ma co sie zdziwilem, bo na odudowie bylo zaznaczone 198 000 2013 byl wymieniany a aktualnie mam 220 000 i tak szybko moglo go trafic? czy poprostu sciema była?
A teraz konkret, chce wymienic ten pasek ale nie wiem czy tylko on wystarczy do wymiany czy cos jescze?? no i jakie nalepiej firmy kupic te czesci ?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-02-2015, 18:25
|
|
|
Lepiej znajdź przyczyne uszkodzenia paska rozrządu, albo któraś rolka przekoszona, niedokręcona, etc albo koło pasowa walu się rozpadło. Do wymiany najlepiej komplet paska z rolkami |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Kamil1987
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2015, 18:30
|
|
|
Jescze bylo takie cos,ze podczs pracy silnika( oczywiscie patrzac ze cos mi nie gra) spadł mi pasek od pompy itp... byl ogolnie popekany od strony zebow ale zeby tak mogl sobie spasc? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 24-02-2015, 18:45
|
|
|
Najprawdopodobniej rozpadło się koło pasowe - wtedy pasek spada i uszkoadza się pasek rozrządu, wypada zweryfikowac przyczyne usterki |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Kamil1987
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2015, 19:27
|
|
|
aha, wielkie dzieki kolego... sprawdze i napisze przyczyne awarii..
[ Dodano: 25-02-2015, 14:54 ]
pytałem sie o czesci to gosciu mi wyskoczyl ze mam dwa paski rozrzadu? mozliwe? a ze mam jakis napinacz hydrauliczny jeszcze... moglibyscie jakis rysunek jak ten rozrzad itp ma byc ustawiony zebym niczego nie posuł... no i najlepiej link z paskiem i z tym co potrzebne do wymiany zyby kupic bo ten gosciu cos kreci chyba.. bardzo bym byl wdzieczny...
Mitsubishi galant 2.0 16v GLS 136km (100KW) 1998r |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|