Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
TEMPOMAT
Autor Wiadomość
kolo77 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-07-2015, 10:49   TEMPOMAT

Witam. Mam problem z tempomatem. Otóż jadąc autostradą z prędkością około 150 - 160 km/h na włączonym tempomacie dochodzi do sytuacji że sam się wyłącza i nie nie ma możliwości ponownego włączenia (dopiero po ponownym uruchomieniu silnika wszystko wraca do normy). Mam Outlandera z silnikiem 2,0 DID. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Marcin

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 21-07-2015, 17:54   

Nie miałem takiego przypadku. Czy przed wył. sie tempomatu odczuwasz jakiś spadek mocy lub predkości ?

kolo77 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II
Wysłany: 20-08-2015, 12:18   

sylb napisał/a:
Nie miałem takiego przypadku. Czy przed wył. się tempomatu odczuwasz jakiś spadek mocy lub predkości ?

Witam. Żadnych objawów, wszystko działa poprawnie - po prostu podczas jazdy się wyłączy.

kwachu30 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 20-08-2015, 14:03   

Witam .Ja miałem taki przypadek żadnych objawów nic się nie działo , aż do wczoraj jechałem po mieście i zapaliła mi się kontrolka od świec żarowych przejechałem z tym jakieś 5km stanąłem zgasiłem silnik odpaliłem przejechałem kawałek i znowu to samo podłączyłem kompa pod auto żeby sczytać błąd i nic mi nie pokazała żadnej usterki dodam tylko ,że mam kabelek elm327 +scan master ,w sumie samochód był tak jakby trochę ospały taki ciężki ale nic poza tym. Może ktoś z was miał coś takiego jakieś pomysły na taką dolegliwość .Pozdrawiam

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 20-08-2015, 17:18   

Może wyłącznik stopu ,co jakiś czas się wiesza była na to akcja przywoławcza,sam to miałem chyba jako pierwszy na forum,ludziska wymyslali cuda co to może być ,Doszedłem do tego czytając forum VW .Silniki2,0 DID, brak stopu między innymi komunikuje kontrolką świecy żarowych ,Jest temat też na forum,

kwachu30 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-08-2015, 18:33   

pamiętam ten wątek o tym automacie od stopu ,i od razu zacząłem ruszać pedałem hamulca i nic dopiero po dłuższej chwili lampka od świec zgasła ,tylko zastanawia mnie to ,że misiek zrobił się jakiś taki ciężki to nie jest to co było sam nie wiem co o tym myśleć. :(

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 20-08-2015, 19:00   

podjechać tylem pod płot wtedy naciskaj pedal dużo razy powien się zawiesić jak nie czekaj do następnej kontrolki świec i wtedy próbować, gdyby coś z atutem było powaźnego miałbyś chec enging

kwachu30 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-08-2015, 19:32   

ano co racja to racja.pozdrawiam

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 20-08-2015, 19:57   

no wreszcie mogę napisać jak prawdziwy Polak ¨a nie mówiłem¨ :mrgreen:

paweldm 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
Wysłany: 20-08-2015, 22:53   

A spotkał się ktoś z szarpaniem podczas jazdy na tempomacie. Zdarzyło mi się coś takie ze 2 razy jadą s-ką. Miałem wrażenie jak by nie mógł się zdecydować hamować czy przyśpieszać.

Odpowiedz do tematu