Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pierwszy samochód: Mitsubishi Eclipse mk.II
Autor Wiadomość
JumperX 
Nowy Forumowicz

Auto: poszukuje mitsubishi eclipse
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2015, 21:01   pierwszy samochód: Mitsubishi Eclipse mk.II

http://otomoto.pl/mitsubi...-C36171260.html

Takiego oto eclipsa chce kupić. Będzie to mój pierwszy samochód. Mam budżet 11.000 zł + 2.000 zł na naprawy startowe.Co sądzicie o tym egzemlarzu?
Na co warto uważać przy zakupie eclipsa?
Pozdrawiam

misias1983 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse GS 2.0 4g63 93r.
Wysłany: 28-03-2015, 23:30   

JumperX, Chłopie gdzie ty masz oczy,ten gość co to sprzedaje oprócz tego że wyplakował to auto to nic koło nie go nie zrobił.

Po pierwsze to auto jest po szczale maska odstaje,poducha od pasażera wyrąbana,środek wygląda jakby tam świnie wozili.

No i co z tego że, ma LPG sądząc po stanie wizualnym to mogę sądzić że nie był serwisowany na bieżąco i te 2000 zł to se możesz od razu na remont głowicy przeznaczyć.

Szukaj sobie coś bliżej na śląsku,no chyba że chcesz sobie wycieczkę zrobić.

Masakra jakaś. :shock:

Edit: Da się bez kropek - wulgaryzm wykropkowany nadal jest wulgaryzmem.
Ostatnio zmieniony przez mkm 28-03-2015, 23:45, w całości zmieniany 2 razy  

JumperX 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-03-2015, 12:39   

Fakt, nie przyjrzałem sie :( . . Tutaj mam oferte chyba lepszą. Jest dość daleko ale tam mam rodzine więc może mi go obejrzeć:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C36171260.html

[ Dodano: 29-03-2015, 12:39 ]
http://otomoto.pl/mitsubi...-C36112896.html

A ten z mojej okolicy

pietja 
Forumowicz

Auto: eclipse
Wysłany: 29-03-2015, 16:26   

No jakiś dziwny ten egzemplarz... jakiś taki nijaki.

Jak już masz 13 tys do wydania to zainteresuj się tym:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C36245573.html

Trochę urwiesz, trochę dołożysz i masz ładne auto ;)

A nie myslałeś o 3g?
Zdecydowanie ciekawszy ten
http://otomoto.pl/mitsubi...-C35462480.html

misias1983 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-03-2015, 16:57   

pietja, Czego chłopaka na nieznane wprowadzasz,jechałeś do Bochni albo Brzeska to porażka jakaś,przebudowy remonty jakieś, wypadki, km.jedziesz godzinę udręka jakaś noi motor 3.0 v6 koszta i w ogóle jakie pochodzenie tego pojazdu to pan Bóg może wiedzieć,to jest dobre na oględziny, obadać temat jak się ma tam 20 kilosów a nie.

Ma w okolicy tego z Niemiec niech sobie obejrzy,z orientuje w temacie,to nie takie proste kupić dobre eclipse,sam o tym wiesz.

I jeszcze z tą Warszawą wyjechałeś. :twisted:

JumperX 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-03-2015, 22:26   

pietja, No ten 1szy, czerwony egzemplarz bardzo ciekawy najpierw jednak zobaczę tego w mojej odległości ale ten też niezły. O 3g myslalem ale szczerze to średnio mi sie podoba. 3.0 v6 to troche dla mnie za drogi w utrzymaniu. Tak wgl to najbardziej chciałbym 4g ale to min
20.000zł trzeba mieć.

pietja 
Forumowicz

Auto: eclipse
Wysłany: 29-03-2015, 23:42   

misias1983 napisał/a:
pietja, Czego chłopaka na nieznane wprowadzasz,jechałeś do Bochni albo Brzeska to porażka jakaś,przebudowy remonty jakieś, wypadki, km.

