Chce kupic ASX - 1.8 DID |
Kupić? |
TAK |
|
20% |
[ 1 ] |
NIE |
|
80% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 5 |
Wszystkich Głosów: 5 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
mdzej
Nowy Forumowicz
Auto: Nissan Almera
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2015, 23:37 Chce kupic ASX - 1.8 DID
|
|
|
Witam,
Chciałbym kupić ASX, znalazłem oferte ASX 1.8 DID Intense AS&G 4x4:
ASX - 1.8 DID 4x4
Będę wdzięczny za każdą opinię. |
|
|
|
 |
tomal77
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 26-06-2015, 08:15 Re: Chce kupic ASX - 1.8 DID
|
|
|
mdzej napisał/a: | Witam,
Chciałbym kupić ASX, znalazłem oferte ASX 1.8 DID Intense AS&G 4x4:
ASX - 1.8 DID 4x4
Będę wdzięczny za każdą opinię. |
Jak dla mnie za tani tym bardziej że z komisu
i ten kolor nie w moim typie |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 26-06-2015, 09:27
|
|
|
Ma szklany dach, więc bardziej wersja Intense Plus niż Intense.
Cena bardzo niska.
Nie pochodzi z Polski. |
|
|
|
 |
mdzej
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-06-2015, 11:43
|
|
|
jurekschroda napisał/a: | Ma szklany dach, więc bardziej wersja Intense Plus niż Intense.
Cena bardzo niska.
Nie pochodzi z Polski. |
Czekam na odpowiedź skąd pochodzi, itp. Wydaje mi się po naklejkach, że z Włoch.
Nie przeszkadza mi, że jest sprowadzany, nawet lepiej czasami, o ile było wszystko w porządku.
Finalnie sprawdzałbym go i tak w ASO. Teraz chciałbym poznać opinie, czy w ogóle warto patrzeć na to auto i wydać kasę na sprawdzenie go. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-06-2015, 11:54
|
|
|
Każdy trzeba sprawdzić, więc chyba warto na to wydać kasę i w tym przypadku. |
|
|
|
 |
tomal77
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-06-2015, 12:34
|
|
|
mdzej napisał/a: | jurekschroda napisał/a: | Ma szklany dach, więc bardziej wersja Intense Plus niż Intense.
Cena bardzo niska.
Nie pochodzi z Polski. |
Czekam na odpowiedź skąd pochodzi, itp. Wydaje mi się po naklejkach, że z Włoch.
Nie przeszkadza mi, że jest sprowadzany, nawet lepiej czasami, o ile było wszystko w porządku.
Finalnie sprawdzałbym go i tak w ASO. Teraz chciałbym poznać opinie, czy w ogóle warto patrzeć na to auto i wydać kasę na sprawdzenie go. |
Ja mojego przywiozlem z Niemiec. znam język i kupiłem od niemca ( aryjczyk nie turek )
Auta w roczniki 2011 zaczynają sie od 12 000euro mówie o autach prywatnych nie komisie bo w komisach w niemcach też oszukują.
Mój był serwisowany w salonie ma przejechane 120 000km i wersja jest chyba taka jak ta z ogłoszenia twojego.
ja z niemcem utargowałem 1100euro jeszcze ale ze wzgledu na przebieg.
Ktoś kto auto przywozi na handel musi na nim zarobić przynajmniej 4000zł na rękę.
tym bardziej ze z Włoch.
Może przebieg OK jest jeśli masz VIN i można to potwierdzić w salonie.
