|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] kontrolka silnika a klimatyzacja |
Autor |
Wiadomość |
luk1115
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 , 2002r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-04-2015, 20:00 [Cari 1.6] kontrolka silnika a klimatyzacja
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich na forum, mam taki problem , kupiłem miesiąc temu Carisme 1.6 2002r. jak włączam klimatyzacje to po 5 minutach zapala mi sie kontrolka silnika , na komputerze pokazuję błąd sondy lambda . Usunąłem błąd i było dobrze do momentu włączenia klimy , znów to samo kontrolka silnika się świeci . Miał ktoś z was taki problem ? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 29-04-2015, 21:09
|
|
|
Napisz jaki to dokładnie błąd, jaki numer bo może dotyczyć składu mieszanki lub uszkodzenia sondy. Napisz też czy masz LPG. |
|
|
|
 |
luk1115
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 , 2002r.
|
Wysłany: 30-04-2015, 10:22
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Napisz jaki to dokładnie błąd, jaki numer bo może dotyczyć składu mieszanki lub uszkodzenia sondy. Napisz też czy masz LPG. |
nie mam LPG , zwykłe 1.6 a co do błędu nie pamiętam , ale było że błąd sondy lambda albo coś z katalizatorem . Klima ma na to wpływ ?? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 30-04-2015, 10:27
|
|
|
Klima nie ma na to bezpośrednio wpływu jedynie po jej załączeniu odrobinę zwiększa się obciążenie silnika a błędów dotyczących obydwu sond może być kilka więc podanie dokładnego numeru pozwoli określić usterkę zasygnalizowaną przez kontrolkę silnika. Do sprawdzenia błędów wystarczy Elm327 w wersji bluetooth i jakiś darmowy program czy na windowsa czy na androida. Osobiście używam taki interfejs w połączeniu z programem Torque na androida http://allegro.pl/interfe...5016474820.html |
|
|
|
 |
|
|