Zamknięty przez: mkm 25-03-2020, 22:24 |
Czarny Coltolot CJ0 1.6 Clue w lśniącej zbroji |
Autor |
Wiadomość |
Tomi89
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A + Colciak Cj0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Paź 2011 Posty: 1280 Skąd: Żerdź/Puławy
|
Wysłany: 10-08-2017, 17:55 Czarny Coltolot CJ0 1.6 Clue w lśniącej zbroji
|
|
|
No więc jak planowałem tak zakupiłem w czerwcu mojego Coltolota nie było za bardzo czasu na zakładanie tematu wcześniej ale w końcu się zebrałem.
Silnik 1.6 90KM benzyna bez gazu.
Colt po zakupie prezentował się tak:
Autko kupiłem za całkiem niewielkie pieniądze z powodu dzwona w lewy tylni błotnik tak to wyglądało
Od razu po powrocie zostawiłem go u blacharza no i nie mogłem patrzeć na te różowe felgi więc postanowiłem pojechać kupić nowe akurat trafiłem na fajne 16" z oponami i stargowalem z ceny na tyle że opłacało mi się pojechać po nie do Tarnowa sprawdzić na miejscu i przywieźć. Colt od razu nabrał charakteru
Felgi założone błotnik zrobiony więc postanowiłem go trochę odświeżyć, jako że jakiś czas temu zacząłem bawić się w auto detailing to Colt przeszedł cała procedurę zgodnie ze sztuką i odzyskał trochę blasku i koloru
Zostało troszke hologramow ale i tak efekt jest mega lepszy niż przed
Krótki film
https://youtu.be/f5iaW57kBO0
A tu już rodzinka w komplecie
 |
_________________ Moj Misiek - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92931 |
Ostatnio zmieniony przez Tomi89 05-12-2017, 22:10, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21938 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-08-2017, 19:43
|
|
|
Fajna wersja Colta. Chociaż te chromy średnio pasują do takiego auta to jednak są oryginalne
P.S. Czarny dach w srebrnym Galu robi robotę. Muszę to wreszcie zrobić w moim, bo już mi głupie myśli przychodzą do głowy żeby przykleić w końcu po roku blendę tylnej szyby, która jest w kolorze A69 i będzie po ptokach |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-08-2017, 20:49
|
|
|
Hugo napisał/a: | Fajna wersja Colta. Chociaż te chromy średnio pasują do takiego auta to jednak są oryginalne
P.S. Czarny dach w srebrnym Galu robi robotę. Muszę to wreszcie zrobić w moim, bo już mi głupie myśli przychodzą do głowy żeby przykleić w końcu po roku blendę tylnej szyby, która jest w kolorze A69 i będzie po ptokach |
Póki co chromy nie gryzą w oczy jak zaczną schodzić to pozbede się wszystkich 😊
Na dachu w galu Carbon siedzi 😊 to musisz sobie prysnac wcześniej blende albo kupić drugą i jedna na czarno a drugą w a69 |
_________________ Moj Misiek - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92931 |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 10-08-2017, 21:14
|
|
|
Tomi89 napisał/a: | jak zaczną schodzić to pozbede się wszystkich | Nie zejdą nigdy. To oryginalny chrom Tomi89 napisał/a: | to musisz sobie prysnac wcześniej blende albo kupić drugą i jedna na czarno a drugą w a69 | No bez jaj |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-12-2017, 22:17
|
|
|
Colcik dostal nowe swiece i przewody zaplonowe
Nowe bębny z tylu, szczęki I zestawik sprężynek itp zapomniałem o cylinderkach ale to nadrobie po niedzieli
Na sezon jesienno zimowy polozylem wosk z soft99 fusso
Uwielbiam ten połysk
 |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-07-2018, 23:05
|
|
|
Cisza w temacie bo i nie ma za bardzo o czym pisać JESZCZE.
Jakiś czas temu miałem mała przygodę niestety przez własną nieuwagę trochę się Colciakowi dostało
Colt jeździ tylko pas przedni się trochę wygial ale juz prawie wyprostowany maska już zmieniona i chyba błotnika bedzie trzeba poszukac zderzak w pozniejszym terminie ale to wydarzenie chyba tylko przyspieszy zaplanowane prace...
Aha a to zdjęcie poszkodowanego
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23636 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 23-07-2018, 23:46
|
|
|
Tomi89 napisał/a: | Aha a to zdjęcie poszkodowanego | Hak mu pomógł |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-07-2018, 04:51
|
|
|
robertdg napisał/a: | Tomi89 napisał/a: | Aha a to zdjęcie poszkodowanego | Hak mu pomógł |
Na szczęście hak w ostatniej chwili udało mi się ominąć i cała siła poszła na prawa stronę. Ja coltem wróciłem normalnie na kołach bez problemu do domu on już miał trochę problem bo od szyby tył się złamał do dolu |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 24-07-2018, 08:39
|
|
|
Honda wygląda jakby jej pociąg zaparkował w tyłku. Złamała sie, bo pewnie podłogi już nie miała. Jakbyś trafił ją w hak to całą by ją zdeformowało, aż do przodu. |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
|
|