|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Akumulator 2.8 TD |
Autor |
Wiadomość |
Lax2
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-04-2015, 07:37 Akumulator 2.8 TD
|
|
|
Witam. Wygląda na to, że bede musiał zakupić akumulatory do mojego miśka a nie mam teraz do niego dostępu. Jakie powinienem kupić akumulatory , jest to wersja z dwoma akumulatorami 2.8 TD. Chodzi bardziej o rozmiary, czy sa "standardowe" ? Wydaje mi się, że powinno byc 72 ah lewy plus ??. Lepiej jest kupić dwa odrazu czy mogę jeździć na jednym a przed zimą kupie drugi. Jesli tak to który ma priorytet jeśli ma? Dziękuję |
|
|
|
 |
AndrzejM22
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5 TD Krótkie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 124 Skąd: Ełk -u okolice. :)
|
Wysłany: 30-04-2015, 15:52
|
|
|
Witam. Jeżeli chodzi o akumulator to 100Ah 12V L+ , (A wymiar standardowy do aut japońskich. Bo takie same akumulatory ma Nissan Terrano , Navara. Toyota Land Cruiser 90 itd. ) i jest to standard nieco krótszy niż europejski , ale bez problemu do dostania.
Jeżeli są 2 akumulatory , to tak naprawdę powinny być wymieniane w parze, bo w Pajero (przynajmniej w moim 2.5TD) spięte są bezpośrednio. Priorytet ma ten z lewej strony , bo tam są bezpieczniki wpięte , ale tak naprawdę nie robi to różnicy ) .
Z własnego doświadczenia , w 2.5 TD mam załozone 2x80Ah Banner UNI-BULL. Klemy uniwersalne i lewe i prawe taki bajer. Ale użytkuje auto od 10 lat i przez pewien czas miałem 1 nowy a dopiero po jakimś czasie dołożony 2 (jakos tak po roku) i nie zauważyłem jakoś niczego złego . Po za tym ze wyciągarka na 2 akumulatorach działa o wiele lepiej i dłużej . |
_________________ Pajero 2,5 TD 33" Baja Claw TTC mosty 5.285 +jakiś lift + jakaś winda.
Pajero 3.5 V6 cywilne |
|
|
|
 |
|
|