|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mjsystem 20-05-2015, 09:09 |
[CY3A 1.8] Folia dekoracyjna na słupki - usuwanie. |
Autor |
Wiadomość |
pabloss
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-05-2015, 22:00 [CY3A 1.8] Folia dekoracyjna na słupki - usuwanie.
|
|
|
Na początek witam wszystkich MitsuManiaków i wszystkie MitsuManiaczki
Ponad 1,5 roku temu stałem się szczęśliwym nabywcą testowego Miśka, także nie miałem zbyt wielkiego wyboru jeśli chodzi o jego wyposażenie, w skład którego weszła też nieszczęsna "carbonowa" folia dekoracyjna na słupki środkowe. Poniżej link do tego "cudeńka":
http://mitsubishi.wache.c...ia/MZ314057.jpg
Przed zakupem pytano mnie, czy mają tę folię ściągnąć, czy ją zostawić i ewentualnie dokleić (już wówczas lekko odchodziła w jednym miejscu). Powiedziałem, żeby ściągnęli (nie jestem fanem tego typu udziwnień). Przy samym zakupie okazało się jednak, że ją dokleili tłumacząc się tym, że pod spodem jest mocny klej i lakier też już nie będzie wyglądał tak ładnie. Stwierdziłem - przeboleję.
Do tej pory trzymało się to nawet ładnie, ale po ostatniej myjce ciśnieniowej i jeździe po autostradzie całe do ustrojstwo odkleiło się z jednej strony na długości 10-15cm. Nie chce mi się znów bawić w przyklejanie tym bardziej, że między naklejkę a klej weszło wszystko co mogło przez ponad 400km-ową podróż po autostradzie.
Pytam Was zatem drodzy forumowicze, czy ktoś z Was miał podobny problem? Jeśli tak to jak się z nim uporał, a jeśli nie, to czy może ktoś mi doradzić czym taki klej usunąć nie dewastując sobie auta?
Z góry dziękuję za wszelkie porady i pomoc.
PS.
Wyszedł trochę esej, za co przepraszam. Chciałem naświetlić całą sytuację |
|
|
|
 |
Maczaj1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi lancer 1.8 2012
|
Wysłany: 20-05-2015, 03:44
|
|
|
Klej najlepiej usunąć benzyną ekstrakcyjną,jest bezpieczna dla lakieru na 100 % ewentualnie lekko nasączona szmatka nitro tylko trzeba zrobić próbę w niewidocznym miejscu |
|
|
|
 |
Grzegorz42
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan '09 - 1.8 Invite
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2015 Posty: 72 Skąd: Slubice
|
Wysłany: 20-05-2015, 08:59
|
|
|
Witam;
Folie dekoracyjną spróbuj usunąć ogrzewając ją suszarką do włosów lub opalarką elektryczną;(polecam suszarkę).
Resztki klej zmywaczem,znalazłem taki środek:
http://allegro.pl/wurth-z...5333498486.html |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-05-2015, 15:09
|
|
|
Wypróbuj rady Grzegorz42, z nitrem, acetonem i temu podobnymi nawet nei podchodź do lakieru bo skutki moga byc opłakane |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|