Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
immobiliser cari 2000r
Autor Wiadomość
vinvato00 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID 4WD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2015, 13:20   immobiliser cari 2000r

witam wszystkich, niedawno kupiłem kolejną carisme (tak, to już moja druga), i do niej dostałem standardowo 2 kluczyki, tylko że jeden jest całkiem inny (w sensie inny kształt, taki prostokątny bardziej). jeden działa bez problemu, ale ten drugi już auta nie odpala, drzwi wszystkie otwiera bez problemu razem z centralką, ale jak próbuje nim odpalić cari, to odpala na 1-2 sekundy i od razu gaśnie, i tak tylko za pierwszym razem, przy kolejnych próbach już tylko słychać obroty rozrusznika a auto nie odpala nawet na tą sekunde. podejrzewam że w tym kluczyku albo nie ma wcale immobilisera, albo jest tylko klucz nie jest zaprogramowany czy coś.. znajomy który pracował kiedyś w serwisie mitsubishi mówił że nowy klucz trzeba zaprogramować razem z tym drugim na nowo. dowiedziałem się ze taka operacja kosztuje z 2-3 stówki, dlatego moje zapytanie brzmi, czy dało by radę samemu to zrobić czy pozostaje tylko serwis? wole sie upewnić bo np takiego pilota od centralki już nie raz programowałem na własną ręke i nie było problemów, więc może w tym przypadku też da się coś zrobić. z góry dzięki za odpowiedzi ;)

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 26-03-2015, 13:25   

Za 100-150 zł masz dorobiony nowy kluczyk w każdym punkcie zajmującym się kluczami, oczywiście z zaprogramowaniem immo. Więc raczej nie ma sensu korzystać z ASO ?

vinvato00 
Forumowicz

Wysłany: 26-03-2015, 14:06   

tyle że ja już mam ten kluczyk dorobiony tylko albo nie ma w nim wogole immo albo nie jest zaprogramowane, co w takim wypadku?

apg2312 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2015, 16:46   

Albo masz kluczyk w ogóle bez nadajnika immo, albo jest niezaprogramowany.
Po prostu idź z tym działającym kluczem, a najlepiej podjedź autem, bo wtedy zaraz duplikat idzie sprawdzić, i dorób drugi. Ja w Chorzowie płaciłem za dorobienie kluczyka z immo 150 zł, bo obydwa oryginalne kluczyki to jakiś nędznej jakości, miękki plastik, który popękał tak, że nie dało się przekręcić stacyjki. 5 minut, i był gotowy - fachman dorobił kluczyk, skopiował kod z kluczyka i wgrał do dorabianego.
Nie wiem, jakie ceny są u Ciebie, ale raczej niewiele się różnią. W ASO w Katowicach zaśpiewali mi coś 600 czy 800 zł za dorobienie.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 26-03-2015, 17:26   

apg2312, jeśli masz oryginalne klucze, to wystarczyło dorobić klucze z miejscem na transponder i przełożyć te z oryginalnych. Dorobienie takiego z miejscem pod transponder to koszt około 50 - 60zł.

apg2312 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2015, 17:42   

A tak mam obydwa oryginalne nadłamane kluczyki + jeden dobry duplikat :)

vinvato00 
Forumowicz

Wysłany: 26-03-2015, 18:35   

mhm ok rozumiem dzięki za odpowiedzi ;)

yoji 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6
Wysłany: 28-03-2015, 16:01   

Kiedys mialem kluczyk ktory otwieral tylko drzwi mial szara zamiast czarnej gumy i nie byl tak wyprofilowany jak te zwykle.

Colt CAO 1.3 2009-2014
Skodilak Fabia 2014-2014
Carisma 1.6 2014-2017
Opel Calibra 2017-2017
Renault Scenic I 2017-2017
Renault Scenic II 2017-Aktualnie
Mitsubishi Carisma GDI Elegance 2017-Aktualnie

lubega1983 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI lif
Wysłany: 11-04-2015, 09:16   

Jeśli masz ten ułamany klucz z immo to poprostu podepni go do bryloczka z tym dorobionym bez immo i będzie Git

shrek FR 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma did
Kraj/Country: France
Wysłany: 12-04-2015, 10:28   

Mozna wyciagnac pestke immo z klucza i przykleic przy antenie immo, tylko ze wtedy tracimy zabezpieczenie pojazdu.

Odpowiedz do tematu