Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero Sport jak kupować?
Autor Wiadomość
myszatorek 
Nowy Forumowicz

Auto: Passat b6 2,0 TDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-05-2015, 20:08   Pajero Sport jak kupować?

Panowie jestem tu nowy i potrzebuje waszej pomocy. Od jakiegoś czasu chodzi za mną zakup Misia Pajero Sport mam aktualnie wymienić mego passka na te Pajero Sport. Chciałbym od was sie dowiedzieć co sądzicie od tym dokładnie samochodzie oraz na co należy zwrócić uwagę kupując Sporta i jaki silnik jest w nim najlepszy :) Wiem że ostateczną decyzję sam muszę podjąć ale chciałbym zasięgnąć opinii znawców tematu :) Z góry dziękuję za pomoc :)

lapa16 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport 3.0
Wysłany: 21-05-2015, 08:53   

Gdy ja kupowałem sporta a obejrzalem ich duzo to uwagę radze zwrocic na rame za prawym kolem z przodu gdzie jest jej zalamanie i przykrecona oslona silnika tam przewaznie sa dziury. Proponuje tez sprawdzic rame przy tylnych kolach. Poduszki od skrzyni, silnika (bo na tym ugramy nizsza cene), smar z wału lubi sie cedzic i tam do wymiany tylko uszczelniacz wiec nie ma strachu. Z grubsza popatrzec na zawias z przdodu(koncówki drążków, tulejki na wahaczach czy nie sa juz gumy sparciane i wygniecione. Jak nie ma oslon z dolu to na wycieki. Sprawdz palcem czy na tarczach hamulcowych sa ranty, jak sa to do przetoczenia albo wymiany (znowu mozesz ugrac kilka stów). Ogólnie sie nim przejedz, podeptaj mu, posprzwdzajcie napedy i reduktor. Na prostym odcinku drogi pusc kierownice i zobacz czy nie skreca jak skreca to albo cisnienie opon nie rowne, albo geometria albo zawias do ogolnego remontu, polecam poliuretany z firmy deuter z olkusza maja caly komplet tylko trzeba zadzwonic i zapytac. Róznic pomiedzy benzyna a gazem nie powinna byc odczuwalna.

PIWO 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 4
Wysłany: 31-05-2015, 18:58   Re: Pajero Sport jak kupować?

myszatorek napisał/a:
Panowie jestem tu nowy i potrzebuje waszej pomocy. Od jakiegoś czasu chodzi za mną zakup Misia Pajero Sport mam aktualnie wymienić mego passka na te Pajero Sport. Chciałbym od was sie dowiedzieć co sądzicie od tym dokładnie samochodzie .....

Widziałeś tego posta ? http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92316

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Wysłany: 31-05-2015, 19:13   Re: Pajero Sport jak kupować?

myszatorek napisał/a:
(...) mam aktualnie wymienić mego passka na te Pajero Sport.

Akurat trafiłeś na... najmniej korzystną wersję cenową dla tego egzemplarza. :wink:

sled 
Forumowicz

Auto: pajero sport
Wysłany: 06-08-2015, 23:28   

To pajero sport zostało kupione przez handlarza za 10 tys a teraz jest wciskane za 20. Zobacz temat "uwaga na to pajero"

[ Dodano: 06-08-2015, 23:31 ]
Widze że licznik cały czas sie cofa :) jak ja chciałem kupić to było 250 tys.
A w marcu miał 300tys ihihihiii :)

ralph 
Nowy Forumowicz
ralph

Auto: pajero sport 2000 3.0 v6
Wysłany: 06-09-2015, 08:33   

witam , chciałbym kupić pajero sporta 3,0 2000 r. , zadbany, polski salon, 250 tys, z gazem,
ile można wyłożyć za takie autko zakładając ze chwile obecną jest z grubsza wszystko ok
dzięki za podpowiedz

lapa16 
Forumowicz

Wysłany: 07-09-2015, 21:36   

Pewnie coś ok. 2000 PLN jak to zwykle na pakiet startowy, jeśli zawias przedni wyruchany to proponowałbym od razu poliuretany zalożyć.

nowy85 
Nowy Forumowicz

Auto: stilo, 166
Wysłany: 04-06-2016, 23:57   

Przymierzam się do zakupu auta do pracy(budowlanka). Modele brane pod uwage to Rexton, terracan i pajero sport . Pytania:
1. jak bardzo mułowaty jest ten samochód? Da rade tak jak osobówką wyprzedzić tira? te 18s do 100km/h mnie przeraża troche
2. Przy prędkości 120-140 można rozmawiać z pasażerem czy już trzeba krzyczeć?
3. wioząc ok 300kg bagażu, czuć to po prowadzeniu auta?wizualnie "siada" mocno tył?
4. Po ewentualnym zakupie na jaką kwote się nastawić na start? oleje w mostach, silnik, filtry?
Najważniesze zna ktoś może ten egzemplarz?
http://otomoto.pl/oferta/...t-ID6yp01p.html
250tys to mało czy dużo dla tego silnika?

Otwarty jestem na sugestie

lapa16 
Forumowicz

Wysłany: 09-06-2016, 20:36   

Witaj,

Rextona nie znam, sporta mogę polecic a Terracana zdecydowanie odradzic chyba ze trafisz mega rzadka wersje benzynowa 3.4, jesli w dieslu to szykuj gruba kase na wtryski itd co dotyczy silnikow diesla, poczytaj forum hyundaia to sie dowiesz jak kiepskie jest to auto.

1. Zależy o jakiej wersji silnikowej mowimy jesli 2.5TD to owszem jest muł, z kolei benzyna 3.0 V6 jest bardzo zwawy i ekonomiczny.
2. Normalnie mozna rozmawiac i nie wyje przynajmniej u mnie:)
3. Za bardzo nie widac, przy dociązonym tyle jak dla mnie lepiej sie jezdzi zwlaszcza w zimie.
4. Pakiet startowy (plyny, rozrząd itd) ok 2000, jesli przedni zawias do roboty to od razu poliuretany a to kolejny koszt z montazem w okolicach 2500-3000 razem ze zbierznościa+ dodatkowo radzilbym dobrze sprawdzic rame, pospawac dziury jak beda i zakonserwowac.

Odpowiedz do tematu