Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pinin] Zakup Pinina 1.8
Autor Wiadomość
emgiezet 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant E52
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2015, 21:19   [Pinin] Zakup Pinina 1.8

Siemka!

Trafiłem na ogłoszenie ze Swarzędza:
http://otomoto.pl/oferta/...html#91f9231227

VIN: JMP0NH76W2X001560

I generalnie mam problem bo vin decoder podaje mi dwa wyniki. Jeden MPI drugi GDI. Naczytałem się o pininach w GDI. Gdzie z benedyktyńską cierpliwością było wszystko naprawiane. Ja jej nie mam.

Jutro bym pojechał zobaczyć czy ten egzemplarz jest warty uwagi. Co myślicie?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-05-2015, 21:31   

Wg CAPSA to MPi.
Rok produkcji to 2001r.

emgiezet 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-05-2015, 21:44   

@Bizi Dzięki!

Podobno tylko jeden właściciel w niemczech. Teraz tylko trzeba sprawdzić korozje. I może uda się wrócić do Mitsu ;)

Zdjęcia są średnie nie wiele na nich widać.

Dzięki!
emgiezet

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-05-2015, 22:05   

Trochę dziwne bo w opisie ogłoszenia GDi :shock: .
Z moich obserwacji (choć znawcą pajero nie jestem) wynika, że w longach H76W był tylko silnik MPi :D .
Dodatkowo Pinin GDi miał oznaczenie GDi na przednim grillu i tylnej klapie koło koła.

emgiezet 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-05-2015, 17:40   

Niestety Sprzedane. Nie zdążyłem podjechać.

lordgross 
Forumowicz

Auto: Outlander I gen
Wysłany: 27-05-2015, 12:15   

Proś sprzedających o zdjęcia podwozia , kielichów i rury wlewu paliwa. Po co jeździć na darmo oglądać jak w auto trzeba będzie wpakować ileśtam tysięcy na dzień dobry.

Ja swojego oglądałem dość dokładnie przy zakupie, a i tak blacharz znalazł bardzo dużo do roboty, także z mojego punktu widzenia, jak już "gołym okiem" widać że roboty jest dużo to tak naprawdę roboty wyjdzie BARDZO dużo :)

Chyba, że kupić tanio znając stan i remontować...

honor 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6
Wysłany: 30-05-2015, 10:53   

Panowie, przecież widać po zdjęciach silnika, że to MPI.

Dla potomnych:
Silnik GDI bez pokrywy plastikowej:

MPI:

romek atomek 
Forumowicz

Auto: pajero pinin 1.8GDI
Wysłany: 10-06-2015, 11:38   

ładny był - ale ruda już go konsumuje .. aż mu wyszła na kielichy .. jak ruda wyjdzie na lakier na kielichach - to wiedz, że coś się dzieje .. ;) a tam jak się coś dzieje - to już masaka ;)

tu masz mojego po zakupie : https://www.dropbox.com/s...UzWiDIMfxa?dl=0

a tu jak wyglądała blacha kiedy się zaczęło dłubać .. :
https://www.dropbox.com/s...IOVcoCC2ia?dl=0

MPI GDI to już po zegarach i lewarku zobaczysz - MPI ma stały napęd ładnie opisany na desce rozdzielczej.

majrena 
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 1.8 MPI z LPG
Wysłany: 11-01-2016, 14:25   

Pozwolę sobie na podpięcie do tematu, otóż... :)
Jak wcześniej w innym poście wspominałam, poszukuję Pinin 1.8 koniecznie! MPI... generalnie z ofertami jest mega marnisz... w tej chwili jedyna opcja 3d to http://otomoto.pl/oferta/...html#339a6bb001
Mam ponad 500 km, na miejscu jeszcze papierologia, żeby w ogóle wrócić na kołach... no ale śliczniuchny :D

Inne opcje 5d:
http://otomoto.pl/oferta/...html#339a6bb001
(ten jest 140 km ode mnie, więc chyba się zorganizuję i pojadę sprawdzić...

http://olx.pl/oferta/mits...html#7e9f04fb42
ten jak widać blachy z Polszy :D widać wgniotki tu i tam... ciekawe co pod spodem się czai...

http://olx.pl/oferta/mits...html#7e9f04fb42
ten znów od niemca... do przejechania miałabym... dużo... ale skórka :D nie musiałabym brać tapicerki po skaczących dzieciach :D

Szanowni Panowie... i Panie jeśli są... czy może ktoś coś... widział te egzemplarze? A może ma rzut beretem do oblukania?? Pozwolę się ośmielić i podpytać... poprosić o pomoc :lol:

A może ktoś słyszał, że gdzieś "lokalnie" chcą ożenić Pinina MPI wartego uwagi? Preferencje na 3d, ale 5d niewiele dłuższe i pomieszczę więcej kibola... Cena do ekhem... powiedzmy 13tys.?

Będę dźwięczna... y to znaczy wdzięczna :D
Pozdrawiam

dareqq 
Forumowicz

Auto: mitsu pajero pinin 1.8 mpi+lpg
Wysłany: 12-01-2016, 20:40   

Bierz 5d bo 3 drzwiowe niema bagażnika :d w sumie w 5d też go niema ale jest trochę lepiej. Ruda na kielichach jest w każdym egzemplarzu. Trzeba oddać do blacharza i już. Ja mam kielichy ogarnięte, malo estetycznie ale ogarnięte. Ja będę szukał dla siebie czegoś większego, ale chyba nie jestem mentalnie przygotowany na to by oddać swojego :d

majrena 
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 1.8 MPI z LPG
Wysłany: 12-01-2016, 20:51   

Mi bagażnik jest potrzebny na zakupy ewentualnie... tak jak wspominałam, to ma być drugie auto.. co do rozstania się ze swoim autem... jak najbardziej rozumiem... mam ten sam problem ze swoim Stilo... wiem, co mam, wiem ile w niego zainwestowałam... ale ech... żyje się raz 8)

romek atomek 
Forumowicz

Auto: pajero pinin 1.8GDI
Wysłany: 23-01-2016, 18:15   

dla kobiety 3D jets OK ( kupiłem dla żony ale się zakochałem i nie oddaję xD ) ,,, 2 osoby komfortowo dojada wszędzie ... podwieźć można kolejne 2 .. z reguły pinin to nie auto na autostrady .. międzymiastowe drogi - bardzo OK .. wszędzie zaparkujesz w mieście .. jest 10cm krótszy od opla corsy - w bagażniku wersji 3d jest miejsce właśnie na zakupy xD .. też mamy to atu jako 2gie w rodzinie .. służy do miasta właśnie + wypady z psem.. czy na ryby - gdzie tylne siedzenia składa się na płasko i golden retriewer nie narzeka a z przodu jak podkreślam jest bardzo komfortowo dla 2 osób .. podniesiony 6cm na oponach AT włazi wszędzie .. więc i sztuczne ognie na sylwetsra oglądaliśmy z góy, na którą nic się nie wdrapało oprócz pinina .. i panorama miasta na dłoni ...

Odpowiedz do tematu