Jeśli coś godnego uwagi jest to odległość i stan dróg dojazdowych mało istotny jest... a każda używka to swego rodzaju loteria :twisted:

P.S. i przynajmniej nie jest zwichrowany i dwukolorowy czerwony :wink:

misias1983 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-03-2015, 11:21   

pietja, Wiesz żeby był w jednolitym kolorze to,żaden problem jak był lakierowany do o koła a jak jet jeden element lakierowany to nic dziwnego że,ma kilka kolorów.Pokaz mi auto w Polsce które,nie były wcześniej uszkodzone mechanicznie albo blacharsko - lakierniczo.

Nie wiem czy wiesz albo i nie wiesz,że w Niemczech za egzemplarz na ich rynek oczywiście musisz zapłacić 2000 euro a nawet i więcej co na Polskie realia jest nie do sprzedania bo nikt za to nie zapłaci bo jest poprostu za drogo.

I dlatego jestem zdania że niema sensu,jechać po auto daleko,wszędzie jest ten sam syf.

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 30-03-2015, 13:05   

misias1983 napisał/a:
I dlatego jestem zdania że niema sensu,jechać po auto daleko,wszędzie jest ten sam syf.

No i właśnie tutaj nie masz racji. Warto jechać po auto daleko...jak najdalej od naszej kochanej Ojczyzny, a szczególnie jej handlarzy używanymi samochodami. Fakt, trzeba znać język kraju, gdzie auto się kupi, trzeba doliczyć dodatkowe koszta związane z podróżą, sprowadzeniem i przerejestrowaniem - ale wtedy jest szansa na kupno naprawdę dobrego egzemplarza. W Niemczech na ten przykład podkręcanie licznika to przestępstwo, więc kupując tam auto mamy prawie pewność, że przebieg jest autentyczny. W Polsce mamy 100% pewność, że nie jest ;)
misias1983 napisał/a:
Nie wiem czy wiesz albo i nie wiesz,że w Niemczech za egzemplarz na ich rynek oczywiście musisz zapłacić 2000 euro a nawet i więcej co na Polskie realia jest nie do sprzedania bo nikt za to nie zapłaci bo jest poprostu za drogo.

Bo Polak zamiast zapłacić drożej za auto w dobrym stanie woli tanio kupić podpicowanego rzęcha (czyli znaną wszystkim nie śmiganą funkiel nówkę, Niemiec płakał jak sprzedawał, i do granicy gonił bo się rozmyślił), i dopiero potem włożyć sporą kasę w doprowadzeniu go do stanu używalności :P
Ot, takie nasze narodowe hobby :D

misias1983 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-03-2015, 16:33   

apg2312,
Cytat:
więc kupując tam auto mamy prawie pewność, że przebieg jest autentyczny. W Polsce mamy 100% pewność, że nie jest ;) [/quote]

Wszyscy wiedzą jak jest,jedni mniej drudzy więcej,ale wiem co mi powiedział Niemiec co prowadzi warsztat mercedesa i komis.

Cytat:
Dobre i bardzo dobre auta zostają w Kraju/w tym wypadku Niemcy a to co się nie nadaje rozbitki,wysokie przebiegi,problemy z elektryką itd.Są wysyłane do Polski,Afryki,Rosji, Ukrainy. :D

Wszystko co napisałeś jest prawdą,opłaca się ale musisz mieć kogoś kto jest na miejscu i obada sytuacje bo jak wszyscy wiemy,to już nie te sam Zachód wszyscy kręcom jak mogą i można sie nieźle naciąć. :)

[ Dodano: 30-03-2015, 16:57 ]
Na Niemcy :shock:
http://www.mobile.de/pl/m.../198461517.html

Na kraje 3 świata między innymi Polska :D
http://www.mobile.de/pl/m.../198626875.html

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 30-03-2015, 20:49   

I takie auta, kupione gdzieś na Zachodzie za 200, 500 czy 1000 euro, po najczęściej byle jakiej, partackiej "naprawie" (wiadomo, koszty) ,odpicowaniu i "odmłodzeniu" możemy kupić w Polsce za 6, 8 czy 10 tysięcy złotych, czy nawet sporo drożej. Bajeczek opowiadanych przez handlarzy nawet nie będę cytował, bo wszyscy chyba je znają ;)

Odpowiedz do tematu