Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Drążek kierowniczy i jego osłona
Autor Wiadomość
Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2014, 21:45   Drążek kierowniczy i jego osłona

Witam
Od jakiegoś czasu coś mi dziwnie "pukało" przy mocnym skręcie w lewo, nie zawsze, ale jednak. Dzisiaj udałem się na stację i znaleziono pukacza - osłona ślizga się po drążku kierowniczym, a pukanie to moment w którym przechodzi przez zwężenie. Diagnosta nie wiedział, ja też nie wiem, w którym miejscu należy przymocować osłonę - przed, za czy w tym zwężeniu? Drążek był wymieniany (wsadzono YAMATO I35035YMT), a na drugim nic nie widać...
Robota się wydaje prosta i chcę to zrobić sam, ale naszła mnie wątpliwość, czy nie powinno się zajrzeć pod osłonę, czy się jakiś shit nie dostał. No i czy zwykła skręcana opaska będzie dobra?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-03-2014, 22:05   

Osłona drązka ma być osadzona we wgłebieniu na opasce spręzynowej, może być tak, że zamienny drazek nie ma odpowiedniego wymiaru w miejscu osadzenia osłony gumowej. Opaska ślimakowa może być ale nie może tez być za mocno skręcone gdyż podczas reguklacji zbiezności może się oberwać osłona gumowa, można też spróbowac zastosowac plastykową opaske montażową. Dostać sie pod nia nic nie powinno ale można to zweryfikować
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Fiodor2000 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan
Wysłany: 29-05-2015, 10:20   drążek kierowniczy

Witam,

Przyszedł czas na wymianę prawego drążka kierowniczego i końcówki drążka .
Mam pytanko. Jakiego producenta wybrać przy zakupie tych części ( zachowując rozsądną jakość i cenę) ?

Pozdrawiam

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 29-05-2015, 10:33   

CTR albo TRW albo 555.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 29-05-2015, 11:01   

O ile dobrze pamiętam to oryginalny nie jest w jakiejś wygórowanej cenie, a aktualnie w ramach przeglądu wiosennego są bonifikaty 25% na części.

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 29-05-2015, 17:45   

Drążek Yamato z końcówką TRW służy mi jak na razie prawie 2 lata (20 kkm) i nie zanosi się na padnięcie w najbliższym czasie. Końcówki 555 montowałem w starszym (CB4W) miśku i też było ok. Ceny moim zdaniem przystępne.

rudi88 
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6+LPG
Wysłany: 29-05-2015, 22:58   

Ja zakładałem drążek i końcówkę CTR. Po przebiegu 110 tysięcy wymieniam na dniach końcówkę też na CTR.

Odpowiedz do tematu