|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: roch_27 22-08-2007, 16:36 |
niskie obroty, gasnie na skrzyzowaniach |
Autor |
Wiadomość |
kkkarol
Mitsumaniak nie ma amatorki

Auto: Galant 2,5 V6 1998
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-02-2007, 23:07 niskie obroty, gasnie na skrzyzowaniach
|
|
|
Kupiłem 3 miechy temu Galanta i jest sporo do zrobienia ale ostatnio Galancik zaczyna mnie wkurzac. Gdy jest zimny to przy zatrzymaniu sie na światłach prawie zawsze gasnie. Nie wazne czy jade na paliwie czy gazie choc na paliwie jest troche lepiej. Gdy fure trzymam na P lub N (skrzynia automat) to mam okolo 800 obr i jest ok ale gdy mam D lub R to obroty na postoju spadaja nieraz ponizej 500 i fura sie dławi i gasnie. What the hell ? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 17-02-2007, 10:33
|
|
|
Odepnij klemę ,,-'' na 10 minut. Podepnij ponownie, odpal auto i daj na N, powłączaj światła, klimę, ogrzewanie szyby i inne obciążniki i niech pochodzi 15 minut na tym N. Potem Wyłącz silnik wyjmij kluczyk ze stacyjki i ponownie odpal silnik. Nauczy sie trzymania obrotów przy "zimowym" obciążeniu i zobaczymy jak wtedy będzie trzymał obroty. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 19:59
|
|
|
Sprobuj wyczyscic przepustnice jak reset ECU nie pomogl - ja tak zrobilem i problem znikl |
|
|
|
 |
|
|