|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Wymiana płynu chłodniczego, jak ? |
Autor |
Wiadomość |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 24-05-2015, 17:19 [Cari 1.9DI-D] Wymiana płynu chłodniczego, jak ?
|
|
|
Hey,
ostatnio zauważyłem, że auto mi się dość szybko grzeje (co chwilę włącza się wentylator na chłodnicy) i postanowiłem sprawdzić jak wygląda płyn chłodniczy. Odkręciłem kranik u dołu chłodnicy, spuściłem trochę i okazało się, że wygląda jak kawa z melkiem. Spuściłem z auta ile się dało, zalałem Dynagel 2000 i okazało się, że z układu zeszło tylko jakieś 2.5l płynu z 5 litrów znajdujących się w aucie (tylko tyle nowego płynu udało się wlać). Wie ktoś jak spuścić całość ? |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 25-05-2015, 02:13
|
|
|
część siedzi w nagrzewnicy możesz spróbować odkręcić nakrętke odpowietrzenia i przedmuchać sprężonym powietrzem resztę a kawa to wlana woda bez płynu albo mocno rozrzedzony płyn zbyt małe stężenie inhibitora i silnik koroduje od środka, można przepłukać są płukanki kiedyś stosowało się słaby roztwór wody i sody kaustycznej teraz po prostu szkoda silnika jak są gotowe preparaty. |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 25-05-2015, 05:39
|
|
|
Nie wiem jak w DiD ale z tego co pamiętam to u mnie jest jeszcze śruba spustowa na bloku silnika. |
|
|
|
 |
|
|