Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie radio jest w Invite 2014?
Autor Wiadomość
Mazak2008 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1,8 4N13 Di-D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-02-2015, 23:45   Jakie radio jest w Invite 2014?

Czy ktoś wie kto jest producentem radia (cd/mp3) montowanego fabrycznie w Invite 2014? Brakuje mi w nim bluetooth i może można je rozszerzyć o opcjonalny moduł tego samego producenta? Serwis odmawia współpracy i poleca mocowanie zewnętrznego Parota.

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 25-02-2015, 09:29   

Moim zdaniem serwis radzi Ci dobrze. Moduł bluetooth pewnie jest do kupienia, gorzej z przyciskami na kierownicy do sterowania modułem.

Mazak2008 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-02-2015, 11:29   

jan1994 napisał/a:
Moim zdaniem serwis radzi Ci dobrze. Moduł bluetooth pewnie jest do kupienia, gorzej z przyciskami na kierownicy do sterowania modułem.

No tak, ale alternatywny parot tez ma sterowanie oddzielnie. Bardziej chodzi mi o to, żeby nie wymieniać radia w nowym aucie z powodu braku Bluetooth, bo o modelach parota słyszałem że drogie i wadliwe.
Swoją drogą to ma ktoś jakieś doświadczenia z parotami?

mziak 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD Intense 4x4
Wysłany: 28-02-2015, 15:40   

Cześć.

W temacie radia:
http://mmc-manuals.ru/man...1MU3R45-T_2.pdf
(łącznie ze schematem :D ) Niestety nie wiem to to robi dal Mitsubishi.

Co do parota. Używałem MiniKit (takie małe wieszane na osłonę słoneczną), mówiąc krótko, ten dodatkowy moduł do radia w ASX to jakać tandeta jest maksymalna. Owszem plusem jest to, że ma sterowanie na kierownicy, dźwięk idzie przez głośnik. Ale np algorytm rozpoznawania mowy to katastrofa. Radio nawet nie potrafi wyświetlić nazwy osoby dzwoniącej nawet jak jest to numer z książki! Oczywiście obsługa po angielsku (mnie osobiście nie przeszkadza, ale dal innych może być to niemiłe zaskoczenie.)
Reasumując ten mały parot bardzo mi się podobał, nawet można było podłączyć do niego 2 telefony jednocześnie. Bardzo dobrze radził sobie z odczytywanie polskich nazw z książki telefonu, czego moduł ASXa nie potrafi za bardzo ( anglik nieznający Polskiego, czytający po polsku :shock: )
Patrząc na schemat radia, widzę, że są tam wejścia od telefonu , więc może można by było jakiegoś "większego" parota sprzęgnąć z tym radiem. (ten mały nie miał żadnych wyjść).

Pozdrawiam

lobuzek 
Forumowicz
lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Wysłany: 28-02-2015, 21:24   

http://forum.mitsumaniaki...light=kabel+usb
Jeśli to radio takie samo jak w Lancerze MY 2014 to proszę bardzo. Producentem jest Mitsubishi Electric.

mrdread 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 PB BlueSky '14
Wysłany: 01-03-2015, 13:10   

Ogólnie odradzam zestaw bluetooth zamontowany fabrycznie. Generalnie prawie brak możliwości głosowego wybierania numerów. Do odbierania i rozmowy jakoś ujdzie .

Zastanawiam się nad dodaniem parrota 9100 ... mam wymontowany z poprzedniego auta gdzie sprawował się bardzo dobrze głosowe wybieranie w PL działa idealnie, możowość parowania kilku telefonów obsługa Mp3 lepsza niż w fabrycznym Mitsubishi

Mazak2008 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-03-2015, 16:52   

mrdread napisał/a:

Zastanawiam się nad dodaniem parrota 9100 ... mam wymontowany z poprzedniego auta gdzie sprawował się bardzo dobrze głosowe wybieranie w PL działa idealnie, możowość parowania kilku telefonów obsługa Mp3 lepsza niż w fabrycznym Mitsubishi

No właśnie. Ktoś montował tego parrota w ASX? Czy on jest podpinany przez złącze ISO radia?
Osobiście myślę o modelu Asteroid Mini - trchę droższy od 9100, ale pod Androidem i z gps-em.

po.miras 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.6 Invite
Wysłany: 23-04-2015, 22:12   

Nie wiem jakie jest w ASX 2014. Jednak w czasie wczorajszej wizyty w serwisie, oczekując na odbiór auta zwiedzałem :D to co mieli w salonie. Np. ASX Invite 2015 miał radio Alpine INE-W970BT

Odpowiedz do tematu