|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lambda w CJ1A |
Autor |
Wiadomość |
Yrrchedes
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EA3A 2.4 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2015, 20:48 Lambda w CJ1A
|
|
|
Misiaki pomóżcie.
Swego czasu zapaliła mi się kontrola silnika (check engine) na diagnostyce okazało się, że to przez sondę lambda (przed katalizatorem). Sonda została wymieniona błąd wykasowany przez odłączenie aku, a potem przez komputer (bo nadal się świeciła). Wymieniona została rura wydechowa między kolektorem wydechowym, a sondą, został odłączony akumulator, lecz po tym jak komputer w samochodzie się wyregulował kontrolka nadal świeci. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? Dodam, że w aucie mam zinstalowany podtlenek gazu |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-06-2015, 22:15
|
|
|
Trzeba zrobić lepsza diagnostykę komputerową, skoro kontrolka się świeci to może niekoniecznie wadliwa jest sonda a błedna jest mieszanka paliwowo-powietrzna |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 253 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 26-06-2015, 20:24
|
|
|
jaki rok colta ? jak do 2000 to zrób zworę na obd2 i powiedz nam jaki numer błędu wyskoczy bo podejrzewam że zamiast 11 masz 41 i ktos błędnie odczytał lub zinterpretował . a to błąd wtrysku i żyd może się palić z braku emulacji wtryskiwaczy |
|
|
|
 |
|
|