Pozostaje sprawa bezwypadkowości |
|
|
|
 |
mdzej
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-06-2015, 13:56
|
|
|
ma sens, dzięki ... patrzyłem na ceny bardzo ogólnie i były koło 47-52tys, więc pomyślałem, że może okazja. autko jest naprawdę ładne, ale wydaje się, że coś jest na 99% nie tak.
czy jest ktoś może na forum, kto się zajmuje wyszukiwaniem i sprzedażą ? |
|
|
|
 |
wlodeks
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,8 150KM 4WD
|
Wysłany: 26-06-2015, 14:25
|
|
|
Na zdjęciu przedstawiającym komorę silnika widać że brakuje rury gumowej, która dochodzi do filtra powietrza. Ta rura normalnie biegnie nad akumulatorem i dochodzi do tego owalnego otworu w obudowie filtra powietrza. |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 26-06-2015, 15:12
|
|
|
Coś ta komora silnika moim zdaniem wygląda trochę dziwacznie - filtr powietrza krzywo zamontowany, brak rury gumowej tak jak napisał @wlodeks. Ja bym jednak szukał auta z polskiej dystrybucji. Mieszkasz niedaleko sprzedającego, najlepiej podjechać i samemu obejrzeć. |
|
|
|
 |
mdzej
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-06-2015, 16:40
|
|
|
wlasnie jade zobaczyc
[ Dodano: 28-06-2015, 14:38 ]
Nie znam się tak dobrze, ale wnętrze wygląda na znacznie bardziej wyeksploatowane niż 80tys km. Moim zdaniem na 200tyś.
Stan zdecydowanie daleki od idealnego, malowana maska, liczne rysy(niektóre głębokie), nie działał hamulec ręczny, wnętrze bardzo zaniedbane/zużyte. Sprzedawca nie był w stanie powiedzieć co się stało, że maska była malowana, ale potwierdził, że była. Książka serwisowa nie przekonywała autentycznością (te same proste pieczątki tylko z nazwą serwisu + podobny podpis dla wszystkich 2 wpisów).
W każdym razie nie warto ryzykować. Szkoda, bo fajne autko
Dzięki za opinie. |
|
|
|
 |
radical
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1,8 D-ID 4WD
|
Wysłany: 30-06-2015, 22:54
|
|
|
jak dla mnie to ta komora silnikowa jest zbyt czysta, u mnie szczególnie w okolicach kielichów i na plastikowej listwie na przegrodzie jest spora warstwa kurzu i brudu
czysta komora wzbudza u mnie podejrzenia, że coś było robione
maska mogła być lakierowana chociażby przez odpryski od kamieni - ale ja bym jej nie lakierował przed sprzedażą
pozdrawiam |
|
|
|
 |
tomal77
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-07-2015, 12:40
|
|
|
radical napisał/a: | jak dla mnie to ta komora silnikowa jest zbyt czysta, u mnie szczególnie w okolicach kielichów i na plastikowej listwie na przegrodzie jest spora warstwa kurzu i brudu
czysta komora wzbudza u mnie podejrzenia, że coś było robione
maska mogła być lakierowana chociażby przez odpryski od kamieni - ale ja bym jej nie lakierował przed sprzedażą
pozdrawiam |
Dlatego ja sie trzymam z dala od komisów bo może 5% aut to auta o faktycznym stanie reszta uważam jest przekłamana. Należy szukać prywatnych ogłoszeń nawet jak trzeba jechać po auto trochę dalej od domu. |
|
|
|
 |
snipero
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 2.0 4WD CVT `11
|
Wysłany: 01-07-2015, 22:51
|
|
|
tomal77 napisał/a: |
Dlatego ja sie trzymam z dala od komisów bo może 5% aut to auta o faktycznym stanie reszta uważam jest przekłamana. Należy szukać prywatnych ogłoszeń nawet jak trzeba jechać po auto trochę dalej od domu. |
W końcu pomału zmienia się podejście ludzi do kupna aut, chociaż wielu jest nadal takich, ktorzy wolą kupić 10 letnie autko z czyściutkim silniczkiem i licznikiem 50kkm niz regularnie serwisowane z przebiegiem 200kkm ale pewne... sami niestety komisiarzy tego nauczylismy:/ |
|
|
|
 |
|