Wyciszenie tyłu- przed liftem |
Autor |
Wiadomość |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 14:40 Wyciszenie tyłu- przed liftem
|
|
|
Mam do Was zapytanie. Lubie te wachacze z tylu auta, swietnie sie prowadzi ale ile bym tych tulejek nie wymienil to i tak puka i stuka, gumy stabilizatora tez dobre. Generalnie nie chce mi sie juz motac z zawiecha.
Chcialbym zapytac czy myslicie ze da sie jakos okleic bagaznik lub nadkola od wnetrza tak aby wytlumic troche te dzwieki? Moze ktos juz to zrobil?
Jest w ogole szansa czy trzeba by cale podwozie jakos wyciszyc np podloge itd? |
|
|
|
 |
janusz362
Forumowicz janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 107 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 20-07-2008, 08:34
|
|
|
niestety u mnie jest to samo i mysle ze wyciszenie to jest niestety problem,no ewentualnie sa na allegro maty do wygłuszenia z jednej strony jest klej przyklejasz jak naklejke koszt to w granicach 50-60 zl na cały tył ale czy to zwienczy sukces?
pozdro |
_________________ olo |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 20-07-2008, 11:53
|
|
|
To może wymiana lipnych amorków na KYB i ewentualnie sprężyn na nowe pomoże i nie będzie kłopotu. Wiele tematów jest na forum gdzie ludzie nie wiedzą co pukają a poprostu amorki montowane fabrycznie nadają się do ... |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
janusz362
Forumowicz janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 107 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 20-07-2008, 15:07
|
|
|
ja wstawiłem amory KYB i niestety nic z tego,jasne ze auto lepiej sie prowadzi i skok amora jest płynniejszy czyli niema takigo dokuczliwego łomotu jak wczesniej na fabrycznych ale pukanie jest i to po mimo wymiany tulejek wachaczy |
_________________ olo |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 20-07-2008, 15:39
|
|
|
a wymieniles gumki w gornych mocowaniach amortyzatora ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2008, 16:37
|
|
|
jest dokladnie jak pisal janusz362, tez amory wymienilem a to pukanie to raczej nie od amora. fakt jedyna rzecz ktorej nie ruszalem to te gumy od mocowania amora ale nie sadze zeby to bylo przyczyna tego pukania - pewnie z nimi bedzie lagodniej , moze w koncu to zrobie. Oczywiscie na kanale zawiecha sprawdzona sprawdzone i luzow nigdzie nie ma.
wlasnie ciekaw jestem efektu zastosowania tych mat, znalazlem jakies na sieci, tylko nie wiem czy gra warta swieczki |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 20-07-2008, 19:41
|
|
|
Sądzę że nie warta bo i tak będzie słychać to stukanie. Czasem jedna rzecz potrafi nieźle dawać w kość. Ostatnio o dziewczyny w fordzie padł jeden drążek przedni a łomot był jakby cała zawiecha do wymiany a potem błoga cisza. Może to sprawdź też. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 21-07-2008, 09:47
|
|
|
Podczas wygłuszania drzwi i zakładania CA, zostało mi sporo taśmy Soundala, którą to robiłem i właśnie okleiłem również podłogę bagażnika i nadkola. Różnica jest na pewno.
Tylko że mi po wymianie tulejek nic już nie puka;) |
|
 |
loidd
Mitsumaniak KMM

Auto: carisma 1,9 TD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 71 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 21-07-2008, 16:35
|
|
|
100% górne mocowanie amortyzatora do wymiany (gumy) !!!!!!! Przerabiałem to zagadnienie rok temu- typowa bolączka Carismy.
ps Szybko wybijająca sie poducha amortyzatora jest typową przypadłości carismy, rzadko spotykana w innych autach i dlatego wielu mechaników stawiając diagnozę obstawia wszystko tylko nie to.
wiem to z własnego doświadczenia. |
|
|
|
 |
|