Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer VII 2.0 Koszalin
Autor Wiadomość
1mixer1 
Nowy Forumowicz

Auto: poszukiwany :)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2015, 22:07   Lancer VII 2.0 Koszalin

Witam.

Zacznę od tego, że jestem tutaj nowy, więc witam wszystkich bardzo serdecznie. Właśnie jestem na etapie poszukiwania nowego pojazdu i w oko wpadł mi właśnie Lancer w wersji kombi.

Link: http://otomoto.pl/oferta/...y-ID4pahR1.html

Podstawowe dane:

rok produkcji: 2005 (?) - wyjaśnię poniżej,
przebieg: 190k km,
silnik: 2.0 benzyna, 135 KM,
VIN: JMBLNCS9W4U003879,
Foto:

Z tego co sam już ustaliłem:
Wizualnie wygląda ok, szczeliny równe, drobne skazy na powłokach lakierniczych (odpryski od kamieni, lekkie przytarcia, czy rysy od drzwi) - zdaje się to potwierdzać słowa o oryginalnej powłoce lakierniczej. Nie przyjrzałem się czy szyby są oryginalne, bo lunął deszcz, ale to jeszcze nadrobię.
Z rozkodowania VIN wyszło, że jest to rok produkcji 2004, zaś pierwszą rejestrację miał w 2005, czyli trochę inaczej niż w ogłoszeniu, ale to akurat może wynikać z podania daty pierwszej rejestracji jako daty produkcji (czasem się zdarza nawet tak u nas rejestrować samochody, np. mój obecny ma w dowodzie 1995 zamiast 1994).
Poza tym po dekodowaniu VIN nie widzę, żeby miał ASR i ESP, które są wymienione w ogłoszeniu (miały w ogóle taką opcję?).
Szkoda, że nie ma zdjęcia silnika, ale to jeszcze obejrzę jak umówię się na dokładniejsze oględziny.

Co sądzicie o tym ogłoszeniu? Na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie akurat tego modelu.

Powiem, że przeczytałem o nim dużo dobrego. Zwłaszcza o bezawaryjnym i żwawym silniku oraz prostym lecz bardzo dobrym zawieszeniu. Stąd też moje zainteresowanie tym właśnie modelem.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.
Mam nadzieję, że niedługo klubowicz.
Mateusz.

Klark 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Wysłany: 28-04-2015, 13:38   

Siema,
w pierwszej kolejności zapraszam do umieszczenia zapytania pod tym linkiem http://forum.mitsumaniaki...6793&start=2145 (forum regionalne, na którym znajdzie się chętny Mitsumaniak z Koszalina bądź okolicy do sprawdzenia auta).
Na co zwrócić uwagę: kupowałem ten sam model tylko starszy, w moim po 3 dniach zauważyłem ciekawą anomalię (przy dodawaniu gazu mocniej świeciły światła mijania) więc warto na to zwrócić uwagę (okazało się, że to regulator napięcia - cena z robocizną nie duża na szczęście). Warto zainwestować i wydać te 150 złotych na przegląd auta u mechanika przed zakupem.

Wojti75 
Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 1,6 2006
Wysłany: 28-04-2015, 14:04   

Witaj 1mixer1 ,

Wizualnie odpicowany - tylko auto w takiej wersji w Niemczech kosztuje 3000 zł. drożej, dolicz koszt sprowadzenia i zarobek handlarza (przecież on Ci powie, że po kosztach). Nic nie ma za darmo. Warto dodać, że kierownica nie jest wytarta specjalnie jak na taki przebieg. Więc pewnie była wymieniana i możliwe że auto ma nakręcone z 300-350 tkm.
Do tego ASR czy ESP to się ktoś zagalopował w ogłoszeniu :shock:

1mixer1 
Nowy Forumowicz

Auto: poszukiwany :)
Wysłany: 30-04-2015, 08:21   

Dziękuję za odpowiedzi. Niestety nie dołączę do klubu, gdyż trafił się inny samochód i tym razem z pewnego źródła, więc plan Mitsubishi upadł. Pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz do tematu